#1 Jatuh

19:25

Assalamualaikum. Ola people :D

Have you ever stumble before?
Memang penipu besaq ohh kalau exclaim tak pernah en. At least time kekecik kekanak ribena dulu. Time baru blaja berjalan takkan skali bangun je terus pandai. Wajib jatuh gak kan.
And so with me. Ye laa, lagi lagi org clumsy mcm aku, mmg lali ar bab bab jatuh ni xD

Dulu, aku gila high heels. Selipar/sandal aku standard semua tinggi tinggi, takde yg rendah. Kasut sekolah je laa tahap yg paling rendah. ehem.
But then, since masuk matrik, everything changed. *eceeh dramatiks gilos xD
Bukan hape, dah asrama atas bukit naik tangga banyak gilos kauu. takkan nak pakai heels kot, memang tidok lee. Maka aku pn adapt diri dgn selipar flat je.

After almost a year, jadi terbiasa pakai selipar flat. Mcm, best gak selipar flat ni, boleh lari lari. Ahaks.
So, bila nak try pakai balik segala heels tu, ehemm paham paham lah ye. Kadar berjalan per masa decreases, sekian.
Lambat gilaaaaah, terkedeeek kedek mcm budak baru blaja berjalan. haih.
Pasal jatuh tu toksah cakap ah, hahha. Hmm let just put all the heels on the rack, and be part of my history k. lol xD

Ewaaah, hengko bukak hikayat lah puloks dekat sini eh. Sapo ajar? ://
Dah dah. Okey les straight to the point.
So, in this entry, nak bagi tips sket camana nak handle if terjatuh dekat khalayak ramai. *ecehh hahha.
Sebenarnya more on 'camana aku cover time jatuh' je :P

1. Bangun balik 
*ini part wajib aa, takkan nak terbongkang semedang je dkt situ kan =..="

2. Pandang sekeliling.
*kalau takde yg nampak, sila sujud syukur okeh (sila sujud di rumah). Kalau ada yg nmpak, rujuk tips yg seterusnya

3. Bagi sengihan tahap overload dekat saksi kejadian dan sesapa yg tengah ternganga memandang.
*tengah 'hot' & 'popular' kang, mesti la beramah mesra sket xD

4. Tunduk tundukkan kepala.
*Sebagai tanda hormat & terima kasih kerana spend masa tengok aksi tadi laa lebih kurang

5. Pusing, and walk like a boss as if nothing had happened.
*soal sakit ke hape, kemudian cerita. jalan je dulu.

6. Jangan pandang belakang dah. Keep on walkinggg.
*Nak pandang gak boleh tapi kasi jalan biar jauh sket dulu dr tempat kejadian eh, hehhe

Chill ah. Sekali tu je jumpa diorang. Kalau jumpa lagi pun, bukan diorang cam punnn. So tak perlu rasa malu tahap tera okey. Semua orang pun jatuh hape, hahhagahhahahgahagahahhagagaghahha *gelak mintak penampor*

Kalau rasa mcm boring gilaa tips dkt ats, boleh try yg ni *aku tak prnah try lagi* :

1. Pura pura pengsan
*Baring je situ sampai hero datang eh xD

2. Menangis
*Kompem org datang kerumun nnti, kehkeh. Tapi jgnlah over sampai meraung raung puloks ye, nangis versi ayu dah aa

3. Buat buat trauma
*Senyaaap je, tak menangis tak pengsan. Just duduk di situ, tarik nafas lelaju. Mata sila melilau kiri kanan. Buat mcm sdg takut gitu. Okeh?

Sebenarnya kaan, jatuh tu one of effect tarikan graviti bumi je. Hahhaha. Rileks ah brader, bila lagi nk femes skejap, en xD
Okeylah. Till next tips, daaaa ~

May Allah ease every single thing, inshaAllah, ameen :)

Kolej MARA Kulim

Athirah

23:47

Assalamualaikum. Hai people :D

Semalam I went to Tesco. Together with family. Ehm it had been so long we ddnt outing together like that *Aku je la yg lama since jaoh merempat ke Kulim, miehehe* :)

Okey back to the main topic.
There, aku story mori merangkap mengempeks dekat adik aku yg soalan bio hari tu aku lupa nama phylum untuk Ascaris, padahal Phylum Naematoda je, selaaalu je sebut tapi hari exam tak ingat, and aku jawab Phylum Coelentrata. Cis. Then, sedang asyik mengempeks, siap dgn gaya tangan lagi *kemain kauu, jahh* , tetiba ada tangan mencuit bahu.

Kepala dipusing 90° ke kiri.
Laju je otak scan imej depan mata.
Okey, ada minachi gojes tengah senyum sambil peluk tiang.
OMG Athiraaaaaaaaaaaaah. Long time no see, almost a year dah kot.
Aaaaaaaaa.

PLKN's mate. Kompeni's mate. Dorm sebelah. Class mate. Group mate.
Hoh tudiaaaa, semakin gojes kauuu, thirah. Lawa lawa lawaaa :D

Tapi sekejap sgt jumpa nyaa, tak sempat nak snap gambar.
Iolls kerobeks baliks memory phone, lalu terjumpa laa gambar hari last plkn. rindu k, rindu. hnss hnss :')

Yr last word to meyh, "Be a sweet dentist"

Senyuman plastik ditampal.
Ntahla Thiraaah. Rasa mcm jaooooh dah nak capai title tu. Kan best kalo betul.
Biar laa. Kita tengok je ape akan berlaku in future :')

Be a good doctor. Capai tahap specialist, just like yr matlamat.
You are a step forward towards tht anyway :]

May Allah ease every single thing, inshaAllah, ameen :)


SunBFD

22:34

Assalamualaikum. Hai semuaa :D

Wishlist what-to-do once tamat matrik sudah wujud. Yeayy.
Antara yg penting :

• Grand Reunion of SunBFD •

All of sunBFD, reunite and mb we'll spent a night dekat memana resort.
Can't wait!

Tapi kena makesure tarikh Masirah balik Malaysia duluu.
K Zaf, Peah dgn Fatini Loy grad asasi PALAM.
Lyla lollypop grad DQ.
Idah grad Tamhidi USIM.
Aku, Na, Fadh dgn Teyn grad Matrik Kulim.
Fiena grad Matrik Melaka.
Cik Yah cuti UIA.
Asfi grad asasi MSU.

I miss these 12 girls. Deadly missing em.

Rindu semuaaaa. Rindu nak gathering sesamaa.
Rindu nak girls talk dgn korang. Rinduu rindu rinduuuu.
5years of memories together would not easily be forgotten; unless ive been attacked by amnesia. lol xD

Masa, janganlah berjalan. Berlarilah.

May Allah ease every single thing, inshaAllah, ameen :)

Holsss :D

21:59

Assalamualaikum. Hello earthlings :D

Well, when the mood-to-write-smthg-down comes but currently hv no ideas what-to-be-written. Eagh, menci metul aa.
Okey Amirah, stop meng-ada-ada.

***

First, yeayyy im homeee, for mid-sem hols :D
At last, a beautiful hols w/o any pressure, *sbb cuti lepas exam*, kehkeh xD

And yeah, kinda being aimless, and dnt know what-to-do.
*bajett bajett, padahal cikgu kirim homework berlambak je, tapi tersimpan rapi dalam luggage :P

So, with my new sketch-book, and those sharpies which I just bought yesterdayy, I keep doodlinggg.
It feels good to express feelings through doodles anywayy :]

And and andd, mood menulis, mohon come to meeeeyh.
Time exam haritu berpusu pusu datang. Grr grr ://
Bila nak siap kalau idea asyik delay semedang je, kan. ngaaa >.<

***

And, this hols, Alhamdulillaaah. So many things changed, and I feel so grateful for what had happened. Balik ni, lapaang je dada.
Thankyou Allah.

Tudung Umi semakin labuh.
Ya know, ive been wishing and praying for this to happen since I was in form two. Yes, I still vividly remember how I cried, hoping this to happen. 5years would be nothing if your dreams achieved :]

Andd, Abi did it - constantly berjubah.
"Satu hari nnti, Abi ingat nak pakai jubah sokmo, "
You did it, Abi. *broad smile*

Abi semakin kuruuuuus. Jeles jeless, kihkih xD
Hes fasting for almost everyday; except Jumaat.
Two months tak jumpa, and hes getting slimmer rapidly. Semakin hensem bak kata maklong xD

"Innamal a'maalu binniyaaat. Kalau puasa tu niat nak kurus, sikit je la pahala" -Abi-

"Syaitan masuk kedalam manusia melalui lubang-lubang. Dan untuk menutup lubang itu, perlu sedikitkan makan; yakni berpuasa.

Bila syaitan bergabung dengan nafsu, mana mampu kita sorang nak fight dgn duaa. So, kita puasa. " -Abi-

While me, still mending myself towards the better one. InshaAllah.

Semoga Allah redha :]

***

Fihifzillah, semuaa.
May Allah ease every single thing, inshaAllah, ameen :)

Flickr Images