.

22:03

Aku taktau kau akan baca ke tak, tapi lemme clarify and sorts back all the things up.

Bismillahirrahmanirrahim.

***

Aku manusia, bukan Malaikat. Manusia itu lumrahnya pelupa, selalu khilaf.
Juga pendosa tidak bernoktah.
Yeah, I do commit sins and I'm perfectly imperfect. Because I'm just a mere homosapien, just like others.

Maaf jika ada terguris hati.
Maaf jika ada terkasar bahasa.
Aku tahu semua itu ada.
Maka, maaf untuk segalanya.

Bukan niat aku nak buat cemtu. Aku just ikut apa yg ayah aku suruh.
Ayah aku pesan; lelaki ni ego tinggi melangit. Usah dilayan, Nanti semakin menjadi jadi. Apapepun, fokus belajar dulu.

Bukan kau seorang yang aku tujukan, tapi semua.
Tolong faham kenyataan ini.
Orang yg kau tanya whether aku dgn dia ada pape ke tak, kes dia sama je macam kau. Sama je. Thats why number phone aku ada dlm contact list dia. Clear?

After all , I just realize that I shouldn't express all things out just like that. A filter is a must.
I thought tht no one is interested to read my blog, except for several close friend.
So I wrote out all things tht kept bombarded in my tiny head without thinking the risks itself.
Plus, I'm in a deadly-severe-confusion and stressful on that time.
And all of you came out from nowhere, simultaneously. That gives me a severe migraine, yg at least dua tiga hari baru hilang.
Boleh imagine tak camana aku nak study dengan migrain bagai?
And you supposed me to tell no one and bear all the pain just by myself?
Kejam.

To be honest, I do told some of my closest friends about this.
BEFORE you told me to keep it as a secret. Again, before. Faham tak? Sila double check balik segala text anda.

Perempuan, mana boleh simpan smthing mcm ni sensorang. At least sorang kawan dia tahu.
Itu perempuan, beza dgn laki.
Got that?
Haih.

Tak payah risau laa pasal semua ni. Kan jodoh tu urusan Allah. Lagipun takde org yg berani exclaim yg dia sempat kahwin before mati. Baik fikir pasal mati, benda yg pasti berlaku.

Aku jahat. Aku tak sebaik yang semua orang expect.
Aku tak kata aku budak sekolah agama, so aku bagus, baik, perfect bagai. Naaah, never.
Thats why aku perlu someone yg boleh guide aku. Sebab aku tak mampu nak guide diri sendiri, apatah lagi orang lain.
Bukan aku kata kau jahil. Aku sendiri yg jahil. Jelas di situ?

Aku harap salah faham ni dah clear. Aku cuma mampu menulis.
Maaf untuk segalanya.
Semoga kau jumpa manusia yang jauh lebih baik drp aku.

Assalamualaikum.

You Might Also Like

3 awesome homosapiens ^^

  1. assalamualaikum, kak amirah.. saya peminat setia blogger akak.. baru2 nie , saya dpt tawaran ke kolej mara kulim (2014/2015) .. saya takut lah akak.. susah ke belajar kat sana ? akak ada tips or kata2 semangat x ? peluang masuk u cerah x ? ana :)

    ReplyDelete
  2. @Lin Ana
    Waalaikumsalam. Haiiii, thanks dude baca :D
    Waaaaaaa congrats dpt kolej mara kulim. Dpt program ape? Matrik eh? :)
    Aish normal la tuu, nk blaja dkt tmpat baru, msti nervous.

    Belajar tu akn jd susah if kita set mind kita susah. So, set mind awal2 yg semua benda senang ;)
    Peluang masuk U tu inshaAllah memang adaaa, don't worry :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. *thanks sudi baca.
      Benci betul autocorrect ni. Sorry eh, ter-typo -_-

      Delete

Pop your unspoken nice words here!

SUBSCRIBE

Flickr Images