Problemoooo :(

06:07

Bismillahirrahmanirrahim.

Okey, I dnt know how to start.
Emm emm hv u ever feels like u wanna help yr friends but u dnt know how, and u were more like hv no idea what-to-do?
That is exactly what im feeling right now.

The same circumstance happened for one more timee. Aiyay.
Ya know, bila semua budak laki dlm kelas mcm boikot our very bestie, perasaan tu mcmana? Nak menangis, tahu? Sedih aa camni.

Act, mmg salah kwn haku. Tapi aku taktau camana nak nasihat dia. ngaaaa T_T
Yg aku tau, dia jd main topic perbualan budak laki. Kalau ckp benda baik takpe ar.
Dahla bukan stakat classmate aku je yg duk ckp pasal dia. Kelas lain pun samaaa. Ya Rabbi T_T
Camana nk selamatkan diaa?

Ya know, dia mcm tak sedar au. Aku pernah je tegur dia. Insaf kejap, then balik kpd asal. Terus hanyut dlm alam sendiri.
Aku kwn dia, so aku faham & kenal perangai dia. Tapi for those yg tak kenal, or baru kenal, akan ckp dia pelik, gedik, manja dan sebagainya.
Camane eh? Aku taktau amenda yg perlu aku ckp dkt dia.

***

One more thing, kwn aku yg sorang lagi. Aku tak habis fikir kenapa budak laki pun mcm boikot dia. Evrytime dia ckp dkt depan, depa mcm tak bagi attention, or mb bagi, tapi mcm acah acah perli gitu.
Padahal dia duk senyap je dkt tmpat diaaa. Kenapa eh? Aiyayyy.

Evrytime aku fikir, nak menangis tahu. Sedih bila tgk org ignore kwn kita. Bukan nk suruh bagi attention mcm artis ke hape, just if dia bercakap, dengar je laa. kalau tak setuju, ckp leklok, bukan main perli perli. adeih. anyone can explain to meyh what-the-hell is happeninggg ? >.<

I think, the better solution is, takyah banyak cakap laa kot. Daripada tegedik gedik, terkinja kinja sana sini, baik jd org yg senyap & pendiam, tak sakit hati. Tak menyusahkan org lagi. Org pun takde nak cari pasal dgn kita. kann?

Still, hv to think for the best solution. May Allah ease evry single thing, inshaAllah, aminn :)

You Might Also Like

4 awesome homosapiens ^^

  1. Replies
    1. yearp. dhla brtambah lg sorg yg kne boikot. pening haku. haih >.<

      Delete
  2. bertambah lagi sorang . meaning ? there's 2 now ?! wow , that's new .

    ReplyDelete

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images