Dream comes true :')

13:53


Salaaaaaaaaamun alaykum and haiiiii pipol *lelambai*




After quite some time, I finally managed to ramble something via lappy wehuuu!
(No this is seriously not good bcs she supposed to study her slides for her next exam instead of online and blogging #prayforher)


AMARAN KERAS: Post ni panjang! Only strong ppl can read till the end (I'm one of them)

***

"Mirah, Osteonecrosis"
"Kenapa dengan ituuuuu"
Style balas whatsapp gaya macam terjerit jerit tapi takleh nak resist. 
Lekat jadi habit. Ha eloklah tu.

"Takdoklah. Saja nak sebut"
"Ohhh haha ingat kenapaaa"

"Teringat Mirah jah sebenarnya"
"Awww terharunya ada orang rinduuuuu"

"Ohh, shut"
Logo samsung keluar beserta nada irama lagu berdering sambil vibrate.
Malas malas bangun menghampiri charger.

Elok jugak phone mati. Hilang satu penghalang nak study. Esok ada exam.
Lalu phone dicharge sampai esok pagi. (jangan ikut ya anak anak)

Esoknya, on phone, hang jap. Beriban whatsapp masuk, misscall Viber, notification instagram. Tu nasib baik facebook twitter uninstall. Kalau tak lagi banyak. 

"Happy birthday." --
Akar tunjang segala notification yang masuk.

***

Hari Isnin, kelas supposedly habis pukul 3 kalau ikut jadual. Memandangkan haritu ada exam 3 paper untuk subjek Oral Histology, balik awal sikit. Sikit je la. Tak jauh beza sangat pun.

Sampai bilik, mata scan board yang tergantung di dinding.

'Masak - Partner Wawa'

Beg diletak di atas kerusi, pin tudung dibuka. Sarung lengan, stokin, dibuka dan diletakkan di satu tempat. 

"PE NAT NYAAAH"
Sambil badan dibaringkan ke atas katil. Mata mengerling phone, tengok jam.

'16:05'

Aplikasi whatsapp dibuka.
"Wawa, nanti nak masak datang kejut deh. Nak tido jap"
"Oh lupa harini kita masak. Okay"

Cakap je nak tido. Tapi duk scroll reply segala wish di segala media sosial tak semenggah.
Tanpa sedar, selamat ke alam mimpi.

***


Mata dibuka. Lama tenung siling, otak tengah proses jap.
Tidurlah lagi lepas Asar. 

Bila dah sedar sepenuhnya, mata terbuka luas. Tangan meraba raba mencari gerangan phone.
"DAH PUKUL BERAPAAAA KENAPA DAH GELAP GELITA NI"

Terus bingkas bangun dari katil selepas melihat angka di phone.

'19:38'

"Wuttttttttttt dah 7.30 tak masak lagiiiii kesiannya housemates mesti lapaaar"
Dengan terhuyung hayang bangun, langkah diatur menuju ke bilik Wawa.
Pintu bilik Wawa diketuk.

"Ya? Jappp tengah tukar baju"
"Wawa buka puasa dengan apa? Kenapa tak kejut kita?"

"Bukak dengan kurma je tadi. Wawa pun baru je bangun"
"Ohh okay"

Langkah diatur ke bilik hosemates yang lain, nak minta maaf lambat masak.
Cubaan membuka pintu bilik Wani & Niena -- gagal sebab dikunci.

"Takpe diorang kenyang doh tu makan maggi tadi"
"Ohh."

Langkah diatur kembali ke bilik. Jari menekan suis lampu, namun tiada perubahan yang berlaku.
Bilik tetap gelap gelita.

"Alaaaaa lampu bilikkkkk"

***

Cut the story, Wawa ajak pergi beli starter lampu & beli makanan sebab lapar. 
Naik je teksi, penutup mata dihulur.

"Pakai ni"
"Eh?"
"Pakai je. Malam ni kita gi dating tempat special deh, kita celebrate dua orang je lah birthday Mirah. Yang lain macam busy je"

"Ohh."
Gembira dan sedih bercampur. Kenapa housemate yang lain..........

***

"Okay, meh tangan. Turun slow slow, kita sampai dah ni."
"Kat mana ni Wawa wehh?"
"Adelerr, mana boleh bagitau sekarang. Stay sini, jangan gi mana mana. Nak bayar duit teksi jap"

Penutup mata dibuka sedikit, nak intai phone.

"Haipp Miraaah jangan bukak!"
Okay okay tak jadi bukak.

Tangan ditarik lagi, menuju ke tempat yang dituju.
Perlahan lahan Wawa guide, sampai duduk atas kerusi. Kemudian penutup mata dibuka.


"Happy birthday to youuuu happy birthday to youuu.........."
Dan beberapa lagu birthday bahasa lain turut dinyanyikan.

"Cemana korang semua boleh ada kat siniiii? Bukan tadi semua ada dalam bilik memasing kee?"
Semua gelak.

"Kitorang pakai teleport je"
"Alaaaaa thankyou semua!"

Satu rumah rupanya dah ada kat situ. Kat situ, kedai seafood. Sebab favourite memang seafood. Sumpah terharu tahap tak tau nak cakap dekat orang.

Cravingness fullfilled!

***

Semua balik jalan dah terhuyung hayang sebab kenyang campur mengantuk.
Sampai je rumah, Niena terpekik pekik panggil masuk bilik dia.

"Cantik tak Na harini?"
"Dah bila nya Na tak cantik?"
Mata dijeling terbalik.

Sekejap tu, Wani panggil.
"Meh duduk sini dulu. Lepak ah jap, ni game awak dah panggil"
"Alaaa kot ye pun jap ah nak tukar baju letak beg dulu ni"
"Takpayah lah, tukar baju satgi. Duduk sini kejap"

Punggung dilabuhkan di atas katil milik Niena. 
Aplikasi game Episode dibuka.

"Mirah, lampu bilik cemana? Dah okay?"
Wawa menjengah masuk bilik Wani dan Niena.

"Haaa belumm. Meh nak try pasang starter ni haa"
Tangan meraba raba beg mencari starter yang baru dibeli tadi.

"Serious lah, takkan jatuh kot."
Tangan terus mencari. Starter hilang.

"Takpelah, esok beli baru lah. Hadeih mana la pergi starter ni"
Sambil membebel, sambil berjalan menuju ke bilik.

"Mirah, nak tengok snapchat jap"
"Nah"
Phone dihulur kepada Wawa.

Buka je pintu bilik, 

"Happy birthday to youuu happy birthday to youuuu..........."
"Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhh"

Mata ditala ke atas katil, lantai, almari. dinding.
SATU BILIK PENUH DENGAN BELON & GAMBAR & WISHES & BUNGA & COKLAT

Mulut tak boleh ditutup. Terkejut terharu terterter semua lah.

:')

bergambaq dengan belon belon (suku daripada yg ada. banyak en!)

This is me wearing penutup mata all the way to Kadoura (the seafood restaurant)

Ni gambaq bilik aku yang dipenuhi belon --









Antara hadiah yang dapat :D





***

Okay first sekali tepuk tangan untuk diri sendiri sebab berjaya baca sampai abeh wehuuuuu daebak ah! Kumawooo ~

K sambung.

Tahap terharu tu sampai takde word yang boleh describe cemana.
Ya Allah terima kasih sangat sangat sangat sangat. Ni macam dream comes true. Serious.
Sebelum ni mana pernah dapat surprise ceni. Kena jirus dengan air adalah hahahah.

MashaAllah till now I still have no words to utter, how much I appreciate everything that youguys have done for my birthday, and for our almost 2 years of friendship. 

And special thanks to House 4 -- Aifaa Didi Aimi Qilah Ficat (askar askar yang ceroboh masuk bilik pastu hias masa kitorang pergi celebrate makan makan tu hahaha). Tanpa korang, I wont get this double surprise. Thankyouuuuuu! <3 div="">



Thankyou for this friendship :")

***


Alright now Amirah, you may continue your revision session. Go back to your slides, shuh shuh.
*stretching hands*

Pray for me! I'm facing my midterm exam rn. Semoga Allah permudahkan.

May Allah ease every single thing, in shaa Allah, ameen :D

You Might Also Like

0 awesome homosapiens ^^

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images