One month left T.T

01:01

Salaaamun alaikum pipol.

Lagi sebulan. Cepatnya masa kan.
Rasa macam sekejap sangat cuti nya. Taknak countdown, but I have to. Being a kalut-ribut girl, kang tak sempat nak pack ke, ada barang tertinggal ke, susah. You know yourself better, Amirah.

My parents will send me to KBR airport only. Jimat duit, zaman kemelesetan ekonomi kan eheh.
So, Umi dah book ticket flight aku pi klia. Since aku fly tu malam 16 sept which is hari cuti umum, memang ticket petang dah full. Maka terpaksa lah aku berangkat tengahari tu. Nak buat ape woi lelama dekat klia? T T

Seriously, nak pi kali kedua ni rasa lagi berat daripada first time haritu. Mungkin eksaited terlebih masa tu kot, idk. Ye lah, tak pernah fly abroad kan, feeling dia tu lain sket. Acah acah nak pi holiday gitew. Padahal seminggu lepas tu..............
(Baru sedar IM FAAAAAAR AWAY FROM FAMILY)

back to reality!

So, nak boost up balik semangat, aku pi blog-walking lawat blog para seniorita bercerita tentang travel. Ha gitew.
Baru ada semangat nak pi sana balik ahaks.

Setelah baca celoteh seniors pasal dorang punya travel, aku rasa winter break tahun ni nak pi Turkey / Jordan (jiran-jiran Egypt dulu lah noh. Jejauh lagi belum mampu)
Taaaapi, fikir pasal duit (lagi) rasa macam membazirrr. Baik aku save duit lepas tu pi travel benua eropah ke, kan. Naik Turkish airlines, amik yg transit 18 jam.
So boleh pi jenjalan turkey skali, kan. (Tamak haloba ya habibi ya maulana, mashaAllah!)
Ahah, ikr tapi orang kata kill two birds with one stones, menyelam sambil minum air kan. So why not? :)

Plan nk pi sana, maybe within 2-3 years kot, sbb Zaa still ada dkt sana. Senang sket kikiki. Hai Zaa (in case you're reading this post). Travel sesama. Plan dgn Kei skali ke, kan.

Cewah bestnya bila plan kan? Plan je dulu, jadinya taktau lagi.
Tapi bila tengok keadaan skang, which is CURRENCY MALAYSIA macam pfft je kan, kena fikir banyak kali.

Seriously.

Dahlah UK guna pound sterling dia tu which is lagi mahal daripada USD. Currency semasa, 1 ₤ equals to Rm6.00 something. Mahal kan? Yes I knowwww!

Maka mungkin aku akan stop pi hoholiday and start kumpul duit till the right time? Mungkin.
Nak jenjalan pi round Egypt je, pi Mansoura ke, Tanta ke, kan. Tehee.

Tengokkk laju je fikir kalau bab jenjalan niiii. Kalau bab blajo, mashaAllah! Hahahaha.
Dah nak masuk second year, Amirah. Belum clinical year, tapi for sure belajar tu makin susah. Makin mencabar.

Semoga Amirah lebih tabah.

****

P/s I : sape nak tolong pack barang aku nii malasnya nak fikirrr T.T

P/s II : I knowwwww my recent post tu ada typo (I typed 'dessert' instead of 'desert')
Nak betulkaaaan tapi laptop takleh bukak, sobs. Nak betulkan guna phone leceh ya amattt donggg. Nak type entri baru tak leceh sangat, tapi kalau nak edit, mashaAllah. Akan hilang semua paraghraphing, so semua tulisan tu akan jadi rapat rapat. Menguji kesabaran itew taw :')

May Allah ease every single thing, in shaa Allah, ameen :)

Xoxo!

You Might Also Like

4 awesome homosapiens ^^

  1. xyh travel dlu.. tggu kewangan stabil la.. rugi pi skrg

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Eintan Nurfuzie,

      Kannnnnn, kumpul duit dulu buat masa ni hehehe :D

      Delete
  2. miaa, kei tggu je mia kt sini smpai mia smpai k ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Kei,

      Ahaaaaa okay keiiiii *hugs and kisses*

      Delete

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images