Problemoooo :(

06:07

Bismillahirrahmanirrahim.

Okey, I dnt know how to start.
Emm emm hv u ever feels like u wanna help yr friends but u dnt know how, and u were more like hv no idea what-to-do?
That is exactly what im feeling right now.

The same circumstance happened for one more timee. Aiyay.
Ya know, bila semua budak laki dlm kelas mcm boikot our very bestie, perasaan tu mcmana? Nak menangis, tahu? Sedih aa camni.

Act, mmg salah kwn haku. Tapi aku taktau camana nak nasihat dia. ngaaaa T_T
Yg aku tau, dia jd main topic perbualan budak laki. Kalau ckp benda baik takpe ar.
Dahla bukan stakat classmate aku je yg duk ckp pasal dia. Kelas lain pun samaaa. Ya Rabbi T_T
Camana nk selamatkan diaa?

Ya know, dia mcm tak sedar au. Aku pernah je tegur dia. Insaf kejap, then balik kpd asal. Terus hanyut dlm alam sendiri.
Aku kwn dia, so aku faham & kenal perangai dia. Tapi for those yg tak kenal, or baru kenal, akan ckp dia pelik, gedik, manja dan sebagainya.
Camane eh? Aku taktau amenda yg perlu aku ckp dkt dia.

***

One more thing, kwn aku yg sorang lagi. Aku tak habis fikir kenapa budak laki pun mcm boikot dia. Evrytime dia ckp dkt depan, depa mcm tak bagi attention, or mb bagi, tapi mcm acah acah perli gitu.
Padahal dia duk senyap je dkt tmpat diaaa. Kenapa eh? Aiyayyy.

Evrytime aku fikir, nak menangis tahu. Sedih bila tgk org ignore kwn kita. Bukan nk suruh bagi attention mcm artis ke hape, just if dia bercakap, dengar je laa. kalau tak setuju, ckp leklok, bukan main perli perli. adeih. anyone can explain to meyh what-the-hell is happeninggg ? >.<

I think, the better solution is, takyah banyak cakap laa kot. Daripada tegedik gedik, terkinja kinja sana sini, baik jd org yg senyap & pendiam, tak sakit hati. Tak menyusahkan org lagi. Org pun takde nak cari pasal dgn kita. kann?

Still, hv to think for the best solution. May Allah ease evry single thing, inshaAllah, aminn :)

First.

02:16

Assalamualaikum. Hello earthlings :)

Hmm finally. First post of 2014.
10 haribulan baru terkedek kedek nak post. let it be xD

Lots of things happened throughout the year. PLKN memories, SPMs result, masuk matriks, and so on. sampai esok pun tak habis kalau aku nak mention satu satu. aherher :D
Forget the past, because the past is equal to dust. But dnt frget to bring along the lessons :)

Nothing much to be written. Just to tell the world that im still alive, and doing fine here.
Much better, i think. Alhamdulillah.


so, for 2014, 
azam : tunaikan azam yg tak tertunai lagi 

May Allah ease every single thing, inshaAllah :)

Programmes in Semester 2 of KMKulim

02:16

Assalamualaikum. haii people :D

Okey, this post is specially to 'langsaikan hutang' dgn Miera xD
Chehh takdelaa hutang sgt. just, nak story mori pasal aktiviti dkt sini.
So Miera, I am triple sorry for late posting this. Sorryyyyyyy :(


1) Hari Puteri.

Pepagi buta lagi, the activities started with sukaneka.
All Sayangness *dorm Sayang punya penduduks* berpakat nak pakai baju jersey kuning merah which hv being bought a day before this event, untuk nampak mcm sehati-sejiwa-seraga-sebaldi gittew ahak ahak ahaks ah hak hak okey stop.
Maka pakailaaa ramai ramaii berarak ke padang.

Antara games yg kitorang kena participate :
- straw & getah
- belon air
- bola jaring
- futsal

emm tu je kot. tak brapa ingat dah. hehheee pardon meyh >.<
 overall, bola jaring je smpai semi final. taapiiii kitorang tak kesah pung, sbb we've got stg more valuable thn that; strengthen our ukhuwwah :)

then, mlm tu ladies night. bertemakan 'Princess', dorm Sayang decide nak letak nama negara 'Liebe'.
Liebe tu maksud dia sayang.Bahasa German kalo tak silap :)
That night, setiap dorm must perform persembahan. Kitorg perform Cup Song & flash mob.
Then, ada fashion show. Two participants per dorm.
Shoo, our model were Mai & Asma.
This was the best part sbb kitorang menang tmpat pertamaaaaaaa. Alhamdulillah ^^

Good Job, Sayang! Ich Liebe <3 p="">
2) Malaysian Broadway

Macam biase, Malaysian Broadway tu more likely musical theatre.
 Alaaa, uolls pernah tengok High School Musical idok? Haa lebih kuurang cemtulah. Boleh imagine dah skang? Good :)

So, of course aku one of the actorrr, aherher.
Depa bagi haku watak 'mak' hang tauuu. haih jadik tua sekejap. lol.
 Even dapat saguhati je, still kitorang enjoy the day  :)


***

Emm tu je kot. dulu. ehehheh. will update soon, inshaAllah. stay tuned tauu ^^
May Allah ease every single thing, inshaAllah :]

-->

Flickr Images