Baju rasmi Kolej MARA Kulim

09:29

Salaamun 'alaykum, people :D

Alright, since ramai lagi junior yg still tak jelas pasal baju rasmi, I think I shud post an entry pasal ni :)

1)Warna baju.
Senang ceritaaa, baju dia kaler biru ala-ala biru bendera BN gitu. Okeng?
Tapi ada je yg pakai biru gelap, cuma tak ramai sgt. Then kalau ada majlis pape yg certain org je terlibat, diorang kena pakai baju biru yg mcm bendera BN. Maka terpaksa laa pinjam bg sape yg biru dia x mcm tuu :D

2)Kain.
Kain ni tak kisah la korang nak pakai camana. Nak pakai yg ada corak ke, sedondon dengan baju ke, warna lain ke, boleh jee. Ikut suka koranggg. Time batch kitorang dulu ramai je pakai dgn kain hitam :D

3)Tudung.
Yg untuk majlis bebetul rasmi, kena pakai dgn tudung warna putih. Kalau ada corak pn, stakat sulam tepi mcm tudung bawal tu boleh laa, tp jgn meriah sgt ;)
Awal2 je pakat pakai putih semuaa, nnti last2 mmg takde dahh. Jadi biru, hitam, merah, semua ada haa. Hehhe :D

4)Lelaki.
Simple jee, korang wajib baju melayu biru sepasang, siap dgn sampin skali.
Songkok pun. Hehheh xD

Okenggg. Clear ye, semuaa?
Kalau ada pape lagi tak faham, just drop your comments.
Nnti InshaAllah iolls balas :D

May Allah ease every single thing, InshaAllah, ameennn :]

You Might Also Like

20 awesome homosapiens ^^

  1. Akak,
    saya nak tanya yang jadual pulang bermalam untuk kolej sama ke dengan pulang bermalam sekolah berasrama,,, or dia lain sikit,,,,

    just curious saja, even though tak masuk lagi, dah tanya pasai pulang bermalam,,
    sori akak! hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Anonymous,

      Haah, jadual pulang bermalam dia lebih kurang je dgn skolah. Dua mggu skali, then kena ada dlm kolej before 7pm :D

      Eih takpee, takde masalah ^^

      Delete
  2. assalamualaikum, akak,
    saya nak tanya, macam akak kata untuk baju kurung rasmi, kena pakai waktu orientasikan, tapi kalau macam tak sempat siapkan baju tuh macam mana pulak kak?
    memang waktu pendaftaran memang dah kena bawak baju kurung rasmi siap2 lah yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Anonymous,

      Waalaikumsalam. Time akak orientasi dulu, ada je yg xsmpat siap jgk. Tp Xsure laa fasi solve camane. Rasenye pakai any baju yg wrna biru kot. Hee :D

      Yearp, sepatutnya laa. Tp dh xsmpat siap tu nak buat camane, kan? :)

      Delete
  3. akak , blh outing hari2 x ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Anonymous;

      Taaaak. Boleh outing hari khamis or sabtu (gilir dgn laki) :D

      Delete
  4. akak,baju rasmi saya tu dia cam gelap sikit lah.kaler blue black.tak pe ke eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Nabilah Hassan,

      Takpe takpeeee. Time batch akak dulu ramai je pakai macam blue black :)

      Delete
  5. Nk tanye klo baju kemeja ad line2 bole ke???

    ReplyDelete
  6. ASSALAMUALAIKUM KAK :)
    KALAU YG FIST UNIKL TUH WAJIB SAMBUNG DEGREE BAWAH UNIKL KE?

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Aku Punyer;

      Waalaikumussalam! :D
      Biasanya yuppp mmg akan sambung degree bwh unikl, atau universiti swasta yg lain (tak sure). Tapi mmg tak boleh sambung under ipta :)

      Delete
  7. Akak. Foundation unikl en pelajar dia mmg kena pakai baju kurung pergi kelas ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. @E'es;

      Aah yup kena pakai baju kurung :)

      Delete
  8. Kak mmg kena pakai baju ke kalau pergi kelas

    ReplyDelete
    Replies
    1. @E'es;

      Haipppp jangan lah sampai taknak pakai bajuuuu hahahah adeih xD

      Delete
  9. assalam..kak nak tnya kalo bdak2 yg dpt fist unikl 2 modul belajar nnt sama ke ngn bdak2 yg dpt tawaran matrik kat kolej mara?

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Anonymous;

      Waalaikumussalam. Lainnn tapi ada lebih kurang content dia :D

      Delete
  10. hi kak, kalau cadar cane ? ada cadar rasmi or cadar bebas ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Nurun Nabilah;

      Haiiiii. Ada cadar rasmi :)

      Delete

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images