End Year Giveaway by Sabrina SA & Nur Farizah

02:12

Assalamualaikum. hello earthlings :D


Bismillah. Joined!
  
tekan sini untuk join :)

Jomm join sesama, meriahkan lagi GA ni :D
hadiah banyaks gilos tau ^^


-->

Harisa Ameera Mohd Basri

01:17

Assalamualaikum. haiii people :D

Hamboiiii tajuk kemainn lagi terpampang nama Huraisaaa xD
*I called her Huraisa smtimes, just to manja manjaa. well, how it comes to Huraisa?
ehemm. for those who hv learnt arabic languange, they must now tht there is a wazan which is used to call smone for manja-ly. err saja untuk manja manjaaa gitu :p

fa'ala --> fu'ailaa
harisa --> huraisa

got that?
so. whats yr name? boleh laaa nak guna wazan tersebut.
like me, one of my friend used to call me 'umairah' ^^

So, what iz wrong with tht gal?
naaah, nothings wronged. just, i was invited to her housee! gig-yada-yadaaa xD
ada satu hari dalam cuti 3 minggu hari tu, iolls pun pegi laa rumah dia ^^
pukul 8 pagi lagi kaki ini sudah menjejak halaman rumah beliauuu *eksaited melampau, jah.

ehemm. first, lemme introduce tuan punya badan dulu yeah :

gorgeous in blue. that's her :]

the main purpose pegi rumah risa ni nak bincang pasal projek inovasi je sebenonya.
tapi mak aihhh, sampai pukul 6 lebih haku stay sana. naah, dah takde orang boleh ambil iolls balik rumah laaa. Umi habis kerja 5.30pm. Dah dari KB ke Pasir Tumboh tu ingat 5 minit je terus sampai ka?:3

some sight inside her house? aku menggila amik gambar haritu. nah, layann ^^


i found this tertempeks dkt pintu masuk bilik risa ^^

macam comeeel je benda ni duduk dkt celah katil xD

teddy bear sama besar dgn tuan dia. kau hadoo? :3

banyaks gilaaaa anak patung :O


aku pun taktau kenapa aku snap. tapi these thingy nampak cute bila duk sesama xD


coklat susuuuuuu. aku sambar dua bijik before balik :D






nahh. peta Malaysia siap. kompem tak sesat punyaa mai rumah diaa. hahhaha xD
#notatangan : AA, risa mengadu dekat aku mu suruh dia bukak GPS semata mata mu nak cari makan eh?
No worries dah lps ni, risa ada petaaaa. kihkih :D

anddd, part yang paaaaaaling best, she cooked for me. hoyeahh dapat merasa air tangan risaa :D
she cooked spaghetti for us.

shes cookingggg xD

ini kuahnya ^^

spagheti :3

siaaaap ^^

haaa meh makan meh xD


myriad of things we've done haritu. yelaa sampai petang kann.





which one is risaaaaa :>

they said tht i look different without specs. ye eh? :/

risaaaa, nah. a post for you. thanks for inviting me to your housee ^^
thanks sbb sudi ajak.
thanks sbb sudi masak.
thanks sbb sudi layan ore yg ntahpape ni.
thanks thanks thaaaanks sesangat.
nanti jemput laa datang to my house pulak eh :]

So, Nur Azimatul Fitrina Mohd Nordin. Jelly enough? ehheheee.
next time laaaaa kita adjust balik eh.
to be truth, kitorang sunyi laa jugak && sedih sbb na tak dpt dtg. sobs :'(

yg duk dkt tgh ni Na :)


andddd, result dah tak lama. no one knows bila tarikh yang exact, tapi yg pastinya dah tak lama.
geeez, scary enough >.<

May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn :)

Final exam setori

20:17

Assalamualaikum. Anyeong :D

Final exam. Aku tak pernah lagi feeling cenggini everytime hadap major exam.
Scary, tahu. Tbh, my fault je. Hv no enough preparation. Bajet heroin tak ggaduh.
aiyay. itu tagline sulah takleh pakai maa. Dekat maahad boleh laa, dekat matrik boleh bla :p

Overall conclusion, the utmost disaster subject goes tooooo, *jeng jenggg.

----> PHYSICS!

yeayyyyyy give physics big claaaap *pap pap pap*

Incik Physics skali lagi menerima anugerah itu setelah berjaya merangkulnya pada exam mid sem lepas. Tahniah diucapkan kpd Incik Physics.

Apakah perasaan anda, Incik Physics?
- err, alhamdulillah. saya amat berbangga dpt menerima anugerah ini. terbalas dendam saya kepada Amirah Rushdan.

Apapepun, tahniah diucapkan kerana berjaya mengekalkan anugerah ini dua kali berturut turut.
- Awww thank u

Dan, terima kasih juga kepada anda, readers sekalian kerana melayan entri yang merapu lagi ntahpape ini. Diharap readers sekalian, tidak muntah hijauuu selepas membaca post ini. Sekiann *bajet ada readers kayh, bajet xp*

Okey stop mengarut. Haih. Keluaq je dewan lepas paper 2 physics, terus text kei.

" kei. disaster T_T "

" Alolo, takpee. Allah xnak bg lagi rezeki kt mia. Kei dulu xprnh score bio, pstu kei jd bengang xD bila kei bengang, kei pulun bio mcm org nk amek phd, ececeh. At last dpt score. So mia pun sila lah brdndam ngan physics, hihi. Nk sdih bole tp jgn bg effect kt subject lain :] "

Thanks, buddy. for always be there for me :)
Aku takleh go on physics. And she takleh acc. Feeling dia terhadap acc sama je mcm feeling haku dgn physics. menyammmmpah, jah. menyampah. grr grr ://

Lps habis paper 1, turun tangga dewan. Then Na mention,

" ingat lagi dok, gapo kita buat dkt sini kmarin ? "

flashback saaaat.

***

Lepas exam biology paper 1, turun tangga dewan.

" Miraaah, esok Physics kot. Takut ah "
" Naaaaaa, lupa ke amenda yg kita laung dekat padang hari tuu? Bukan ke kita laung yg kita boleh jawab physics ni nnti? Mana semangat tuu? "

Na sengih.

" Hoo, ingat ingat. Na boleeeeh! "
" Mirah pun boleeeeh! "
"Time mid sem haritu kita sajo jaah
tak score. kita boleh jah benaa."
" Hoo, tok tubik lagi belang. Kali ni nk tunjuk belang dh laa eh. Nanti laa semuo oghe. Kejut la lps ni"

kikiki. kami ketawa ~

***

sengih.

" Naaaaaaaaaaa. Maluuuuu hahhahaha "
*tutup muka

" Mirah, sepatutnya kita amik gambar laa, muka time smangat kmarin && muka lps jawab physics gano. Buat kenangann "
" Haah laaa. adeiii kenapa x terfikir gitu kmarin. adioss. Naa, maaf laa. Tak ttubik lagi belangg. kihkihkih xD "

keep laughing time turun tangga. saaampai dkt surau pun, still lagi gelak.

" Naa, I thought I will nvr laugh dah hari ni. Thanks to u laaa, sbb dh made me laugh. ingatkn takleh senyum punn hari nii :] "

Truee. Dengan migrain serang, takleh jawab physics lagi. I thought I will keep mencuka. Thanks, Na ;)

Apapepun result nnti, biaq pi lah. *try to comfort myselfff :p
Terima je. Thats that. Usaha tang mana nak result gempak, amirah?
pfft ://

Okeylah. May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn :]

Kolej MARA Kulim

End of semester 1

10:05

Assalamualaikum. haiii people :D

Saya di sini masih bernafas.
Alhamdulillah. Anda pula bagaimana?
*err gaya macam iklan colgate je. Abaikan =.="

So, 5 months hv passed. Which means, semester 1 had ended dramatically *sbb simultaneously with the end of PSPM 1 (short form for matriculations final exam), bhahhahahahaha xP*
tbh, em still can't believe this hahhahaha. sekejaaap je masa berlalu. feeling macam semalam je baru beratur panjanggg nak daftar masuk dkt Kolej MARA Kulim tu :]

Overall, hidup dekat matrik takdelah disaster sgt mcm yg digembar-gemburkan oleh para seniorita yg terhormat. Bahagiaa je. eheh.
Buktinyaa, aku still lagi boleh bergelak ketawa bersuka ria bergembira bersama sama ber ber ber && so on even dah hidup satu sem dekat matrik.
So juniors, never be afraid of being admitted to matriculation programme, okey.
Majulah matrik untuk negaraaaaa *ehhh tetiba. bhahhaha xD

Naaah, hidup dekat matrik ni undescribable laa. kome must go through sendiri. Aku just boleh cakap, best tahap infiniti. siyes eh.

Blaja memang la perghhh sket tapi ye laa, biasa la. Blaja amenda yg tak susah? Adat lah tu. Kalau takleh go on dgn program satu tahun, masuklah yg program dua tahun. Benda sama je blaja, just beza masa yg diambil untuk blaja. *gaya mcm hipotesis je =..="

"Awk pergi mana2 mmg takkan jumpa dh kwn2, cikgu cikgi mcm dekat matrik. Masuk matrik laa pengalaman yg paaaaling best skali. Awk keluar je matrik, masuk U then kerja skalipun, still akan rasa mcm nak masuk matrik balik"
-Cikgu Yuzaila, lecturer chemi-

True. So true, cikgu. Thats what em feeling right now.
Ehh tak habis matrik lagi, dah feeling cenggitu? hah ye laaa, skang kan tengah cuti sem. muehehe xD

Satu sem lagi berbaki. Another 5 months to go. Plethora of sweet memories to be sketched, inshaAllah.
May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn :]

typical makcik2 surau / masjid #1

08:39

Assalamualaikum. hello earthlings :D

Well, Im not being here for a hiatus. Sampai ada org tu tegoooo suruh hapdet bhahahhahahahahaha okey stop. melampau lampau kau, jah. *flip tudung

okay. les straight to the point. wadehel dgn makcik makcik tersebut?
well, sepanjang observation aku, makcik makcik dkt surau / masjid ni perangai depa lebih kuraaaang je.

1) Saf

Bab saf. As we knows, saf itu haruslah dirapatkaaan. I think imam mmg tak lupa nak sebut "betulkan saf, rapatkan saf.."
kan kaaan?
tapi, kalo dkt surau / masjid ni, most of makcik makcik yg mendominasi surau / masjid tersebut tak rapatkan saf. sejadah sorang satuu, takmau kongsi maa. acano nak tegooo tu? O.o

smtimes haku rasa mcm nak jerit je,
"Makciik, imam suruh rapatkan saf laa, bahu-ke-bahuu, bukan sejadah-ke-sejadaaaaah.."
grr grr. sabo je lhaaaaa =.="

kekadang tu aku tenuuuung je ruang ruang kosong between makcik makcik tu, bajet ada kuasa psikik boleh mampatkan makcik makcik tersebut. dangggg :3

2) Saf paaaaaling depan

normally laaa, makcik geng surau mesti duduk saf paling depan.
simple instance, masjid dkt rumah nenek. bila rayaa, mmg semangat nak solat sunat tu membara. aku follow laa nenek aku *since beliau pegi awal, so aku duduk saf depaaaaan skali, yakni sebaris dgn makcik geng2 surau yg lain. mata sensorang puuunya laa, aku rasa mcm nak korek korek je. but yeah, aku ignoooore je and kepit je nenek aku.

makcik, dlm Islam takde diskriminasi yg tentukan sape je yg boleh duduk saf paling depan la. anyone boleh duduk. sebab lagi depan, lagi afdhal. takkan la makcik makcik sekalian je nak ke-afdhalan tuuu, saya pun nak jugak. kalau nak kira faktor usia *sape lebih tua lebih layak duk dpn*, mmg tidok laa. makcik boleh jamin ke yg makcik akan 'pergi' dulu before saya? saya tak jamin makcik pergi dlu. mungkin saya dulu. hmm. think twice lah ;]

3) Taknak menyandar ke?

this happened bila ada kuliah / tazkirah.
ada laaa hari tu, first time aku dgr kuliah maghrib dkt satu surau ni. bila nak start je, semua org membentuk halaqah. aku macam, alaaaa takleh ke kalau stay dlm saf je? malas laa nak gerak banyak kali. *sigh
ingatkan kenapaa. ye laaa, buat halaqah itu baguss. tapi tetiba ada sorg makcik ni tego,
"Dik, toksei duduk situ ko? Nyandar dkt dinding laa, sedak sikit"
*tersedak aiskrim

ada kee macam tu? sepanjang aku duduk maahad, duduk asrama selama 5 tahun, menyandar time tazkirah laaa yg paling ustaz ustazah pantanggg skali. mohon laa jangan menyandar kalau taknak kena mengempeks berbakul bakul, or rotan sedas dua.
menyandar is equal to nampak malasss.
got thaaat? >.<

okeng. so for now, 3 je dulu. more observation will be done ^^
okeylah. may Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)

Flickr Images