Decision has been made. finally #USIM vs KMKulim

04:04

Assalamualaikum. hello earthlings :D

Istikharah. Tak semestinya Allah bagi petunjuk melalui mimpi je, kan? Boleh jadi melalui gerak hati kita, atau Allah menggerakkan hati ibu bapa kita untuk membuat keputusan yang terbaik untuk kita :)

Finally, after all the mess, decision has been made.
Alhamdulillah :)
Nanti laaa uolls wahai junior sekalian. Uguys punya turn next year.
Pening, tahu? Selamat berpeningaaaaaaaan! Hahha XD

Okey. So, between Tamhidi Sains & Teknologi dgn Kolej MARA Kulim, which one is my choice?
ka-chinggg >.<

"Umi tak nampak masa depan kak long dekat Tamhidi tu" -Umi-
"Cikgu dekat matrik 'cchagho' sket dkt plaja drp dkt U" -Abi-
"Kalau Kei tak dpt MARA or JPA, Kei tak gi UIA. Kei gi matrik" -my buddy Kei-

Yeah. My parents seems like sending me to Kolej MARA Kulim instead of USIM.
I know thats the best choice for me. Parents knows best kan :)

Sedikit semangat bila Kei pun akan join, tapi if dia tak dpt MARA or JPA laa.
Tapi macam takde harapan je Kei nak dtg Kulim.
She is a former of SBP. SESTER.
Best student pulak tu.
Tambah tambah Kei tu debator BI peringkat national ke international ntah haku tak hingat.
Time dkt PLKN jadi ahli panel forum.
Papepun, I wish the best for u laaa, buddy ^^

Then, call Idah my twin. Tup tup dia tanya pasal baju biru (pakaian kalau ke majlis rasmi KMKulim) dgn kasut hitam.
I was more like, wait Idah. Jangan kata Idah gi Kulim?
Then she burst into laughter, and I screaming out all my voice. auwwwwwwwwww sukanyaaa XD
Alhamdulillaah :D

Dia tak jadi pegi USIM. We got the same Tamhidi btw :)
Then she'll joining me dekat KMKulim. double yeayy! ^^

sunBFD crew yang pegi KMKulim :
¤ Aku
¤ Idah my twin
¤ Teyn
¤ Fadh

#Teyn dgn Fadh pun twin jugak. so, dua twin sunBFD are going to KMKulim togetha. sweeeeeeet :3

Hokeh. No wonder laaa aku mimpi pegi U skali dgn Idah.
I thought I shud pegi USIM, sbb first first Idah ckp dia nak pi USIM.
tup tup dia nak pi KMKulim.
So, aku yakin dah kot, yang KMKulim is the best for me.

#Kesimpulan:

Gudbye USIM, hai hai hello KMKulim :)
Okaylah. Barang pun tak kemas lagi. Hahha XD

May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)

You Might Also Like

3 awesome homosapiens ^^

  1. lastly. mia dah dpt wt pilihan.. best of luck dear:)

    ReplyDelete
  2. @zahiahorange,
    Hee alhamdulillah. Thanks zaa. Za pun same laaa deh :)

    @akumungkin
    thankss! Gud luck all the best tau :)

    ReplyDelete

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images