#1 Jatuh

19:25

Assalamualaikum. Ola people :D

Have you ever stumble before?
Memang penipu besaq ohh kalau exclaim tak pernah en. At least time kekecik kekanak ribena dulu. Time baru blaja berjalan takkan skali bangun je terus pandai. Wajib jatuh gak kan.
And so with me. Ye laa, lagi lagi org clumsy mcm aku, mmg lali ar bab bab jatuh ni xD

Dulu, aku gila high heels. Selipar/sandal aku standard semua tinggi tinggi, takde yg rendah. Kasut sekolah je laa tahap yg paling rendah. ehem.
But then, since masuk matrik, everything changed. *eceeh dramatiks gilos xD
Bukan hape, dah asrama atas bukit naik tangga banyak gilos kauu. takkan nak pakai heels kot, memang tidok lee. Maka aku pn adapt diri dgn selipar flat je.

After almost a year, jadi terbiasa pakai selipar flat. Mcm, best gak selipar flat ni, boleh lari lari. Ahaks.
So, bila nak try pakai balik segala heels tu, ehemm paham paham lah ye. Kadar berjalan per masa decreases, sekian.
Lambat gilaaaaah, terkedeeek kedek mcm budak baru blaja berjalan. haih.
Pasal jatuh tu toksah cakap ah, hahha. Hmm let just put all the heels on the rack, and be part of my history k. lol xD

Ewaaah, hengko bukak hikayat lah puloks dekat sini eh. Sapo ajar? ://
Dah dah. Okey les straight to the point.
So, in this entry, nak bagi tips sket camana nak handle if terjatuh dekat khalayak ramai. *ecehh hahha.
Sebenarnya more on 'camana aku cover time jatuh' je :P

1. Bangun balik 
*ini part wajib aa, takkan nak terbongkang semedang je dkt situ kan =..="

2. Pandang sekeliling.
*kalau takde yg nampak, sila sujud syukur okeh (sila sujud di rumah). Kalau ada yg nmpak, rujuk tips yg seterusnya

3. Bagi sengihan tahap overload dekat saksi kejadian dan sesapa yg tengah ternganga memandang.
*tengah 'hot' & 'popular' kang, mesti la beramah mesra sket xD

4. Tunduk tundukkan kepala.
*Sebagai tanda hormat & terima kasih kerana spend masa tengok aksi tadi laa lebih kurang

5. Pusing, and walk like a boss as if nothing had happened.
*soal sakit ke hape, kemudian cerita. jalan je dulu.

6. Jangan pandang belakang dah. Keep on walkinggg.
*Nak pandang gak boleh tapi kasi jalan biar jauh sket dulu dr tempat kejadian eh, hehhe

Chill ah. Sekali tu je jumpa diorang. Kalau jumpa lagi pun, bukan diorang cam punnn. So tak perlu rasa malu tahap tera okey. Semua orang pun jatuh hape, hahhagahhahahgahagahahhagagaghahha *gelak mintak penampor*

Kalau rasa mcm boring gilaa tips dkt ats, boleh try yg ni *aku tak prnah try lagi* :

1. Pura pura pengsan
*Baring je situ sampai hero datang eh xD

2. Menangis
*Kompem org datang kerumun nnti, kehkeh. Tapi jgnlah over sampai meraung raung puloks ye, nangis versi ayu dah aa

3. Buat buat trauma
*Senyaaap je, tak menangis tak pengsan. Just duduk di situ, tarik nafas lelaju. Mata sila melilau kiri kanan. Buat mcm sdg takut gitu. Okeh?

Sebenarnya kaan, jatuh tu one of effect tarikan graviti bumi je. Hahhaha. Rileks ah brader, bila lagi nk femes skejap, en xD
Okeylah. Till next tips, daaaa ~

May Allah ease every single thing, inshaAllah, ameen :)

You Might Also Like

4 awesome homosapiens ^^

  1. Haiiiii..Cakkk!!
    done follow sini no. 291
    sudilah kiranya follow me back yea..
    he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    dan my 2nd blog
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. thankyou & salam kenaaal.
    inshaAllah will drop by :)

    ReplyDelete
  3. suka anime tak? meheks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. anime? emm takdelah suka sgt, cuma kekadang tu tumpang skaki gak bila adik tengok :D
      Layan jeee ^^

      Delete

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images