Memoirs.

02:07

Assalamualaikum. hai peeps :D

tak lama dah.
few days ahead, will be stucked in a new world. the unexpected one.
pandai pandai lah kau jaga diri, Amirah.
guna balik semua ilmu yang dikutip sepanjang berada di MMP.
kukuhkan benteng diri yang dah dibina 5 tahun.
Maahad Muhammadi Perempuan. Bumi barakah. tenang je suasana dekat sekolah. I already miss this.
*wipe tears*

since dah tak lama, so aku kemas laa sikit sikit barang yang nak dibawa.
SIKIT je laaa. hehhe. for now baru check alat tulis. selongkar balik pencil cases.
dah namanye selongkar, forsure macam macam benda jumpa. ahaks.
then terkenang balik zaman sekolah, gelak sensorang. ngahaha XD

im currently online via phone, so mcm pelik sket sebab gambar duk dekat bawah post lepas tu takleh nak buat caption -.-"
so, i'll blabbering all here up, and the pictures are below aah :)

first thing yg jumpa, MEMO TEMUDUGA.
hoyeahhh I was being called for dhobitoh-to-be interview.
*dhobitoh is pengawas sekolah*
sila genyeh mata anda. ngahaha. aku pun tak percaya jugak dpt memo tu.
one day, dhobitoh datang je kelas and panggil beberapa nama yg mana nama aku turut termasuk. bila bangun je, dia bagi memo tu. I was agaped.
macam bongok je. aku punya lah jahat depa nak lantik jadi dhobitoh? miahaha XD
act, aku redaksi crew. so, takleh berwarna *pakaian*.
tak kira laa pengawas ape pung, raidah *ketua kelas* or naibah *pen ketua kelas* ke, tak kira. must PUTIH suci bersih. kahkah.
takde laaa, ada kebaikan nye cikgu letak syarat cenggitu.
kerja redaksi banyak, so busy. dah busy dgn redaksi, kalau jadi yg berwarna tu bertambah tambah laa ke-busy-an nya. dah kau tak exam ke nak busy dengan semua ni?
sebab tu lah, once jadi part of redaksi crew, no berwarna kay :)
sambung cerita.
then, untuk menjaga hati cikgu cikgi, aku pegi jugak lah interview tu.
bila masuk je bilik unit disiplin tu, aku pergi ke meja interview yg mana interviewer - 2 org cikgu sedang duduk.
aku bagi salam, then explain blablabla yg aku takleh jd dhobitoh tanpa duduk. ngeng lah.
senang cerita, aku tolak terus offer tu. cikgu pun angguk faham, then aku bagi salam && blah pegi masuk kelas balik. thats the story.
the memo aku simpan buat kenangan. ngahaha. nasib baik tak letak dalam frame je. XD

next, SUNBFD.
pencil case tu, kitorang designed. setiap sorang dapat yg sama. aku tak guna pun lagi. hajat nye nak guna time matrik / U nanti.
and the badges, they gave it to me.
thanks guys, I really appreciate all these :*

next picture.
here, nak confess yang aku ni tergolong dalam BFF.
Bukan 'best friend forever', tapi 'barbie fanatic forever'.
okey sila gelak. bhahahahahahaha childish me -.-"
form 5 pung still pakai pencil case barbie. untill now, kalau ada cerita barbie dekat tv pun aku takkan miss biaq laa dah berpuluh kali ulang tayang cerita yg sama but still, tak bosan. shame on me.

next, love.
bukan love between girls and boys, tapi kertas yang dilipat-lipat jadi bentuk love. yang ni aku menuntut ilmu dengan Zaa time form 4.

setiap yang aku simpan tu, ada seribu kenangan. first, yang warna putih yang besar gedabak. tu good luck wish drp BB. she gave it to me before SMU *sijil menengah ugama*.
sama dgn yg warna merah. good luck wish jugak, tapi drp Zaa.
then, yang warna pink. this one aaa, lyla lollipop gave it to me. right after semalaman stay dekat asrama. ada masalah sikit pagi tu. aku tak terasa apape pung, tapi beliau yg terlebih expected.
jadi dengan kepala tunduk, mata dekat lantai & tangan dua dua hulur love tu dekat aku.
surat. ada karangan beliau dalam lipatan love tu.
aku tersengih je lahh. lucu kott.
then that day, titik perubahan BB dikesan. BB yang selama ni ayu && baik suci tahap tera, tetiba jadi hyperactive dengan rebut love yang lyla lollipop hulur dekat aku.
maka berkejaran lah depa. lari keluar kelas, then habis pokok-pokok && kereta cikgu cikgi depa tawaf. ngahaha.
aku, zaa, aisyah, naa & anis memang ternganga kejap. terkejut dgn BB. then, kitorang gelak tak ingat duniaa.
muhasabah balik, then mengaku.
yo lahh, sejak berkawan dengan kitorang laa BB jadi perangai gila gila cenggitu. berjangkit. ngahaha XD

okeilah. gotta sambung mengemas.
ohh ya. btw ive finished reading Anthem. terrrrrrsangat best! Lekiu Luqman is Dash's cousin kott. ngahaha padan muka expect lebih lebih. okaylah. till the next post, daa ^^

May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)





You Might Also Like

2 awesome homosapiens ^^

  1. waaaa mia.. ore pom ade simpan ag love yg bb bagi.. haha... x tahannyo, pesan suh ngapa nahu soraf jah molep... rindu ust nasir *tibatiba -_-''

    ReplyDelete
  2. @zahiahorange
    kan kaan.hahhaha XD

    ReplyDelete

Pop your unspoken nice words here!

SUBSCRIBE

Flickr Images