Persiapan ke matrik.

00:37

Assalamualaikum. haiii semuaa :D

Okay. here, me wanna list down benda benda yg nak bawak pi KMKulim.
Thanks to my buddy Kei for the request. To all yg nak gi matrik, especially KMKulim, this may help you :)

1) STUDY THINGY ^^

¤ A4 papers
¤ foolscape papers
¤ penebuk lubang + sticker bulat + rings
¤ sticky note
¤ buku nota
¤ stapler + ubat
¤ salotape *tak reti nak eja hehehe*
¤ liquid
¤ file + klip kertas
¤ kalkulator
¤ planner
¤ highlighters
¤ pen
¤ pensil + ubat
¤ pembaris
¤ eraser
¤ gunting
¤ magic pens

2) ATTIRE ^^

¤ baju kurung
¤ baju kurung biru *for KMKulim only*
¤ jubah
¤ tshirt
¤ tshirt labuh
¤ seluar track
¤ seluar slack
¤ sweater
¤ baju tidur
¤ blause
¤ tudung
¤ anak tudung + brooch + getajlh rambut
¤ kasut sukan
¤ kasut kulit
¤ sandal
¤ selipar jepun
¤ stokin + sarung kaki
¤ towel
¤ kain basahan
¤ adik kakak*

3) MAKE UP STUFF ^^

¤ bedak
¤ sikat
¤ deodorant
¤ parfum
¤ pencuci muka
¤ sunblock *kalau nak bwk laaa*
¤ sabun
¤ shampoo
¤ berus + ubat gigi
¤ pengetip kuku
¤ cotton bud

4) LAUNDRY THINGY ^^

¤ hanger
¤ pengepit baju
¤ sabun basuh
¤ softener
¤ bakul baju kotor
¤ bekas letak alat2 mandian

5) BILIK ^^

¤ cadar + sarung bantak
¤ bantal busuk *kalau ada laaa*
¤ selimut
¤ cermin kecik
¤ pewangi loker
¤ ubat nyamuk
¤ mangga loker

6) UBAT-UBATAN ^^

¤ panadol
¤ minyak gamat
¤ minyak mastika
¤ plaster
¤ koyuk

7) IBADAH ^^

¤ kain semayang
¤ sejadah
¤ al-quran
¤ ma'thurat

8) OTHERS ^^

¤ handphone + charger + earphone
¤ mp3 + charger + headphone
¤ pendrive
¤ laptop / netbook + charger
¤ botol air
¤ tupperware
¤ mug *utk minum malam malam while study*
¤ payung :D

tadaaaa. I think thats all kot. kalau ada yang tertinggal, komen dwkat bawah ye.

#selamat mengemas semuaaaa :D

Today 22 May. 4 days to go. kinda enchanted ^^

Okaylah. May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)

You Might Also Like

19 awesome homosapiens ^^

  1. Hi , saya pun bakal ke Kolej Mara Kulim :)

    ReplyDelete
  2. @Ae Na
    Haiiii selamat berkenalan. Jumpa nanti :)

    ReplyDelete
  3. wahwahwah... sangat sangat helpful.. tq :)

    ReplyDelete
  4. @zahiahorange
    Zaaaa most welcome!
    Selamat ber-packing laaa ^^

    ReplyDelete
  5. thank you^^
    nk tnya bju kurung biru tu mcm mana ya?
    macam baju sekolah ke?

    ReplyDelete
  6. @Anonymous
    baju kurung biru tu, boleh rujuk contoh dkt sini :

    http://nashuaaa.blogspot.com/2013/05/baju-biruuuuu.html

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum,
    saya dapat situ, kena daftar 25 hb ni...
    nak tanya tentang urusan yuran pendaftaran semua kena bayar waktu register ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Anonymous,

      Waalaikumsalam. Congrats :D
      Tak semua, ada yg kena byr thru cheque. The rest tu byr by hand. Tp Xsure brapa jumlah utk batch awk. Try rujuk dkt buku panduan, dia bg kalau tak silap :)

      Delete
  8. Salam .. iron kne bwk x.. ?? Laptop dperlukan k kat sne?? Klu x bwk laptop bleh x..?? ~X de laptop senanya~

    ReplyDelete
    Replies
    1. @zahrah,

      Waalaikumsalam. Iron tu bawak kalau malas nak menunggu, hehhe.
      Sebab dalam satu dorm mesti ada yg bwk, so pinjam. Sbb dia mmg x sediakan :)

      Laptop tu guna utk BI je, bila perlu prepare for presentation. Takpun utk tengok movie, surf internet. Tu jee. Kalau utk assignments mmg xguna pun laptop.
      Sooo, kalau tak bwk pun takde masalah. Time perlu, pinjam je :D

      Delete
  9. Banyaknya kena bawak...hehehe...rasa macam nak bawak dua beg...btw kak planner tu apa ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Ismi CikYah,

      Kannnnnn hehehhehe akak dulu gaya macam pindah rumah dah xD
      Planner tu kalendar dalam bentuk buku, so senang nak catat mcm to-do-list, nota, etc :)

      Delete
  10. Assalamualaiku. Kalau buku panjang / pendek yang kosong nak kena beli tak? untuk setiap subjek. Macam time sekolah dulu. 😉😉😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Noor Amnani,

      Waalaikumussalam. Tak perlu punnnn, just untuk tulis nota untuk diri sendiri je. Boleh jugak guna kertas kajang :D

      Delete
  11. Replies
    1. @Saiful Din;
      Dia ada sediakan satu je bantal.So kalau nak ada bantal peluk ke boleh lah bawak heheheh :D

      Delete
  12. asrama dia mcmmane? bilik or dorm yg ad cube tu? ad plug brape ? plug stu sorang ke? kalau nk bwk extension boleh? hara[ d[t bantu.. :D terimakasih ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Aunie Izzati;

      Asrama dia dorm yg ada cubeee hehe. Tapi ada satu bangunan je yg ada bilik. Zaman akak dulu yg tu dakdak pra-usm yg stay hehe.

      Plug biasanya ada satu je setiap cube jadi memang kena bawak extensionnn! Hehe.

      Sesamaa :D

      Delete

Pop your unspoken nice words here!

SUBSCRIBE

Flickr Images