finally, its winter break!

09:38

Salaaaaaaaamun alaikum. Ola pipol :D

So, as i promised in previous post, I'll share some of my experience confronting ze winterrrr \O/
 Yeaheyyy. So, here, in Egypt, the weather is not that too cold -- sampai turun salji bla bla bla.
Aah, Mesir tak turun salji. Just cuaca sejuk sampai mencucuk tulang (dia macam rendam tangan dalam satu bekas yang penuh dengan ais lelama. Sakit, I tell you)
Tapi tak sampai 0 degree, or negative. Just 4, 5, 6 degree. But still, sejuk bah kalau kau.

Paling gah pun -- sandstorm lepas tu turun hujan batu. Alerr, ais yang berketul ketul tuuuu. Cenggitu jehh hehehe.

Oh yea, have i ever tell you abt ze fruitsssss here? Masha Allah sini memang syurga buah! Semua ada, sebut je nak apa. Yang aku tak pernah dengar pun before, ada. Yang paling pentinggg, ada seteroberii! LE 5 je sekilo. Kalau convert duit Malaysia, jadi RM 2.50 sekilo (lebih kurang laa). Heaven ohh. Makan dgn madu, dgn coklat, dgn begitu sahaja pun bolehhhh sebab manisnya mashaAllah. Weeeeヽ(*⌒∇⌒*)ノ

So, as I told you before, sesejuk ni rasa macam nak bungkus diri dalam saratoga 24/7 je. Plus pasang heater lepas tu layan movie. Pergh ah, memang tak keluar bilik ahahhahaha xD 
Since cuti, lepas tu roommate balik Malaysia (sobsobs) , kitorang berkumpul dkt satu bilik which is bilik Wani dgn Iqin. Bawak heater skali, bantal andd saratoga tidak dilupakan sama sekali. 
Saratoga Aina jadi alas tempat tidoq (sbb dia balik kennnnn mihmihmih), Wani dgn Iqin ofc tidoq ataih katil memasing, then aku dgn wawa tidoq dkt bawah. Maka berbahagia lah kami (≧∇≦)/
Kalau keluar bilik pun sebab nak pi toilet dgn masak je. Dalam bilik tu macam sarang kitorang dah gayanye hahahhah. Situ lah tempat beradu, tempat bersantap pun di situ malahan tempat solat pun sama :D 

Ape lagi hengko buat cuti ni, amirah?
Buat wishlist sampai berbelas belas lepas tu try fulfill wishlist tu jyeahhh \O/


So, kalau winter break je mesti femes dgn soalan "Pegi mana winter break?"
Alaa, sama macam time cuti sekolah masa zaman sekolah deduluu. Hee.
Cuma yg ni, beza dia kalau winter break je mesti pegi obersea -_-
Senior-2 mostly pegi obersea la. Org cakap rugi kalau tak pegi round Europe sbb dah dkt dgn egypt ni haa. Ticket flight pun takdak la mahal mcm naik dari Malaysia. 
Tapi opkos lah aku taaaak hahahhaha baru first year weii mana nak kutip duittt. Tak sempat nak menabung lageyy T.T
Maka aku pegi round dalam Egypt je duluu. Explore dulu segala benda gitew ~

Setakat ni, dah pegi several places which bertapak dkt Alex je baru. Then, pergi Cairo jumpa Masirah and jenjalannn.
Lepas tu join jaulah yg kelas organize, pergi Hurghada. Nanti in shaa Allah ada masa aku update eh ;)

Taktau nak meraban ape dah. Hahhaha -_-
Hoyeah. Till then, fihifzillah readers sekalionnn (bajet ada reader sat)

May Allah ease every single thing, in shaa Allah, ameen :D




You Might Also Like

2 awesome homosapiens ^^

  1. Waahh bestnya akak!! Kte suka musim sejuk sbb tak berpeluh hehehe XD Egypt dgn europe dkt sgt ke kak? Selalu kalau nak travel, pocket money at least kene ada berapa?? I

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Anonymous,

      Besttt! Kann, akak pun sukaaa. Dah lama tak berpeluh hahahha.

      Takde lah dekat sangat, tapi kalau nak banding dengan Malaysia, Egypt - Malaysia lagi jauh daripada Egypt - Europe.

      Pocket money tu rasanya macam biasa (drp segi mahal), cuma beza (murahnya) dari segi tiket flight je eheheh. Haritu ada cousin akak pegi, habis around RM 5k kot. Eh ke 10k. tu dah skali dgn tiket & transport sbb transport dkt sana sangatlah mahal. Tapi dia pergi lama, dua minggu cemtu and dia pegi travel round satu europe. Paris, Manchester, semua lah heheheh.

      Slowly kumpul duit in shaa Allah boleh pergi. Doakan akak boleh pi travel jejauh jugak eh ;)

      Delete

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images