Malam Permata Gemilang

02:52

Assalamualaikum. Hello earthlings :D



P/s : Do note tht this is the entry tht Ive drafted from Kolej Mara Kulim. Nak publish gak even dah basi tak kira ah tak kira nak gak hahahhhahaha. Takmau baca takpe I tak kesah k. Eh ko dah pehal mek? (jelir lidah, rolled eyes)


***

So, I just wanna rant on my college's annual dinner, 'Malam Permata Gemilang'.
Just a simple entry.

Frankly speaking, its triplesome! Thanks cikgu cikgi bersusah payah handle  majlis grand cenggitu.
Thanks berpenat lelah susun nama kitorang biar duduk semeja dgn yg tak kenal.
Thankyou thankyou thankyouuu.

I hv no idea macamana, tapi youguys did it! Aku duk semeja dgn strangersss. Ada je yg muka aku baru nampak malam tu. 
Sebelum ni tak tau pun muka muka tu wujud dekat KMKu ni. Seriouslyyy -..-"
Seploh orang satu meja, ada tiga laki tujuh pompuan. 

Macam biasa, bila ada event pape mesti kecoh satu dorm duk bersiap. 

"Weh pinjam tudung"
"Ada baju lebih dak?"
"Pinjam pinnnn"
"Tolong ajar nak belit camane ni haa"
"Nak eyeliner sket"

Nak itu. Nak ini.
Ah well, worlds know. Perempuan kenn, biase lah. 
So aku cane malam tu? Nahh, takde maknanye nak melawo hahha. Macam makcik makcik gitu ada laa. Lol.
Aku sibuk tolong belitkan tudung orang, pakaikan eyeliner ade la. (Aku memang dari kecik minat benda benda cenggitu, tp tak minat buat dkt diri sendiri)
Lastly, aku pakai je baju kurung grey, dgn tudung akel bidang 60. Simple simple udohle, nak poie makan je kann. Eheh.

Menu mlm tu, nasi arab (tapi yg abi buat lagi best) Weh bershukor la mak enchek dpt makan nasi arab pun kira okey sangat dah tu. Nak makan yg abi buat tunggu balik rumah dulu k. Haipp.
Paling best ada aiskrim (yeayyyyy)

Then ada anugerah permata gemilang. 
Congrats for those recipients, youguys deserve those awards *Big applause*
Aku mestila tak boleeeeh hahhaha. Memang miracle betul lah kalau aku dapat. Tunggu kucing bertanduk dulu la kot (K ayat cliché -_-)

Persembahan, ada gamelan dgn band. Untuk gamelan, mostly pemain tu sahabat aku, so opkosla aku sokong. Jyeahh koghang boleehh! Haa gitu :D 
Untuk band, aku tak berapa suka. No, bukan tak suka semua musicians dkt atas pentas tuu, noooo. Korangg talented k. Dnt get me wrong!
Yang aku kurengg sket sbb bising. Tak aman aku nak makan. Minum hampir tersedak ko tau hape? Dahla semeja dgn strangers yg mana aku nak amik lauk yg jauh pun pakai bahasa isyarat tetiba nak tersedak. Pehh, malu seyh >.<

Anddd, the dinner went well. Kot. Hahha ntah. Yg pasti aku naik dorm dgn kenyangnya then malam tu punyaa bergambo dlm dorm hahhaha. 
Aci je nak bukak tudung, kak som datang bertandang then amik gambaq (lagi).
Lepas tu dia ajak pi tawaf blok, and selfie (lagi lagi dan lagi) dgn anyone yg still tak tukar baju. Ngehee. Maka bertawaflah kami.

So, tu je la kot annual dinner Kolej Mara Kulim. First dinner yg aku attend (Aku bukan budak sbp-mara pun before this, yg ada dinner bagai ni. Skolah aku ada tamrin je wehhehehhe. Takpun ada jamuan pulut durian. Tak pun bbq. Weh rindu asrama la puloks)

Okeylah. Mesti bosan baca entry meleret cemtu kan hahha lantoklah. Yg pasti aku tulis untuk aku. Haa gitu.

May Allah ease every single thing, in shaa Allah, ameeennn :)

xoxo!

You Might Also Like

0 awesome homosapiens ^^

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images