Confusing meeee -..-"

22:42

Assalamualaikum, hai hai hello :D

confusion,
between matriculation and tamhidi.
which one aaah? poning kopalo eden -..-"
both have their own pros and cons. agagagaaa :O

every year, the same situation happened all over this country.
typical thingy laaa bagi SPM leaver confuse pasal bendalah ni.
kan kaaan? Tahun depan pun masalah sama berulang, cuma the person yang menghadapi masalah tu berbeza.
tahun ni, saat ni, kita yg menghadapi.
tahun depan, orang lain pulak.
tak gitu? :3

lalalalalaaaa seminggu je lagi.
camane skalipun, the decision still have to be made.

Abi said, after musyawarah with Umi by phone *umi pi kursus dkt KL* :

"kalau boleh buat rayuan tamhidi pergigian, pegi USIM. Kalau tak, pegi matrik. Struggle dkt situ, and grab the chance to be a dentist."

To be truth, aku tak kisah. Aku ikut je parents aku nak aku pi mana. Janji, diorang puas hati.
Parents knows best kaaan XD
I know ive dissapoint 'em for SPM's result.
Why should not I just follow their words & try to make it all over again?

the crept on their lips because of me ---> the only thing Ive been demanding for.

O Allah, guide me beneath all these things. Show me the right path. Ya Zaljalaali wal ikraam. Aminn!

ISTIKHARAH dulu, mintak petunjuk Allah.
He is the only one who can lead us to the right path.

"Istikharah ni tak semestinya buat skali Allah tunjuk terus. Usaha kita nak mintak petunjuk Allah tu biarlah berganda. Tak salah kalau buat banyak kali, kan? :) "
-My buddy, Kei-

May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)

You Might Also Like

5 awesome homosapiens ^^

  1. What's tamhidi btw? O.o

    Much love from the Pluto, http://alienfromthepluto.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. apa-apa pu yang berlaku...jangan lupa kepada Allah :)

    ReplyDelete
  3. Hye Mirah. why dont u just ambik je tamhidi pergigian. Struggle smpai dpt 4 flat, at least 3.8 ke atas. Sbb, stud tamhidi perubtan, dorang ke score 3.8 ke atas, klau tak, kena reject. and kalau mirah dpt 4 flat, mirah boleh apply perubtan. Tamhidi y kita duduk sbnrnya bljr bnda sama. kak y jaga booth tu ckp. tak semestinya smua stud tmhidi prubtn dpt 4 flat, so, yg kena reject tu, mirah leh msuk n gnti tmpt dorang. tp satu laa. 4 flat. 3.8 ke atas.

    ReplyDelete
  4. @Alien Ohsem,
    tamhidi tu asasi. Mmg asasi dkt USIM dia panggil tamhidi :)

    @Nao Mei,
    inshaAllah. Thanks cik akak :)

    ReplyDelete
  5. mia :) bukanke kalo score kos ni bleh smbung jgk for dentistry...
    yes.. istikharah is the best.. ask for His guidance.. go mia \^^/

    ReplyDelete

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images