Finally, students life started.

01:21

Assalamualaikum. hai hai hello :D

Ohh alhamdulillah. Finally arrived KMKulim.
The registration procedure was damnly tiring me. agagaaaa :3
Have to que lots of counter. 7 counters, if Im not mistaken. brrrr penat tahap tera.

Kelantan peeps ramai kott. Nanti org Kedah pulak ckp Kelantan. Ahahaha.XD
Btw my dorm ----> Dorm Sayang, katil nombor 25 :D
Okey sila gelak. Aku pun terguling guling gak time mula mula dgr nama dorm tu. Sayang menyayanggg by Jamal Abdillah meniti di bibir. adeihh hahha :D
Alhamdulillah aku dpt dorm skali dgn Na, Teyn & Fadh. cube-mate aku sape ntah tak smpat brkenalan lagi. Nama dia Aina, budak MRSM Kota Putra. Takpe, nnti msti kenal rapat. ehehe.
woot woot bahagiaaa XD

Dekat kaunter 7, gambar diambil utk kad matrik. hoii can u imagine dgn muka blemish tahap tera, then nafas trcungap cungap nak amik gambar? walaweih aku taktau apa jadi dgn kad matrik haku nanti -____-"

Then, dekat kaunter ni, jumpa laaa someone yg dah lama sunBFD && girls dkt skolah duk soksek soksek.
Budak hot Tusyen Karisma kalau tak silap. ntaah, aku tak amik kisah pung pasal dia tu.
Cerita nya, Teyn tunjuk laa budak tu dkt aku. He's standing rightly behind me. okay, aku tak kisah.
Then, tengah sibuk letak segala kertas dalam fail, resit tetiba jatuh.
Aku baru je tunduk nk amik, then ada orang grab resit tu and hulur dkt aku.
Aku angkat je kepala, I was more like -.-"
Eh ehhh dia ni la! ---> that guy yg Teyn tunjuk tadi. 
Ahahahahaaaa. I was agaped :O
Err thanks nyway ^^'

#just Teyn & Na je tau. since beliau budak hot, nama dirahsiakan (:

Mlm nye, ada sdikit taklimat dkt musolla. Just taaruf KD, and senior share pengalaman beliau. 4 flat student, forsure. So mcm inspiring me gitu.

Esok, 5.40 pagi dah kena ada dekat surau. Nak suruh kitorang bangun pukul berapa agak agak? Tandas dah la kongsi dua dorm. So, about 60 students need to compete untuk mandi okey. And drp pengetahuan aku, bekalan air dekat sini kurang.
Ohhmaiii -.-"

Then, esok dah nk kena tetapkan nak modul mana. Me iz still confuse.
Modul 1 : Bio Phys Chem Math
Modul 2 : Phys Chem Math Sc & Comp
Modul 3 : Bio Chem Math Sc & Comp

daku tersepit between modul 1 & 3.
Ohhhh confuse nyaa. Tapi kang, rasa mcm nak explore bnda baru laa. Lagipun aku malas kwn dgn Phys dah. Trial leklok je dpt A tuptup SPM dpt B. sobss :'(
Kesimpulannye, hati aku mcm berat kearah modul 3. Tapi taktau lagi lah tu. Tengok esok ah, cikgu nak terangkan amenda :D

Okenglah. May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)


Granted for the last blasted before going to KMKulim.

08:31

Assalamualaikum. haiii semua :D

Yeah. Tonight : The last night blasting with deary family. sobs :'(
Tomorrow, pepagi buta lagi nak pi daftar matrik dah.

Today, I really enjoyed my day. Travelling thru Penang Bridge, and climbing up the Penang Hill. *bajet je climbing padahal naik train ngahahaha XD *
Then, alhamdulillah luck was on our side sbb dpt tengok persembahan ular scr live.
That man & gal main ular.
Tak tahannye that man siap kena gigit time main dgn ular yg kaler hitam campur kuning tu.
Then they kissed the snake. auwwww >.<
Then, that gal *shes the 'ratu ular' coz penah tido dgn ular byk2*
okey dia masukkan kepala ular dlm mulut dia!
Mmg terrnganga haku tengok depa main dgn ular. gilaaa :O
Lepas turun dr Penang Hill, nak balik ke Kulim, kitorang naik feri. woot woot best tau. Lama dah tak naik eheheheee :D
Dekat hotel, jumpa Fatin Adlin Sofiya. My schoolmate. And yg paling tak sangka, bilik kitorang just bersebelahan. ahahaha XD

Okaylah. May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)


Going to Kulim.

06:50

Assalamualaikum. haii homosapien sekaliann :D

Today is the day.
Pepagi buta lagi tayar kereta dah bergolek. We're off to Kedah. Everyone was super excited but me.
Nak kena tinggal kaaan. Sobs :'(

Tetengah jalan, tetiba Amjad yg duduk seat blakang hulur smthing dkt aku.

Amjad : Eh, ni gapo nih? Heh?
Aku : *mata terbukak luas, I was agaped*  Eh, sapo suh buat tubik nyo? Letok balik dlm beg tuh. Pandai pandai buat tubik teh. Sipe balik! 
*buat buat marah, nk cover malu. Ada ke patut teddy bear aku dia bwk keluar. chait.*
Amjad : *buat muka menganjing sambil simpan balik teddy bear haku*
Eisy isy. Tak-sang-ka. Kak long, teddy bear. *keep geleng kepala*
Aku : *buat mata juling*
Mc Wa : Kak Long kei nih.
Aku : *Betulkan headphone, kuatkan volume mp3*

Ada ke patut selongkar beg aku? Dah la keluarkan teddy bear. chait. Kurang asemm punya adik. grr ://
Okay stop.

Now, tengah rest dkt hotel. Dekat Kulim ni, we stayed dkt Seri Malaysia.
Besok nak pi jalan jalan sat, nak pi Penang. Bukit Bendera. Yeayyy *budak nak kena tinggal huahuaaa*

Okeylah. May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)

Hadiah GA

02:24

Assalamualaikum. haiii ebelibadi :D

Okayy. Hari tu iolls ada join 'Ohsem GA by Ayna'.
And alhamdulillah, menang brooch. Boleh bawak pi matrik ngahahahaha.
Alhamdulillah. Thanks Ayna!
Brooch tu dah selamat sampai dekat tangan aku :)

And next, May GA by Husna & Atiqah.
Nampak tak header baru aku? Naaah, itu diaa.
Aku menang header, alhamdulillah.
Header tu dicipta oleh budak vanilla.
Yeayy saya suka saya suka saya sukaaa :D

Then, segmen review percuma.
And for the first time, blog aku di-review. eksaited mehh. *kedengaran kejakunan di situ. sila muntahh*

Okay, alhamdulillah positif, cuma ada beberapa benda je yg kurang kemas. Tapi aku tak ubah lagi, sobab ingat nak ubah nnti online thru laptop. hehhe bukan degil ye. saya budak baik :3

Bila menang, bertambah semangat nak join lagi. Nanti lah. Aku dah nak pi sambung belaja daa.

Need to focus.
Have to struggle.
Setahun ni detik yang paling penting untuk life aku.
For next next and next chapter of my life, bergantung pada setahun ni.
Titik penentuan.
Detik keemasan.
Peluang cerah atau gelap, bergantung pada setahun ni.
Masa depan dipertaruhkan.
4flat menjadi harapan & impian.

May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)

Persiapan ke matrik.

00:37

Assalamualaikum. haiii semuaa :D

Okay. here, me wanna list down benda benda yg nak bawak pi KMKulim.
Thanks to my buddy Kei for the request. To all yg nak gi matrik, especially KMKulim, this may help you :)

1) STUDY THINGY ^^

¤ A4 papers
¤ foolscape papers
¤ penebuk lubang + sticker bulat + rings
¤ sticky note
¤ buku nota
¤ stapler + ubat
¤ salotape *tak reti nak eja hehehe*
¤ liquid
¤ file + klip kertas
¤ kalkulator
¤ planner
¤ highlighters
¤ pen
¤ pensil + ubat
¤ pembaris
¤ eraser
¤ gunting
¤ magic pens

2) ATTIRE ^^

¤ baju kurung
¤ baju kurung biru *for KMKulim only*
¤ jubah
¤ tshirt
¤ tshirt labuh
¤ seluar track
¤ seluar slack
¤ sweater
¤ baju tidur
¤ blause
¤ tudung
¤ anak tudung + brooch + getajlh rambut
¤ kasut sukan
¤ kasut kulit
¤ sandal
¤ selipar jepun
¤ stokin + sarung kaki
¤ towel
¤ kain basahan
¤ adik kakak*

3) MAKE UP STUFF ^^

¤ bedak
¤ sikat
¤ deodorant
¤ parfum
¤ pencuci muka
¤ sunblock *kalau nak bwk laaa*
¤ sabun
¤ shampoo
¤ berus + ubat gigi
¤ pengetip kuku
¤ cotton bud

4) LAUNDRY THINGY ^^

¤ hanger
¤ pengepit baju
¤ sabun basuh
¤ softener
¤ bakul baju kotor
¤ bekas letak alat2 mandian

5) BILIK ^^

¤ cadar + sarung bantak
¤ bantal busuk *kalau ada laaa*
¤ selimut
¤ cermin kecik
¤ pewangi loker
¤ ubat nyamuk
¤ mangga loker

6) UBAT-UBATAN ^^

¤ panadol
¤ minyak gamat
¤ minyak mastika
¤ plaster
¤ koyuk

7) IBADAH ^^

¤ kain semayang
¤ sejadah
¤ al-quran
¤ ma'thurat

8) OTHERS ^^

¤ handphone + charger + earphone
¤ mp3 + charger + headphone
¤ pendrive
¤ laptop / netbook + charger
¤ botol air
¤ tupperware
¤ mug *utk minum malam malam while study*
¤ payung :D

tadaaaa. I think thats all kot. kalau ada yang tertinggal, komen dwkat bawah ye.

#selamat mengemas semuaaaa :D

Today 22 May. 4 days to go. kinda enchanted ^^

Okaylah. May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)

22:07

You. Yes, you.
Thank you so much.
You have make up my days, even for only two days.
And much thanks for giving me that fake hope. I appreciate that much. And will remember that untill senile.
Thanks, okey.

Break inside and crept fake smile. You think I love to do all these?
Naaaaah. Not at all. Stop talking to me, till im ready to face you.

F R U S T R A T I O N ?
indeed. thanks, bunch of thanks dedicated for you. ONLY for you.

No matter what happen, still, im going to continue my decision. YOU are just a small matter. small obstacle.
c'mon, I can live without you laaaa. I can survive.
My tears arent for you. Sorry.

Got to go. just ignore me. keep on your way. gudbye. :')

Kolej MARA Kulim

Decision has been made. finally #USIM vs KMKulim

04:04

Assalamualaikum. hello earthlings :D

Istikharah. Tak semestinya Allah bagi petunjuk melalui mimpi je, kan? Boleh jadi melalui gerak hati kita, atau Allah menggerakkan hati ibu bapa kita untuk membuat keputusan yang terbaik untuk kita :)

Finally, after all the mess, decision has been made.
Alhamdulillah :)
Nanti laaa uolls wahai junior sekalian. Uguys punya turn next year.
Pening, tahu? Selamat berpeningaaaaaaaan! Hahha XD

Okey. So, between Tamhidi Sains & Teknologi dgn Kolej MARA Kulim, which one is my choice?
ka-chinggg >.<

"Umi tak nampak masa depan kak long dekat Tamhidi tu" -Umi-
"Cikgu dekat matrik 'cchagho' sket dkt plaja drp dkt U" -Abi-
"Kalau Kei tak dpt MARA or JPA, Kei tak gi UIA. Kei gi matrik" -my buddy Kei-

Yeah. My parents seems like sending me to Kolej MARA Kulim instead of USIM.
I know thats the best choice for me. Parents knows best kan :)

Sedikit semangat bila Kei pun akan join, tapi if dia tak dpt MARA or JPA laa.
Tapi macam takde harapan je Kei nak dtg Kulim.
She is a former of SBP. SESTER.
Best student pulak tu.
Tambah tambah Kei tu debator BI peringkat national ke international ntah haku tak hingat.
Time dkt PLKN jadi ahli panel forum.
Papepun, I wish the best for u laaa, buddy ^^

Then, call Idah my twin. Tup tup dia tanya pasal baju biru (pakaian kalau ke majlis rasmi KMKulim) dgn kasut hitam.
I was more like, wait Idah. Jangan kata Idah gi Kulim?
Then she burst into laughter, and I screaming out all my voice. auwwwwwwwwww sukanyaaa XD
Alhamdulillaah :D

Dia tak jadi pegi USIM. We got the same Tamhidi btw :)
Then she'll joining me dekat KMKulim. double yeayy! ^^

sunBFD crew yang pegi KMKulim :
¤ Aku
¤ Idah my twin
¤ Teyn
¤ Fadh

#Teyn dgn Fadh pun twin jugak. so, dua twin sunBFD are going to KMKulim togetha. sweeeeeeet :3

Hokeh. No wonder laaa aku mimpi pegi U skali dgn Idah.
I thought I shud pegi USIM, sbb first first Idah ckp dia nak pi USIM.
tup tup dia nak pi KMKulim.
So, aku yakin dah kot, yang KMKulim is the best for me.

#Kesimpulan:

Gudbye USIM, hai hai hello KMKulim :)
Okaylah. Barang pun tak kemas lagi. Hahha XD

May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)

third day *AMA*

08:24

Assalamualaikum. hai hai hello :D

okei. jam ketiga.
kak ani suruh naik bukit. passed. yeayy!
then, buat side parking sendiri. dia diaaam && tengok je dari jauh. and I managed to complete that by myself. wiwiwiwiii.
lepas tu, belajar bnda baru --> parking tiga penjuru.
alhamdulillah, everything runs smoothly.
lepas tu ulang balik start dgn bukit sampai lah parking tiga penjuru.

then off to jalan raya.
there, better than the second day. alhamdulillah. cuma bermasalah dekat simpang tiga jeh. aku jadi kelam kabut, blur.

next, taktau lagi bilaa.
harap harap sempat test before masuk matrik / U.

#BIGGA problemo nowadays :
¤ takleh tengok stereng kereta.
serious eh, NAK PULASSSS!
¤ takleh tengok viva putih.
Kak aniiiiii, nak drive! :3
hehhe. dasyat kan? hikhok XD

May Allah ease ever single thing, inshaAllah, aminn! :)

Confusing meeee -..-"

22:42

Assalamualaikum, hai hai hello :D

confusion,
between matriculation and tamhidi.
which one aaah? poning kopalo eden -..-"
both have their own pros and cons. agagagaaa :O

every year, the same situation happened all over this country.
typical thingy laaa bagi SPM leaver confuse pasal bendalah ni.
kan kaaan? Tahun depan pun masalah sama berulang, cuma the person yang menghadapi masalah tu berbeza.
tahun ni, saat ni, kita yg menghadapi.
tahun depan, orang lain pulak.
tak gitu? :3

lalalalalaaaa seminggu je lagi.
camane skalipun, the decision still have to be made.

Abi said, after musyawarah with Umi by phone *umi pi kursus dkt KL* :

"kalau boleh buat rayuan tamhidi pergigian, pegi USIM. Kalau tak, pegi matrik. Struggle dkt situ, and grab the chance to be a dentist."

To be truth, aku tak kisah. Aku ikut je parents aku nak aku pi mana. Janji, diorang puas hati.
Parents knows best kaaan XD
I know ive dissapoint 'em for SPM's result.
Why should not I just follow their words & try to make it all over again?

the crept on their lips because of me ---> the only thing Ive been demanding for.

O Allah, guide me beneath all these things. Show me the right path. Ya Zaljalaali wal ikraam. Aminn!

ISTIKHARAH dulu, mintak petunjuk Allah.
He is the only one who can lead us to the right path.

"Istikharah ni tak semestinya buat skali Allah tunjuk terus. Usaha kita nak mintak petunjuk Allah tu biarlah berganda. Tak salah kalau buat banyak kali, kan? :) "
-My buddy, Kei-

May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)

UPU's result.

22:29

Assalamualaikum, haiii semua :D

today, UPU's result.
tipu tak nervous. jantung ni kedebam kedebum since semalam lagi.
ive checked, thru sms. sebab line lembab tahap tera. and the result ?

"Tahniah, anda berjaya ditawarkan program Q0080 di USIM"

hwaaaaaaargh. Q0080 ? apekah itu -.-"
so I called Zaa, tanya beliau dapat dkt mana. okey, she got asasi BI dekat UIA. bigga congrats, chingu :)
and and Zaa helped me. beliau tolong check yg aku.

guess what? Q0080 is Tamhidi Sains dan Teknologi.
I stucked. kenapaaaaaa??
aku nak Tamhidi pergigiaaaan. sobss T.T
yeah, memang aku apply dua course dkt USIM. Tapi aku mengharap dpt Tamhidi Pergigian kott.
haihh sabar, Amirah. Ada hikmahnyaa.

#Tamhidi tu lebih kurang asasi laa :D

But but, sedikit terubat bila my twin, Idah pung dapat sama dgn aku.
Tamhidi Sains dan Teknologi dkt USIM.
I called her. And bila dia dpt tau yg kitorang dpt sama, terus menjerit tak ingat duniaa, sampai aku kena jauhkan phone drp telinga. ngahaha XD

even a lil bit dissapointed, but still, alhamdulillah.
ada je yg tak dapat offer langsung.  bersyukur, Amirah.

so, between Kolej MARA Kulim and USIM.
which one is better for me?
ISTIKHARAH daaaaa. hehhe.

korang dapat dekat manaaaaa?
mind share :D

okaylahh. May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)

p/s : gambar dkt bwh tu, me with Idah my twin ^^


Memoirs.

02:07

Assalamualaikum. hai peeps :D

tak lama dah.
few days ahead, will be stucked in a new world. the unexpected one.
pandai pandai lah kau jaga diri, Amirah.
guna balik semua ilmu yang dikutip sepanjang berada di MMP.
kukuhkan benteng diri yang dah dibina 5 tahun.
Maahad Muhammadi Perempuan. Bumi barakah. tenang je suasana dekat sekolah. I already miss this.
*wipe tears*

since dah tak lama, so aku kemas laa sikit sikit barang yang nak dibawa.
SIKIT je laaa. hehhe. for now baru check alat tulis. selongkar balik pencil cases.
dah namanye selongkar, forsure macam macam benda jumpa. ahaks.
then terkenang balik zaman sekolah, gelak sensorang. ngahaha XD

im currently online via phone, so mcm pelik sket sebab gambar duk dekat bawah post lepas tu takleh nak buat caption -.-"
so, i'll blabbering all here up, and the pictures are below aah :)

first thing yg jumpa, MEMO TEMUDUGA.
hoyeahhh I was being called for dhobitoh-to-be interview.
*dhobitoh is pengawas sekolah*
sila genyeh mata anda. ngahaha. aku pun tak percaya jugak dpt memo tu.
one day, dhobitoh datang je kelas and panggil beberapa nama yg mana nama aku turut termasuk. bila bangun je, dia bagi memo tu. I was agaped.
macam bongok je. aku punya lah jahat depa nak lantik jadi dhobitoh? miahaha XD
act, aku redaksi crew. so, takleh berwarna *pakaian*.
tak kira laa pengawas ape pung, raidah *ketua kelas* or naibah *pen ketua kelas* ke, tak kira. must PUTIH suci bersih. kahkah.
takde laaa, ada kebaikan nye cikgu letak syarat cenggitu.
kerja redaksi banyak, so busy. dah busy dgn redaksi, kalau jadi yg berwarna tu bertambah tambah laa ke-busy-an nya. dah kau tak exam ke nak busy dengan semua ni?
sebab tu lah, once jadi part of redaksi crew, no berwarna kay :)
sambung cerita.
then, untuk menjaga hati cikgu cikgi, aku pegi jugak lah interview tu.
bila masuk je bilik unit disiplin tu, aku pergi ke meja interview yg mana interviewer - 2 org cikgu sedang duduk.
aku bagi salam, then explain blablabla yg aku takleh jd dhobitoh tanpa duduk. ngeng lah.
senang cerita, aku tolak terus offer tu. cikgu pun angguk faham, then aku bagi salam && blah pegi masuk kelas balik. thats the story.
the memo aku simpan buat kenangan. ngahaha. nasib baik tak letak dalam frame je. XD

next, SUNBFD.
pencil case tu, kitorang designed. setiap sorang dapat yg sama. aku tak guna pun lagi. hajat nye nak guna time matrik / U nanti.
and the badges, they gave it to me.
thanks guys, I really appreciate all these :*

next picture.
here, nak confess yang aku ni tergolong dalam BFF.
Bukan 'best friend forever', tapi 'barbie fanatic forever'.
okey sila gelak. bhahahahahahaha childish me -.-"
form 5 pung still pakai pencil case barbie. untill now, kalau ada cerita barbie dekat tv pun aku takkan miss biaq laa dah berpuluh kali ulang tayang cerita yg sama but still, tak bosan. shame on me.

next, love.
bukan love between girls and boys, tapi kertas yang dilipat-lipat jadi bentuk love. yang ni aku menuntut ilmu dengan Zaa time form 4.

setiap yang aku simpan tu, ada seribu kenangan. first, yang warna putih yang besar gedabak. tu good luck wish drp BB. she gave it to me before SMU *sijil menengah ugama*.
sama dgn yg warna merah. good luck wish jugak, tapi drp Zaa.
then, yang warna pink. this one aaa, lyla lollipop gave it to me. right after semalaman stay dekat asrama. ada masalah sikit pagi tu. aku tak terasa apape pung, tapi beliau yg terlebih expected.
jadi dengan kepala tunduk, mata dekat lantai & tangan dua dua hulur love tu dekat aku.
surat. ada karangan beliau dalam lipatan love tu.
aku tersengih je lahh. lucu kott.
then that day, titik perubahan BB dikesan. BB yang selama ni ayu && baik suci tahap tera, tetiba jadi hyperactive dengan rebut love yang lyla lollipop hulur dekat aku.
maka berkejaran lah depa. lari keluar kelas, then habis pokok-pokok && kereta cikgu cikgi depa tawaf. ngahaha.
aku, zaa, aisyah, naa & anis memang ternganga kejap. terkejut dgn BB. then, kitorang gelak tak ingat duniaa.
muhasabah balik, then mengaku.
yo lahh, sejak berkawan dengan kitorang laa BB jadi perangai gila gila cenggitu. berjangkit. ngahaha XD

okeilah. gotta sambung mengemas.
ohh ya. btw ive finished reading Anthem. terrrrrrsangat best! Lekiu Luqman is Dash's cousin kott. ngahaha padan muka expect lebih lebih. okaylah. till the next post, daa ^^

May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)





Anthem.

04:27

Assalamualaikum. hello earthlings :D

okay. me is currently reading Anthem.
tak habis lagiii? Bapok lama baca novel. ngahaha.
takde ah. act, baca novel novel Hlovate take the longest time dalam sejarah haku. tak macam novel lain, within several hours je dah khatam.
sebab, Hlovate not only menyampaikan cerita. tapi isi yang lain tu lagi perghh. ntah. aku tak reti nak explain. kena baca sendiri, baru faham.
there is something inside the story.
yang mana bila baca tu, macam bang-bang-dush atas dahi.
and there are lots of new thingy i've learnt by there. seriously.

another uniqueness, hero & heroin dia tak perfect macam another novel. kira macam normal laa, manusia kan.
hellaaa, novel lain hero & heroin dia amat lah perfect. takde cacat cela. yang mana bila di-filem-kan, aku  rasa macam taknak tengok sebab hero & heroin dia tak se-perfect yang digambarkan and aku imagine.
see that?

sejujurnya, aku tak khatam lagi Anthem.
¤ so, masa aku baca tadi, ada watak 'Kak Trisy'.
and I was more like :O
bukan ke Trisy tu nama heroin dalam Rooftop Rant?

¤ keep reading,
then tau yg Kak Trisy ni married with a kartunis.
ohh wait. bukan ke Jade tu kartunis?

¤ baca lagiii.
until dpt info yg suami Kak Trisy tu nama dia Jade !

¤ confirmed. memang sah dah.
oh la didaaaa, aku tergolek-golek atas katil.
Kak Trisy is Trisy. Batrisya Mazni. holalalaa~
Then terfikir. ohh yeaaa betul lah. kang Trisy blaja dekat Aberdeen. sama laaa dengan Dash && Lee.

whaaaaaaa Trisy okei. Miss her a lot.
chehh gaya macam Trisy tu wujud.
takde laa. just macam, how was her life after married haa? kuikui :3

then, baca punya baca, terkeluar watak Lekiu Luqman.
ohh wait wait. bukan ke Lekiu tu yang suka dekat Trisy? tralalalaaa jangan laa Lekiu suka dekat Dash. Lee is perfect enough for Dash kott.

miahaha. aku baru baca setakat terkeluar nama Lekiu.
okei lah. got to keep reading.

May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn!

sticky note :
sorry for those yg follow me, tapi tak di-follow-back.
internet bagai kura-kura ini menghalangg. tambah pulak laptop buat hal.
I wrote this post pun by phone, kay. and to anyone yg ajak join GA, stakat ni takleh nak join lagi. laptop rosak.
even nak reply comment pun takleh. thousand pardonsss! ngaaaa T.T

#will follow u guys soon. dont worry, kay. will follow, inshaAllah.
keep reading, readers :)
thanks munchy much XD

second day. *AMA*

21:38

Assalamualaikum. haiii semua :D

today, jam kedua blajar memandu.
everything runs smoothly, alhamdulillah.
side parking && bukit.
then ke jalan raya. yeayyyy.

it started beautifully and ended worstly.
WORST okayy. ngaaaa XO
chehh gaya macam langgar orang je.
takde lah. just, cara aku berhenti masa last sesi.
terlepas clutch and tertekan brake mengejut. kyaaag maka kereta itu mati enjin dalam keadaan gear tak free.
luckily, masa tu dah dalam kawasan akademi, dekat tempat parking.

but still, its a BIG MISTAKE naaa. silap hari bulan boleh terlanggar apa apa benda dekat depan. kalau divider takpelah, buatnya manusia?
tak ke gila kena gantung drp amik lesen forever?
auwwww mintak simpang. nauzubillahiminzalik!

however, bukan ke kita belajar melalui kesilapan?
take note, Amirah. Do learn from the disaster that have you done today, and keep it up. Improves yourself. Move on. Keep moving. haih -.-"

next session, esok. tamau dah jadi macam tadi. serik.
may Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn :)

#AMA : Akademi Memandu Anda

first day. *AMA*

05:15

Assalamualaikum. hai hai readers :D

today. hari pertama kaki aku tekan pedal kereta. ngehehe.
dengan penuh semangatnya, pepagi buta lagi dah tercongok dekat Akademi Memandu Anda. hewhew :3

'eleeeh. org lain dah ada lesen P daaa. pigidah !'
- biaq laaa. at least blaja. at least dah ada lesen L. at least aku pegi plkn. pfft  XP

berbalik kepada tadi.
fantastically, 3 kali enjin kereta mati. sekian, terima kasih. tralala. hikhok XD
my cikgu, kak ani. pening dia layan aku. sape yang kenal aku rapat, tahu laa perangai aku. miahaha.

salah satu part yg enjin mati :
kak ani : long, brek.
me : *brek dgn cemerlangnya*
kak ani : jangan angkat clutch, nanti mati enjin.
me : *terfikir nak angkat brek*
kak ani : jangan angkat clutch, jangan angkat, jangan.

*pufff enjin kereta mati*

kak ani : bakpo long angkat nyo? -.-"
me : nak angkat brek tadi, tapi pegi angkat clutch. otak pun pening doh mana so kiri kanan. eheheee ^^'
kak ani : *gelak* takpelah. start balik kereta tu.

ngahaha. and the rest is history ^^
esok takde kelas sebab litar digunakan utk test. so, next class is lusa. *tak sabaaaar*

#kak ani panggil aku 'long'
nampak tak keramahan beliau? muehehe. thats my cikgu :D

okeilah. may Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)

#AMA : Akademi Memandu Anda

Countdown.

05:07

Assalamualaikum. hai peeps :)

me is counting the day.
kalau masuk matrik, 20 days left.
kalau asasi, 19 days left.
ngaaaaaa :O

and talking about hostel life.
they said that nnti balik jarang jarang. cuti sem baru jejak rumah.
mampu ke aku stay? agagaaaa -.-"

"eleh skolah mmp stay asrama sampai 5 tahun boleh je hidup"

-yap. true. but, bunyi je 5 tahun. tapi balik every week noks.

"dekat plkn boleh je stay berkurung dalam tu berbulan-bulan"

- memangg laa. tapi every weekend umi abi datang melawat. sebab dapat Kem PLKN Merang Suria, Setiu. yeaaa dekat Setiu jek. Sebab tu umi abi boleh datang sokmo. Tapi ni Kedah kott. JAUH. ngaaaaa -___-"

jumpa parents every week pun, still aku homesick. ohhmaii.
how can I live there? how can I stand the obstacles there?

Be indipendent, Amirah.
B E R D I K A R I.
Berdiri.Atas.Kaki.Sendiri.

Amirah bolehhh!
Setakat Su *mak sdara* yg tak pernah berpisah dgn Ma *nenek* hidup je dekat matrik. Berjaya pulak tu.
I can do that.
Kalau rindu, call. Skype ke. WeChat ke. kan kan? dunia dah maju hape.

Kumpul semangat. Kuatkan fizikal mental. 4 flat in target, inshaAllah.
SPM tak dapat straight. 8A only. Tapi tak semestinya selamanya aku akan gagal. Nak tebus dengan 4 flat, boleh ? ;)

May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)

First trial :)

12:29

Assalamualaikum. hai haiii :D

Okey. Cik Nur Fatini Amalyn aka LOY, ini post khas for you.
Here, my first trial. Phone case.
At least my phone dah ada bag, kan? ngeeee :D
Hiraukan jahitan yang tidak kemas itu. Sesungguhnya Amirah Rushdan tak reti menjahit. Bantai je. ngahaha XD

Btw, thanks for being my super advisor ^^



Segmen Review Percuma

12:18

Assalamualaikum. hai hai hello :D

sometimes, we need to hear others view.
we're not perfect. theres pros and cons.
for me, comments are always welcome.
but please, just comment yang membina diterima okei. mind your words, and your way.

and here, I've joined this segment. To hear the views.
Bismillah :)

click here to join.

May Allah ease every single thing, insyaAllah, aminn! :)


Listinggg.

11:57

Assalamualaikum. Hello earthlings :D

Like I've said before,
this super duper awesome honeymoon is going to end.
Just a few days left. And its a fact.
Ngaaaaa students life is on the road, Amirah. Take note.
Gonna busy. Gonna struggle. Gonna had bad headache like before. Gonna creep a step into a hectic life again.
Thats the wheel of life. Accept that.

So, I opened the wardrobe, and searching for my stationaries. ngahaha.
Dah lama TERabai. Since the last day of SPM, I guess. dasyat -____-'
Once jumpa tu, check isi nyaa.
Pen yang berfungsi ada berapa batang je.
Luckily, benda-benda asas ada. Just yang advance macam stapler, highlighter and so on je takde. MUST BUY.

So, the dean list. I've wrote it down. Antaranya :

1) stapler
2) highlighter
3) calculator *Amjad had take mine*
4) planner 2013 *im gonna busy so planner is needed*
5) new bag *older dah terkoyak zip*
6) mp3
7) still thinking XD

okei. see number 6. Mp3.
since my phone memory is full, mp3 is the most wanted thing.
Nak transfer segala lagu. Lagipun mp3 kang kecik je, so takde masalah nak usung poie mano pung.
Once tengok Kei punya mp3, terus hati ini meronta nak satuuuuu. hahha parok lahh XD

"Pasal lagu pun bersungguh ke?"
- yap. I have my own reasons. I can't study without music. Especially mathematics thingy. Kalau study, mesti sumbat earphone. Ntah. Dah style aku study cenggitu. kalau tak, memang tak nama study. tapi studo, yakni dengan bahagianya aku terbang ke dreamland. or jadi boring and pelajaran tak masuk dalam kepala hotak. dasyat kan? truly. Bukan nye lagu yang kedebam kedebum je, nasyid pun aku layann laaa. Mengaji pun aku dengar je. Tak kisah laaa janji tempat aku study tu tak sunyi. Dengan bising, aku boleh fokus.

ngeee abi, nak mp3. *muka seposen*

#my phone case dah siap dijahit. yeayyy my first handmade. just trying, but still, im satisfied ^^

May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)

Thanks Cik Mah & Ayah Mad.

11:12

Assalamualaikum. hai hai semuaaa :D

PRU13 ended. Waiting for PRU14.
Next election, new geration turun padang. Nantikan kami (:
*act, mcm tak caye je next election dah boleh join. ngahaha dah besa rupanya*

btw my moyang is the 7th old people dekat area bachok. And still, beliau turun mengundi.
td sempat tilik ic mok *we, the grandchildrens and great grandchildrens called her*
Mok lahir tahun 1925. That means she is 88 y/o now. And Mok menghadapi zaman jepun on her teen age. Hiding in the periuk kawah yg besar every time jepun lalu is a normal thing. and she has much experiences. The awesome one.
I granted for still having her. Love you, Mok <3

okei itu intro. ngahaha. motif utama : ANTHEM.

Yo laaa buku HLOVATE yang latest. I've got that one.
Bunch of thanks dedicated to dearest Cik Mah && Ayah Mad.
Act, niat nak pinjam je dgn diorang, tapi once Ayah Mad hulur buku tu dlm paperbag dgn plastik tak buang lagi, I was more like -- why?
And then, they said; buku tu kira amik ko kak long laaa.
Me? Yeapppy! I cheers like a kid just got an ice cream.

Thank you so much! I really appreciate that. Hadiah paling best! ^^

Now, going to 'khatam-kan' that novel XD

okei lah. May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)

Special May Giveaway by Atiqah and Husna

00:35

Assalamualaikum semuaaa :D

Bismillahirrahmanirrahim,



Okei. Sejak kebelakangan ini haku 'rajin' lah pulak join GA. ngahaha.
Never mind. Maybe nanti masuk U or matrik, I will have no time for all these thingy. 

Meh join ramai ramai. Kasi gempak gitu.
Mangsa tag :
Zaa & Teah & Atilia


okeylah. May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)




Flickr Images