Finally, hello egypt!

22:02

Salaaamun alaykum. Hai people \O/

Guess whatt?! Im currently dekat Alex dah wuwuwu *lap ayaq mata beserta ayaq hidung*

Family hantar sampai dekat airport KBR je, as planned. Dua2 nenek aku datang hantar, terharuuu :')

Pukul 1pm, dah sampai dekat klia. Kematu gak ah nak tunggu flight pukul 8pm haha. Takpe, awal takpe. Lewat tu bimbang kan 😂

McWa dipaksa untuk datang teman aku wahaha *eventho pukul 6 baru dia sampai kahkah*. Amir pun baik hati cakap nak datang awal jugak. Then something happen unexpectedly!

Okay jom putar ke belakang jap.

**

16.09.2015; 7am.

Bangun pagi, tengok phone. Whatsapp beriban, beserta miss call. Amir call.
Aku call balik, tak berangkat. So aku check whatsapp.

Dekat whatsapp group 'Balik Jom', bising. Sebab amir dah sibuk menanya semorang dah dekat mana (masa tu pukul 1 pagi kot). Lepas tu semua confuse flight 8am ke pm. And ada whatsapp personally drp yang lain tanya details flight yang betul. Then conv stop dekat situ sebab mungkin wifi dah ditutup. Aku tido awal malam tu.

Oh wait, what? 8am keeeeeee (start kalut & panic, omg im still on my bed weh! And it's passed 7!) So cecepat cari balik file yg ada salinan itinery. Check punya check, alhamdulillah flight malam. Phew. Alhamdulillah.

**

Okay tamat flashbag.

Kesian gila dekat amir haha. Nasib baik ada rumah abang dia area kl (since dia org johor). So dia duk rumah abang dia dulu.

And special thanks to Zaaaaaa sebab datang hantar, I iz terharu okaaay sobsob. She stick with me sampai I masuk boarding taw. Wish you all the best for your future. I know you deserve something much much better ;)

And kemunculan mcwa di saat akhir pun dihargai sebab before tu dia sesat sampai pergi klia 2! Aku pun tak pernah sampai sana hahaha. Thanks jugok, semekk.

Flight delayed sekejap. And sampai dekat Cairo International Airport around pukul 3.50am gitu. (Sepatutnya 2.40am). Nasib baik janji dengan Ustaz Abdallah, dia pick up pukul 5am, which means after Subuh.
Tunggu punya tunggu, pukul 6.30am baru dia sampai dekat airport tu hadeih. Tapi takpe, sebab aku sempat amik gambo sekitar airport bebanyoks. Hiks.

Alhamdulillah pukul 10 lebih sampai dekat Alex. Masuk rumah, Allah je tahu berhabuk tu cemana hahaha. Tinggal 4 bulan en, berhabuk gila! Masuk rumah, kemas kemas lepas tu makan jap (beli, takleh nak masak tak cukul bahan lagi kehkeh)

So, new sem dah start. May Amirah can face this new sem mumtazly, in shaa Allah!

May Allah ease every single thing, in shaa Allah, ameen :)

You Might Also Like

0 awesome homosapiens ^^

Pop your unspoken nice words here!

SUBSCRIBE

Flickr Images