Anthem.

04:27

Assalamualaikum. hello earthlings :D

okay. me is currently reading Anthem.
tak habis lagiii? Bapok lama baca novel. ngahaha.
takde ah. act, baca novel novel Hlovate take the longest time dalam sejarah haku. tak macam novel lain, within several hours je dah khatam.
sebab, Hlovate not only menyampaikan cerita. tapi isi yang lain tu lagi perghh. ntah. aku tak reti nak explain. kena baca sendiri, baru faham.
there is something inside the story.
yang mana bila baca tu, macam bang-bang-dush atas dahi.
and there are lots of new thingy i've learnt by there. seriously.

another uniqueness, hero & heroin dia tak perfect macam another novel. kira macam normal laa, manusia kan.
hellaaa, novel lain hero & heroin dia amat lah perfect. takde cacat cela. yang mana bila di-filem-kan, aku  rasa macam taknak tengok sebab hero & heroin dia tak se-perfect yang digambarkan and aku imagine.
see that?

sejujurnya, aku tak khatam lagi Anthem.
¤ so, masa aku baca tadi, ada watak 'Kak Trisy'.
and I was more like :O
bukan ke Trisy tu nama heroin dalam Rooftop Rant?

¤ keep reading,
then tau yg Kak Trisy ni married with a kartunis.
ohh wait. bukan ke Jade tu kartunis?

¤ baca lagiii.
until dpt info yg suami Kak Trisy tu nama dia Jade !

¤ confirmed. memang sah dah.
oh la didaaaa, aku tergolek-golek atas katil.
Kak Trisy is Trisy. Batrisya Mazni. holalalaa~
Then terfikir. ohh yeaaa betul lah. kang Trisy blaja dekat Aberdeen. sama laaa dengan Dash && Lee.

whaaaaaaa Trisy okei. Miss her a lot.
chehh gaya macam Trisy tu wujud.
takde laa. just macam, how was her life after married haa? kuikui :3

then, baca punya baca, terkeluar watak Lekiu Luqman.
ohh wait wait. bukan ke Lekiu tu yang suka dekat Trisy? tralalalaaa jangan laa Lekiu suka dekat Dash. Lee is perfect enough for Dash kott.

miahaha. aku baru baca setakat terkeluar nama Lekiu.
okei lah. got to keep reading.

May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn!

sticky note :
sorry for those yg follow me, tapi tak di-follow-back.
internet bagai kura-kura ini menghalangg. tambah pulak laptop buat hal.
I wrote this post pun by phone, kay. and to anyone yg ajak join GA, stakat ni takleh nak join lagi. laptop rosak.
even nak reply comment pun takleh. thousand pardonsss! ngaaaa T.T

#will follow u guys soon. dont worry, kay. will follow, inshaAllah.
keep reading, readers :)
thanks munchy much XD

You Might Also Like

4 awesome homosapiens ^^

  1. ha'ah,, ade watak same dri novel lps2.. best and surprising... x ps2l rse nk bce blik novel hak lps2.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan?
      tu ah pasal. best gilaaa XD

      Delete
  2. warghhh geramnya. bila entah boleh beli anthem. aduhhhhh -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. mirahh.
      hehhe. sabo je lhaa. mia pun mak sedara yg bagi. kalau nk ikutkn sndiri beli mmg taktau bilaa. susah nk jumpa :D
      dia beli online sbb nk jumpa dkt kedai tu mcm mustahil je kot. hee XD

      Delete

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images