Clinical Year Story #2

13:55

Salaaaaamun alaykum and haiii.

Its March, beoble. I am halfway of my 6th semester weeeee *terbang terbang*

Since sem ni sesi clinical ada 3 department, I shall write 3 short story here. Nah, tulis pengalaman je pun, jet jet je story ugh.

***

Well, untuk prosthodontics department (gigi pelesu), last thursday was my practical exam. I've told Baba Hussein (my patient) about the exam a week before the exam and alhamdulillah, he agreed to cooperate :D

Since dia datang tu untuk aku exam je, bukan untuk proceed step2 gigi pelesu dia, aku rasa aku kena kasi something. Plus nadia mintak nak buat exam dia on patient aku, sebab patient dia tetiba cabut lari (kesian nadiaaaa, menangis nangis dia! Dahla patient dia gatal ajak gi dateee :( Nasib baik baba hussein okay je buat exam 2 kali)

So aku ingat nak kasi hadiah lah sikit eheh. Memula ingat nak kasi buah ke cena, pastu kebetulan haritu ada ALDT (Alex Dental Team) buat jualan kuih pulek. Sardine roll & kuih cara. Pehhh siapa tak kecur air liur!

And I bought the kuih.

Bila habis je exam, (alhamdulillah sekali amik je primary impression, dr terus terima & cakap this is very good), aku kasi lah kuih tu dekat baba. Bila bagitau kuih tu kuih malaysia, suka gila baba tu. Sengihnya takyah cakap lah, dahla takde gigi (read: comel). Habis semua gula gula yg ada dalam poket dia kasi aku hahahahah.

"Syukran merci"
Pastu dia doakan kejayaan kitorang, as usual.

And tetiba ada orang call baba.  So aku layan patient amir (duk dental unit sebelah), sebab dia tengah bukak bekal kekeke. Dia bagi kek sorang satu weee!

M: Dah ismu eih?
Ni nama dia apa?

P: ke'ka
Kek

M: Ooo. Min ta'mal dih?
Ooo. Siapa buat ni?

P: Ana wa madam.
Aku dengan isteri (kat sini orang panggil perempuan yg dah kahwin as madam).

M: MashaAllaah. Dah helwah awiy. Shukran!
MashaAllah. Kek ni sedap sangat. Terima kasih!

P: El'afw. Sahlah awiy.
Sama sama. Senang iler (cara nak buat)

A: Sahlah? *giggling*
Senang?

P: Ah, sahlah. Wallahi.
Aah, senang. Demi Allah (orang sini sumpah suka bersumpah nama Allah haha)

Pastu tak sempat nak teruskan, baba aku panggil sambil hulur phone. Madam dia nak ckp dgn aku ghupenye hehheh.

Dia bagi salam, ucap terima kasih, pastu doakan kejayaan.

Nak nangis rase sbb baik sangat :')

Balik rumah tu aku over excited sebab baba suka aku bagi kuih. Cant help smiling aaaalll the way panjat tangga naik rumah. Bila sedar je, keluarkan kunci, pastu rasa pelik.

Mana. Tong sampah. Biru.? Wehhhh??

Aku intai pintu tingkat bawah, pun takde tong sampah. Bila aku dongak atas, ada setingkat je lagi sebelum rooftop ya ampuuuun. Tak pernah pernah aku panjat tangga rumah sampai tingkat ni :')))
Maka terkedek kedek lah turun tangga balik hahahahah.

Nah lanje satu gambar dengan Baba Hussein ^^

Thats it for prostho. Lets proceed! Next is operative department (yg tampal2 gigi).

---

As for now, 7th week jumpa patient, alhamdulillah aku dah treat 6 patient (sebab aku ada tak dtg sekali, demam. Kang jangkit kang, suseh)

Weh. Oo wait amirah, wait.  I think this post is already overly written, kan? Naik juling dah baca post sendiri wakakaka. 
Aha alright will proceed in next post inshaAllah. See y'all in next post.

Thanks for reading!

Xoxo,
Mia.



You Might Also Like

0 awesome homosapiens ^^

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images