Alexandria

Its SUMMER BREAK!

08:12

Salaaaaaamun alaykum pipol 
*gerakkan phalanges senada seritma dua tiga kali (baca: waving hand)*


Setelah meneliti segala post yang ada untuk tahun 2015, mashaAllah ADA TIGA JE and now its JUNE ALREADYYY, PIPOL! Its JUNEEEEEEEEE! 6 months passed with only 3 post? 
Oh whyy -_-
Nampak sangat sem 2 ni sibuk nau nau kan ahahahah bajet lah amirah. Bajet k. Over.
Kelip kelip mata je its SUMMER BREAK already pipol! And Ive graduated from my first year degree of dentistry (melampau kan guna word 'graduated' bagai ahah who careeeee).
Entah kenapa mengapa, mari kita lupakan semua tu and lets jump into our main topic okeeeey :D

---





So, haritu (24th May) alhamdulillah selamat landing dekat Malaysia and a day after that, kaki jejak Kelate weheeeeey happynyaaaa!  Alhamdulillah I never thought yang aku boleh balik jugak (sebab plan asal aku akan stay dua tahun dulu baru boleh balik) xD
Psst, rahsia dia - pujuk Umi masa Abi pegi masjid kekeke. Boleh try for whoever in my shoes :)

And its been a couple of weeks I came back home. Seriously, panas betei cuaca  -_-

Eh dekat Egypt tak panas keee? Bukan lagi panas terik ke?

Woowo relax. Time aku nak balik mesia haritu, baru nak masuk summer. So suhu dalam plus minus 24 degree cemtu. And even ada matahari terik, angin sejukkk. Cuaca panas kering, memang aku jelir lidah je la dekat jerawat hahhaha. Selamat tinggal kulit berminyak, farewell cik jerawat (kata Amirah semasa hari pertama tiba di Egypt)

gegurls yang balik satu flight eheee. tiga lelaki, so altogether 8 orang


Haritu kan, turun je flight, lepas amik luggage semua, jalan pergi ke balai ketibaan (which parents family semorang dah tengah sengih sengih waving dekat anak dia except aku T.T Ohye dengan Illyas skali) then aku dah dapat rasa bahang panas mesia. Minutes later, aku dah start berpeluh. OMG dah lama tak keluar peluh seriously!
And guess what? Muka start berminyak and cik jerawat-welcoming-home pun berkunjung tiba. Cheit.

Flight aku sampai dalam pukul 10.00pm lebih. And flight last skali yg fly pergi KBR -- 10.30pm.
Memang tak sempat la wei. Maka flight balik kelate is on the next day. Umi aku book flight yg pepagi buta lagi ahahah. 7.50am. So by  6.50 dah nak kena check in. Tido tido ayam je aku malam tu. Setiap jam bangun kott sebab takut terlepas ke ape. E-ticket aku tak print lagiii. Kalau tertinggal flight memang aku nanges satu KLIA.

Memula memang aku ingat aku forever alone dah jadi tugu dekat klia nak tunggu flight esok pagi tu. But yeah, masa dekat airport Cairo tu baru teringat Illyas. Oghang teganu. Mesti flight esok kannnn.
So I asked him and yeayyyyyyyyy esok pagi jugak. Ada abam muserip kikiki (read: musyrif)

Tapi takde la nak stay sesama. Aku memang nak pi surau. Takkan nak tido dekat kerusi je kan. Baik pi surau, boleh baring baring since dalam flight tu aku mampu lelap mata setengah jam je. Setengah jam, peopleeeeeee out of almost 11 hours of flight. Takleh nak tidoooo sobs. Ngadap movie, main games lepas tu pergi round2 kacau orang (aku kacau classmate aku je la tapi, bukan the whole passangers dalam flight tu k)
Rupenye surau dia tu ada kain je as border tempat muslimat dengan muslimin. Memang aku dengan Illyas je la ada kahkah. Dia mengaji, aku dengar. Dia main games pun aku dengar haa. Aku memang meminimumkan pergerakan aku sehabis mungkin. Awkward!
Hours later, ada beberapa makcik datang nak stay dekat surau jugak, THANKGODNESS!

--- 

Maka pagi tu aku bangun awal sebab tersilap tengok jam. I thought dah pukul 5 tapi baru pukul 4. Ceh. Memang tak tertido dah aku lepas tu. 
So after solat subuh (Illyas jadi imam doeeeee siap baca surah sajdah lagi pewwiiittt tepuk ciked hahahaha), around pukul 6 gitu aku cecepat keluar. 
After check in, aku snap gambo tiket flight then post dekat group. Bising terus hahahaha sebab aku tak gitau nak balik hmmmmm serperais dakkk? xD



And finally hamdan lillah, kaki jejak kelate. Umi memang cuti, and Abi amik cuti. Sebab nak jemput akuuuuuu weeeeee plus Mc Wa yg memang tak pergi sambung blajo lagi time tu.
First, pegi brekpes. Ce teka makan apa? NASI DAGANGGGGG mashaAllah thats all ive been craving for before this \O/

And gig yada yada, my bestie masa plkn, Kei and Zaa dah nak habis a level andddd bakal pi sambung study overseas this August, in shaa Allah. Oldebest both of youu! Nak jumpa nantiiii before korang felaiiii :D 

Okenglah. Dah panjang berjela sangat nanti diri sendiri pun tak larat nak baca. Kesimpulan dia, aku balik raya Malaysia tahun ni ahaha. Till next post, XOXO!
Happy summer holiday, earthlings :D

May Allah ease every single thing, in shaa Allah, aameen :]





notakaki: Dr FL dgn Dr AF kawen hariniiii OMG aku yang terlebih sebak k over amirah.
notakaki II : Esok dah start sekolah bagi dakdak sekolah Kelantan, Terengganu and Kedah. Selamat blajooo !



Flickr Images