Puasa tak puasa

06:35

Salaamun alaik people.

Have u ever watch Upin Ipin cartoon?
Teman adik ke, anak sedara ke, tengok cerita tu?
Hmm.

Kisahnya, adik aku tengok cerita tu. Kebetulan part yg cikgu dia tak puasa.
Then adik aku mcm tak puas hati, and he shouted vividly (mmg satu rumah dengaq oh);

"Hei, cikgu dia tak puasaaaaa. Dahla cikgu, besar dah. Tak malu"

Ehem. And then ada part yg Upin Ipin tu tanya opah, and kak ros explain.

"Orang perempuan ni, special sikit. Allah bagi cuti. Allah sayang lebih"

Lepas tu dia halau Upin Ipin pegi main.
Upin Ipin boleh terima, then dorang pegi main.

Masalahnya dekat sini, adik aku didn't get it. Kak ros punya explanation way too simple and adik aku tak puas hati.
Maka aku kena serang -_-

Lalu aku bersimpuh sebelah beliau;

"Cikgu tu takleh smayang lah. Bila takleh smayang, bukan stakat smayang je tak boleh, tapi sentuh baca Al-Quran, puasa semua dia tak boleh buat. Paheee?"

Orang lelaki takkan mengalami state 'takleh smayang' sebab tu kak ros cakap orang perempuan ni Allah sayang lebih. Clear?

He nodded his head. Good then. Haih -_-

May Allah ease every single thing, in shaa Allah, ameeennn :)

You Might Also Like

0 awesome homosapiens ^^

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images