English Week!

18:41

Assalamualaikum. haiii ebelibadi :D

hoyeahhh. as I told ya before, this post, I will desribe a little bit about our English Week here, in Kolej MARA Kulim :)

The whole week, we are encouraged by lecturers to speak English.
*alaaa bila lagi nk perasan ckp omputeh. rock the week, dude! HAHAHAHHAHAHA okey stop.*

Melange of exciting activities were held :
-speaking corner
*speak at the royal balcony on recess. in front of everyone. one minute per person. the topic was given randomly, a minute before our turn. kinda blurrrr. ada berani? *

-speak & sign
*go into any teachers or friends or college staffs, or anyone who you bumped into, and ask them to help you. they'll ask some questions, and you'll answer it fully in english. if they satisfied with you, they may drop a signature for you. interestingg taaaak? XD *

-scrabble
*mcm scrabble biase lhaa. sorg wakil stiap kelas*

-speaking marathon
*keep speaking. no silence until the time is over*

-blockbuster quiz
*general information questions will be asked. so, prepare much before take the quiz. ten student per class. satu je nasihat aku; kalau aci taktau pasal bola sepak antarabangsa baik takyah masuk. dia tanye weyh. told ya, pngetahuan am. gilaaaaa*

- 60 second video challenge
*buat video promote pasai BI dgn tema 'English Conquer the World' *

-booth
*okeyy part ni paling best. aku participate dlm aktiviti ni. 5 presentor per class, who will present about the story given and will handle their booth all day.
booth ni kira mcm acara kemuncak laa lebih kurang. hari last english week.
every presentor wore costumes. aku tak jadi white queen, sbb br prasan watak tu takde dlm story book Alice In Wonderland. so, depa bagi aku watak 'the cheshire cat' . gila siket laagi lah. dah la kucing tu bukan mcm kucing normal; asyik sengih & terbang. mcm psycho pung ada. but yeahh, I have to. maka aku pun jadi laaa kucing tu =..="
okey je kot. pengarah tu baik gilaa. habis terbang aku punya nervous time judges & pengarah dtg ke booth aku, which means aku kena present. kuikui :3*

yang pastinye, hari last tu memang best gilaaa. undescribable lahh!
setiap booth akn handle game, and sape yg menang dapat hadiah. even just gula gula, lolipop, marshmalow and so on, still rasa teruja tu memang menggila. hahhaha XD

antara tema yg diberi :
¤ Alice In Wonderland
¤ The Frakeinstein
¤ Narnia
¤ Sherlock Holmes
¤ Rapunzel
¤ Harry Potter
¤ Peter Pan
¤ The Wizard of Oz *aku tak sure betui ke tak tajuk ni. heee :P *
¤ Snow White
¤ err emm lupa dah. apa lagi eh?
ngaaaaa tak ingat dh. takpe lah, yg penting story yg fairytale mcm yg di atas jugak lhaa hehhe.

amacam? kinda interesting kaaan? houyeahh! eh eh, lupa nk bgtau.
setiap kelas MUST reka button badge. and my class pun tak ketinggalan. we have to wear that thingy throughout the week :)

okenglahh. the assignments are haunting meeee! gotta go. till then, stay tuned :)

May Allah ease every single thing, inshaAllah, amiin! ^^




You Might Also Like

2 awesome homosapiens ^^

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images