Final exam crisis

11:13

Bismillahirrahmaanirrahim.

Final exam, 8 days to go.
Gila tak cuak? Gila tak nebes? Gila tak eksaited?
Eh eh. Eksaited kepala hotak hanggg. Hahhah. Bukan eksaited nak exam bah, tapi eksaited nak cuti bah.
Haa gittew.

So, I feel lost. Macam takde benda pun dalam otak. Segala yg blajar tu macam dah berhijrah kelaut.
As if ive learnt nothing for this sem.
Ngaaaa T_T
Semangat nak study tu jatuh-sejatuh-jatuhnya. Jadi blur, macam taktau nak buat ape.
So Ive called Abi. And told him what i feels.

"Takpee, ignore je feeling knows nothing tu. Keep on study. Worries bring u nowhere, but wasting yr time je.
Abi dulu cemtu gak. Masuk dewan tu rasa otak kosong je, tapi bila tengok soalan, slowly semua benda datang. Jangan duk fikir sangat lahh"
"Okey." *sobs*

"Smayang hajat jgk tu, jgn usaha dgn blaja je."
"Emmmm."
"Bangun malam pun jgn lupaa."
"Em"

"Kenapa bunyi slow je 'em' part bangun malam tu?"
"Ngaaaa lama dah tak buat. Slalu je bangun lewat, org azan dh"
And he guffawed.

***
A short conversation with him makes me realise, betapa aku jauh dgn Tuhan skang ni. T_T
Betapa aku terleka. Betapa aku lupa yg Tuhan tu ada je dgn aku.
Padahal baru je kena uji sibuk dgn final exam. Astaghfirullahal azim T_T  T_T

Syukran, Abi. Alfun syukran atas semua nasihat, peringatan selama ni.
I granted for hving a super duper great dad :')

You Might Also Like

0 awesome homosapiens ^^

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images