Backpacking, a journey to remember.

12:22

Assalamualaikum. Hello earthlings :D

Lately, my life hv been quite complicated. Too much conflicts, pressure and etc that lead to stress. Everything was not running smoothly, and problems kept comin' and comin' before i settled down the earlier problems. complicated, no?

but somehow, those awesome dorm-mates, Dorm Sayang hv done smthing tht brings some peace and calmness in my mind.


 BACKPACKING


yes, we're goin' on a vacation by backpacking. cool, no?
since we're currently studying in Kulim, Penang is the most right destination.  *since agak dekat*
dekat dekat je laaaa dulu, nanti besa baru boleh upgrade pegi overseas bagai xD


***

Wednesday, 25 December 2013

Pepagi buta lagi, dalam 8am ++, bertolak ke stesen bas by taxi.
then, naik bas ke Butterworth. Turun je bas, semuaa terkedek kedek pegi dekat jetty. 
yearp, kami naik feri ke Penang sanaaa. 
then, naik bas rapid penang, straight pegi Penang Hill.
for the first time, pegi penang hill w/o family. every single thing was totally different. kalau dgn family, laju je langkah pegi dekat memana stall. kalau boleh semua kedai nak masuk.
but, bila backpacking cenggini, everything nak berjimat cermat. 
must minimum-kan setiap perbelanjaan. ye laaa, kang run out duit kangg, nayaa xD














andddd, buat keje gila pegi berkelah dekat atas penang hill tu. cari port tak ramai orang, buat halaqah, then bukak bekal yg Amalia bwk dr rumah sedara dia. takde laa vavavoom sgt, mihu goreng dgn nasi lemak jeeee, tapi still rasa awesome sbb buat benda yg outrageous. kihkihkih xD
round penang hill sampai petang, then check-in homestay. melange of sweet memories created on our wayyyy.
tolong foreigner baca map, tersalah jalan, hv a nice conversation dgn akak driver bas yg sumpah cool *salute cara dia driveeee. awesome!
sampai homestay, rest. butttttt, migrain dengan berdaulatnya bertandang tanpa dijemput :(
that night, semua nak pegi pesta penang, takkan haku nak stay sensorang dkt homestay tuu. scary, tahu? zaman skarang ni mana boleh harap. so, syifaa' dgn baiknya tolong picit kepala. then mai nadhirah tolong picit bahu & urut cara hilangkan migrain. *terharuuuuuu :')
natijahnyaaa, pening berkurangann xD
malam tu, pegi Pesta Penang. dekat gila dgn homestay . so, jalan kaki je lhaa.
tht night, haku naik roller coaster for the first timee! *kejakunan terserlah*
 we did enjoy the whole night :D


















Thursday, 26 December 2013

Pepagi butaaa lagi semua bangun and buat bisingg *sebab tengok video dekat pesta* xD
For breakfast, makan je dekat stall depan homestay. There, tetengah makan, datangla sorang makcik nak beli makanan. Dia sengih je tengok kitorang,
Then, start berbual. Dia pun cerita laa pasal anak anak dia. She has three daughters. Dua dah kahwin, sorang je belum, even dah jejak 30an. She still in her frustration kot, sbb time dia 25 y/o, putus tunang. phloviophile maybe xD

then, gerak pegi Queensbay Mall. tapi tak beli pape pun. going to a shopping mall doesnt mean we have to shopping, kaaaan? kihkih >.<
kalau pegi dgn family, tu lain cerita okey :P
lepas tu pegi Komtar, jenjalaan & shoppinggg sbb barang situ much cheaper compare to queensbays xD *but ive bought nothing punn, nak save budget :D
petang tu, part paaaaling best. Street Art. jalan jalan, tengok art and snap pictures :]





kiri chinese, kanan indian. satu malaysiaaaaaaa *ehhh? xD
























T
































Dua hari satu malam. Tapi gambar collected seribu lebih. Memangg laaaaa semua satu kepala ----> gila photography xD
Tbh, sepanjang backpacking tu aku tak berapa sihat. Migrain serang, kaki tercucuk jamrum-from-nowhere, kaki lenguh, dahi tercalar kena jarum and soooooo onn.
But still, i dnt mind, i dnt care. I have friends tht care for meyh. terasa diri ini disayangiii xD

To all Sayangness, thank youuuu. Thank you for inviting me to join this awesome trip.
Thank you for taking care of me. Thank you for every single thing. liebe ditch! <3 p="">
Indeed, the experience is undescribable in words :]

May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)

You Might Also Like

2 awesome homosapiens ^^

  1. It was totally osem..mirah blog nie mmg terbaik...lain kali kita plan g lain plok deh..hahaha

    ReplyDelete
  2. Amirah rushdan..nik bangge bacw blog nie..abb die bleh jd atu sejarah buat dorm sayang..haha..bkn pd name shj 'sayang'..tp ahlinya ckup2 syg menyayangi..hahaha..tq for tell story about us..haha

    ReplyDelete

Pop your unspoken nice words here!

SUBSCRIBE

Flickr Images