Tegur.

04:48

Salaaamun alaikumm. Hai people :D

A simple question to ask --
How will you react when someone gives you advice or we can say as 'tegur'?

Well, kalau aku la kan. Aku salute orang yang tegur privately. Sebab dia hormat privasi sesama insan. Cewah.
Rather than yang tegur secara menyeluruh lepas tu 'pepandai la kau terasa' -_-

Aku pernah ditegur. Ada satu gambar fb ni, aku tak tutup aurat dengan betul. (katenye la)
Then bila aku cari, scan, tak jumpa. So aku tanya dia, suruh dia directly cakap which picta izitt.
Bila dia kasi hint, baru aku perasan. Ekceli gambar tu tak nampak pun warna kulit ke ape, muka pun tak nampak. Dahla duk dekat tempat gelap, nampak pun drp belakang je. Tapi ntahlah.

Aku amik kisah sebab --
Yang menegurnya lelaki. So maybe gambar tu ada smthg-wrong-somewhere pada pandangan lelaki.
Who knows, kan?

Malu? Gila tak malu.
Rasa cam migrate pergi Sydney pun ada (cari tempat best sket, takmau gi zimbabwe hahhaha)
Tapi tu la. You should bershukur ada orang tolong tegur. Takdela dosa constantly masuk jadi saham ke neraka nanti ;)

Orang yang menegur pun serba salah sebenonye nak tegur aku tu. Tapi atas dasar tanggungjawab sesama muslim, dia tegur. Hahha. Tabik sket \O/
Thanks anyway! Aku open je lah. Hehheh.

May Allah ease every single thing, in shaa Allah, ameen :)

You Might Also Like

0 awesome homosapiens ^^

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images