Birthday blast

00:41

Bismillahirrahmaanirrahim.


The story begin.

28032014, 00:15
Bawah Dewan Siantan.
____________________

"Mia, phone duk dekat mana?"
"Dalam beg" Dahi berkerut.
 "Ohkeyyy" 

Rosie ni dah kenapaaa?
Kaki diayun ke beg, check phone. Kot laa ada missed call ke, text ke, emergency pape ke.
But nope, apa yg haku nampaknye, bateri berkelip kelip, sebab tahap kritikal dah.

***

"Miaa."
"Hmm?" Kepala diangkat. Nsyamad sengih.

"Happy birthday to youuu, happy birthday to youuu...."
Semakin lama semakin banyak suara yg join sekaki nyanyi.
*since kelas buat BBQ, so ramai ar manusia time tu*

"OMG OMG ngaaaaaaaaa. Maaluuuuuu!"
*lari sambil tutup mulut. Terharu ohhh :')

"Thankyou semuaaa"
A smile crept. 

***

"Miaa"
"Huh?"
Jari telunjuk yang runcing bersalut cream cake laju je disapu dekat muka.

"Aaaaargh"
Cheit. Habis muka haku. Takpeeee, kek banyak lagii.
Mata scan meja, cari kek. Jari mencalit cream, kaki berlari kejar Aina.
Perang diisytiharkan.

Right then, sesi mencomotkan-muka-dengan-cream-cake-bermulaaaaa!
Ramai ramai join, berlarian satu dewan.
Havoc seyh :D


***

"Miaa, oghe mintak maaf banyak banyak deh"
"Ehh?"

Aci je pusing kepala, air mineral laju je mengalir atas kepala.
Stiff for a moment. Otak loading lama gilos. 
Bila dah separuh air botol besar tu menghujani, baru kaki tergerak nak lari cepat cepat.

Harisa Ameeraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Hadeih. Habis basah kuyup =..="

No wonder laa this Kak Som tanya phone aku dekat manaaa. Cheit.

***


28032014, 08:45
Surau, lepas kuliah fardhu ain.

_________________________


Fadh, MPP Biro Kerohanian merangkap part of sunBFD, bangun. As usual laa, mmg dia akan bercakap sket, tak kira aa announcement ke pape.

She took the mic.
"Tau dok maksud 'Sanah Helwah' tu ape?"
"Happy birthdaaaay" *reramai student jawab*

Aku dekat belakang cuak dah. Fadh, whats next?

"Okeeey, hari ni birthday kawan kita, nama dia Amirah Rushdan. Jom kita sama sama nyanyi lagu Sanah Helwah dekat dia"

*pengsan*

***


Dear friends, and sesape yg wish my birthday, tak kire aa kenal ke tak, THANK YOU.
Thanks for all those wishes, I appreciate tht soooooooooooo much. 

Asfi, thanks for gambar comot ore time form five. hehhehe xD
Fadh, thanks for the sweet and cutie card. And so with dekat surau pagi tadi. Love yaah! :D
*esok birthday andaaa, be prepareeeeeeeed!*
SunBFD yg wish, I miss youguys so badlyy. Thanks :)
Nsyamad yg start birthday song, Aina yg start calit cream, Risa yg jirus air. 
Thanks for the great night. 
Classmate yg super happening, thankyou.

And for those who always be by myside, thanks.
Thanks semua, sbb layan je whenever iolls jadi sewel, tak berapa nak straight. Thanks.
Nanaa yg jadi pendengar setiaa, tak kira cerita tu pelik ke, serious ke, rasa macam nak bagi penampo ke, you still there, sitting while hear me babblings. Thanks :D

This year, is the best birthday I ever had. Thankyou thankyou thankyouuuu!
Aku tak mintak hadiah pun. Cukup la dgn aku wujud dalam kepala kome semua.
Again, for another time, thanks.




family 'asal' kecuali Taiping yg menyibuks dekat blakang. hohho xD

cikgu cikgi and familyy

family ber'kembang', plus dgn jiran tetangga

B1 comittee, except Nsyamad *yg paling tinngi*



berbeku

girlfriends

mohon spot tangan BB :P



Amirah Rushdan is officially 19 today.
Alhamdulillah.

Setahun berlalu, setahun menghampiri kematian.


May Allah ease every single thing, inshaAllah, ameen :D
 

 
-->

.

12:03


Rewind balik.
Banyak klu yang diberi. Tahap overdose. Cuma aku je yang tak perasan.
Silly meeeeeeeyh >.<
 

I just can't face him. I just, can't. It's totally different now.
Everything won't be the same. Anymore.
Toksah duk berharap la. Tak mungkin. 


Allah, help me T.T


Semua ni tipu. Semua ni mimpi je.
Wake up, Amirah. Wake up and run your life like normal, as if nothing had happened.
Wake up.


***

Manusia. Lupa nikmat yang ada.
Tamak tu takleh nak buang sikit pun. 
Ego melangit, perasaan orang sekeliling dibuang kelaut.

Cuba la belajar jadi setia.Susah sangat ke? :/





-->

Kangaroo Math Competition

11:22

Assalamualaikum. Ola people :D


Just a short post here. To prove that I'm still alive. Eheh.
Okey back to the mainpoint, Kangaroo Math Competition.

Koghang mesti macam, 'eh what iz that what iz thaaaaat ?'
Hehheh. Bukan benda besaq pun, takyah nak havoc sangat. Tu just exam math, yg kita ambil privately. Berpusat dekat sekolah atau kolej, tapi tak dipaksa. Sape nak sit, bayar RM30 je.
Macam kolej aku, ada lecturer yg incharge bahagian ni. Total student yg akan sit for tht paper dalam 56 orang je dkt Kolej MARA Kulim ni :D

Susah ke idok?
Aku pun tak suree. Esok baru exam tu start. And then baru aku boleh bagi pendapat susah ke senang. Eheh. Sepanjang aku duk usha soalan soalan past year tu senang je sebenonye. Tapi syarat without calculator tu yg convert evrythg jadi susah.
Padan muka manja la lagi guna calculator je memanjangg.

*If nak tengok sample past year, click siniii :D

Benefit diaaa, tak lain tak bukan, sebab sijil dia mahal. International punya tahap seyh, rugi tak amik ehehheheheheee. Tapi lagi best kalau menang award. Ada banyak gilos award kot. So, bagi sesape yg akan sit for the paperrrr, all the best! :D


Wish me luck, people.
May Allah ease every single thing, inshaAllah, ameen :)



-->

Flickr Images