12:39

Salam 'alaik everyone :D

Final exam just over todayyyy, and i was overly-excited xD
Sape tak suka exam dah habis. Kan kan kaaaaaan? 
So, tonight iz the last night spent here, in Kolej MARA Kulim. Segala barang dah siap packing, kecuali yang baru basuh je. 
Yeayy 0 day to go homeeeeeeeh!

Bye Kolej MARA Kulim. Bye semuanya. Gonna miss everything here :')



Last Jumaat, Kolej MARA Kulim

11:52

Assalamualaikum. Hello earthlings :D

Exam tak habis lagi tapi tangan ni macam gatal nak menaip gehehheee.
Four papers left, two subjects to go. Selasa ni tamat exam. Yeayyy, cant wait!

Habis final exam, means jodoh dengan matrik pun tamat. Gila tak sedih?
Hidup dekat matrik ni heaven, tau. Even life hectic tahap tera, jadual pack tahap infiniti, but still, best gegilaaaaaah. Tak caye deme ghase lah sendiri. Eheh

So today, last Jumaat dekat sini. Pepagi lagi dorm dah riuh, semua sibuk nak pack barang.
So, ini ghupe dorm daripada pintu masuk :

Add caption

Gehehhee. Kiub aku? Hujung sanaaa, dekat dgn pintu tandas :D
Then, turun makan dekat DS. Lepas tu jenjalan round kolej jap, kekononnya for the last time gitu.


nama dia bangunan hijau (sbb cat dia hijau tapi skang ni dah cat baru so taktau deme nak panggil ape)

still, bangunan hijau :)

tangga bangunan hijau

models papan tanda xD






tangga ke dorm :D


Andddd, petang tadi, prank Nisa since today iz her birthdayyyyyyy :D
















Four days to go. Time flies, but memories remain :D
Love all of you sooooooooooooooooooo much. Till our path crosses again, inshaAllah ^^

May Allah ease every single thing, inshaAllah, ameen :)

-->

Final exam crisis

11:13

Bismillahirrahmaanirrahim.

Final exam, 8 days to go.
Gila tak cuak? Gila tak nebes? Gila tak eksaited?
Eh eh. Eksaited kepala hotak hanggg. Hahhah. Bukan eksaited nak exam bah, tapi eksaited nak cuti bah.
Haa gittew.

So, I feel lost. Macam takde benda pun dalam otak. Segala yg blajar tu macam dah berhijrah kelaut.
As if ive learnt nothing for this sem.
Ngaaaa T_T
Semangat nak study tu jatuh-sejatuh-jatuhnya. Jadi blur, macam taktau nak buat ape.
So Ive called Abi. And told him what i feels.

"Takpee, ignore je feeling knows nothing tu. Keep on study. Worries bring u nowhere, but wasting yr time je.
Abi dulu cemtu gak. Masuk dewan tu rasa otak kosong je, tapi bila tengok soalan, slowly semua benda datang. Jangan duk fikir sangat lahh"
"Okey." *sobs*

"Smayang hajat jgk tu, jgn usaha dgn blaja je."
"Emmmm."
"Bangun malam pun jgn lupaa."
"Em"

"Kenapa bunyi slow je 'em' part bangun malam tu?"
"Ngaaaa lama dah tak buat. Slalu je bangun lewat, org azan dh"
And he guffawed.

***
A short conversation with him makes me realise, betapa aku jauh dgn Tuhan skang ni. T_T
Betapa aku terleka. Betapa aku lupa yg Tuhan tu ada je dgn aku.
Padahal baru je kena uji sibuk dgn final exam. Astaghfirullahal azim T_T  T_T

Syukran, Abi. Alfun syukran atas semua nasihat, peringatan selama ni.
I granted for hving a super duper great dad :')

03:09

Bismillahirrahmanirrahim.



Salam 'alaik everyone.

Just a deadly-short-post heree!
Im telling the world tht within next fortnight,
the nightmare iz cominggg --> FINAL EXAM

And I feels like ive prepared nothing. Gyaaaaaaaaaa T.T
Giant of luck, people. May all hardworks paid :D


Rabbi yassir, wa laa tu'assir, wa ja'alnaa minannaajihin.
May Allah ease every single thing, inshaAllah, ameen :)


Kolej MARA Kulim

Malam Permata Gemilang

02:52

Assalamualaikum. Hello earthlings :D



P/s : Do note tht this is the entry tht Ive drafted from Kolej Mara Kulim. Nak publish gak even dah basi tak kira ah tak kira nak gak hahahhhahaha. Takmau baca takpe I tak kesah k. Eh ko dah pehal mek? (jelir lidah, rolled eyes)


***

So, I just wanna rant on my college's annual dinner, 'Malam Permata Gemilang'.
Just a simple entry.

Frankly speaking, its triplesome! Thanks cikgu cikgi bersusah payah handle  majlis grand cenggitu.
Thanks berpenat lelah susun nama kitorang biar duduk semeja dgn yg tak kenal.
Thankyou thankyou thankyouuu.

I hv no idea macamana, tapi youguys did it! Aku duk semeja dgn strangersss. Ada je yg muka aku baru nampak malam tu. 
Sebelum ni tak tau pun muka muka tu wujud dekat KMKu ni. Seriouslyyy -..-"
Seploh orang satu meja, ada tiga laki tujuh pompuan. 

Macam biasa, bila ada event pape mesti kecoh satu dorm duk bersiap. 

"Weh pinjam tudung"
"Ada baju lebih dak?"
"Pinjam pinnnn"
"Tolong ajar nak belit camane ni haa"
"Nak eyeliner sket"

Nak itu. Nak ini.
Ah well, worlds know. Perempuan kenn, biase lah. 
So aku cane malam tu? Nahh, takde maknanye nak melawo hahha. Macam makcik makcik gitu ada laa. Lol.
Aku sibuk tolong belitkan tudung orang, pakaikan eyeliner ade la. (Aku memang dari kecik minat benda benda cenggitu, tp tak minat buat dkt diri sendiri)
Lastly, aku pakai je baju kurung grey, dgn tudung akel bidang 60. Simple simple udohle, nak poie makan je kann. Eheh.

Menu mlm tu, nasi arab (tapi yg abi buat lagi best) Weh bershukor la mak enchek dpt makan nasi arab pun kira okey sangat dah tu. Nak makan yg abi buat tunggu balik rumah dulu k. Haipp.
Paling best ada aiskrim (yeayyyyy)

Then ada anugerah permata gemilang. 
Congrats for those recipients, youguys deserve those awards *Big applause*
Aku mestila tak boleeeeh hahhaha. Memang miracle betul lah kalau aku dapat. Tunggu kucing bertanduk dulu la kot (K ayat cliché -_-)

Persembahan, ada gamelan dgn band. Untuk gamelan, mostly pemain tu sahabat aku, so opkosla aku sokong. Jyeahh koghang boleehh! Haa gitu :D 
Untuk band, aku tak berapa suka. No, bukan tak suka semua musicians dkt atas pentas tuu, noooo. Korangg talented k. Dnt get me wrong!
Yang aku kurengg sket sbb bising. Tak aman aku nak makan. Minum hampir tersedak ko tau hape? Dahla semeja dgn strangers yg mana aku nak amik lauk yg jauh pun pakai bahasa isyarat tetiba nak tersedak. Pehh, malu seyh >.<

Anddd, the dinner went well. Kot. Hahha ntah. Yg pasti aku naik dorm dgn kenyangnya then malam tu punyaa bergambo dlm dorm hahhaha. 
Aci je nak bukak tudung, kak som datang bertandang then amik gambaq (lagi).
Lepas tu dia ajak pi tawaf blok, and selfie (lagi lagi dan lagi) dgn anyone yg still tak tukar baju. Ngehee. Maka bertawaflah kami.

So, tu je la kot annual dinner Kolej Mara Kulim. First dinner yg aku attend (Aku bukan budak sbp-mara pun before this, yg ada dinner bagai ni. Skolah aku ada tamrin je wehhehehhe. Takpun ada jamuan pulut durian. Tak pun bbq. Weh rindu asrama la puloks)

Okeylah. Mesti bosan baca entry meleret cemtu kan hahha lantoklah. Yg pasti aku tulis untuk aku. Haa gitu.

May Allah ease every single thing, in shaa Allah, ameeennn :)

xoxo!

Flickr Images