T^T

05:13

It's been almost a week here. And I just got a fever -- homesickness by today. Sebelum ni feeling mcm dtg holiday je. So takde la tringat sangat. But now T.T

Scrolling throughout the pictures in phone's gallery. Scroll, scroll, scroll, and keep scrolling. Until my eyes caught a picture portraying both of you. A selfie. Couple selfie to be exact. My lips crept a smile.

All of sudden, a feel of missing boomed my heart. I stood rooted, and keep staring the picture. I miss you, umi abi. I miss u. Whatsapping is not enough. And the Skype is not functioning. And I haven't bought the credit for VOIP yet. I wanna talk to youguys. Deadly want to T^T
Slowly, the pure crystal clear of tears dropped. One by one.

Thinking that it takes another two years to meet both of you fastened the rolled of tears. They keep trickling down my cheeks non-stop.
I was more like; LAMANYA LAGIII T.T

Ye la, dua tahun kot. Ni baru tujuh hari ;(

I'll put the best efforts to save money -- so then I can go home.
I will, in shaa Allah. I will.

May Allah ease every single thing, in shaa Allah, ameennn.

On board

15:09

[Thursdays, 18.09.2014]

Salaaamun alaikumm. Hai people.

(typing this while bored in flight wahahahha but not so sure bila boleh publish sbb once sampai nnti mesti takde internet lagi. Kena tunggu line tenet dulu ah kan)

Tbh, I still can't believe the the day has come finally. Time flies so fast.

Oke. So, proudly to say --
I'm not crying before departure just now. Seriously, and IDK whyyy.
Maybe sebab pihak agent panggil ayah aku untuk baca doa sebelum berangkat. Mungkin.
And they called him 'Tuan Haji Rushdan' xD

Okengg, gonna update leyta *lelambai

May Allah ease every single thing, in shaa Allah, ameennn :)

.

01:44

Salaaamun alaikumm, people.

I think I'll private this blog for a time being. Because of some shit reasons that I shouldn't mention here.
So for dearie friends, do pm me yr email so that I can invite youguys to read this blog (for those yg still interested to know my next journey je laa *wink*)

IDK for how long I'll private this --
Maybe for months, and maybe for years, in shaa Allah.
Tengok keadaan.

Lusa is the day. MashaAllah, time flies in a blink T^T

May Allah ease every single thing, in shaa Allah, ameen :)

.

01:04

Salaaamun alaikumm.

Yeay dia ubah tarikh. Yeayyyy.
Rasa nak lompat lompat, buat tarian hula, tahu?

Dia ubah tarikh --
Jadi lagi cepat. Seminggu cepat. T^T
I shud expect this earlier. Ngaaaaaaa

**

Muka diraup. Nafas dihela.

Amirah, tolong berubah.
You're going to encounter a new circumstance, a new surrounding, a new world.
Please, move on. Throw away all those nonsense childish behavior.
You're gonna be in a deadly 'gharib' place.

No family around. And with no bestie. Takde kawan yg dah paham diri camana.
-- Just, strangers.
You've to make new friends. And start a new life. A fresh one.

Tinggalkan semua perangai lama. Tolong.
Kalau tak, sampai bebila pun akan tersadai di takuk lama.
And you'll never can survive dgn perangai lama.

To change is all about yourself. Just you.
Orang lain takleh ubah. Takleh tolong, if you're not helping yourself.
Tolong sedar.

Macam ni ke perangai org nak masuk degree ni haa? MashaAllah.

May Allah ease every single thing, in shaa Allah, ameen :)

.

09:51

Senangnya status kawan bertukar jadi strangers, kan?

:(

You're not the one that I used to know. You.. You've changed. Drastically.
IDK what's brought you into that but. I do feel like loosing a friend.

Tapi takpelah. May you have a brighter future, kawan.

Fihifzillah.

XOXO!

.

02:56

Salaaamun alaikumm. Ola pipol \O/

Email pasal segala details alhamdulillah dah sampai.
Taapiii, dorang salah eja nama abi dekat ticket. Pheww, nasib baik check. Kalau idok, memang takleh gi la aku -_-'

So. Kenapa aku tak gitau orang pasal ni?
Sebaaaab, malas nak kecoh. Orang yang text, call tanya je aku gitau. Except for several close friends ;)
Hahahhaha ikut ah nak cakap aku ape pun yg pasti aku inform dkt orang yang aku rasa diorang concern dgn aku, which means sape yang text tanya je aku gitau wahhahaha ~(-..-)~

I still have another two weeks to go.
Abi cakap sempat lagi kalau nak naik berat lagi sekilo gehhehehe -_-'
Gonna miss everything so badly.

May Allah ease every single thing, in shaa Allah, ameen :D

Tegur.

04:48

Salaaamun alaikumm. Hai people :D

A simple question to ask --
How will you react when someone gives you advice or we can say as 'tegur'?

Well, kalau aku la kan. Aku salute orang yang tegur privately. Sebab dia hormat privasi sesama insan. Cewah.
Rather than yang tegur secara menyeluruh lepas tu 'pepandai la kau terasa' -_-

Aku pernah ditegur. Ada satu gambar fb ni, aku tak tutup aurat dengan betul. (katenye la)
Then bila aku cari, scan, tak jumpa. So aku tanya dia, suruh dia directly cakap which picta izitt.
Bila dia kasi hint, baru aku perasan. Ekceli gambar tu tak nampak pun warna kulit ke ape, muka pun tak nampak. Dahla duk dekat tempat gelap, nampak pun drp belakang je. Tapi ntahlah.

Aku amik kisah sebab --
Yang menegurnya lelaki. So maybe gambar tu ada smthg-wrong-somewhere pada pandangan lelaki.
Who knows, kan?

Malu? Gila tak malu.
Rasa cam migrate pergi Sydney pun ada (cari tempat best sket, takmau gi zimbabwe hahhaha)
Tapi tu la. You should bershukur ada orang tolong tegur. Takdela dosa constantly masuk jadi saham ke neraka nanti ;)

Orang yang menegur pun serba salah sebenonye nak tegur aku tu. Tapi atas dasar tanggungjawab sesama muslim, dia tegur. Hahha. Tabik sket \O/
Thanks anyway! Aku open je lah. Hehheh.

May Allah ease every single thing, in shaa Allah, ameen :)

Flickr Images