Umi.

07:39

Assalamualaikum. haii semuaa :D

just now, umi suruh aku ajar faris mengaji. lalu merengek lah budak bertuah itu. why?
because kalau mengaji dgn aku, everything must be perfect. takde laa perfect mana, just macam style abi ajar aku mngaji dulu. takkan la aku diajar dgn tahap disiplin tinggi, sampai menangis bagai, while budak bertuah itu tidak?
itu diskriminasi nama nye. so, aku ajar dgn tegas. *ganti abi*
umi ajar mngaji dgn lembut. well, u know, mother's heart kan lembut drp fathers. *aku dulu pun suka kalau umi ajar*
muehehe. thats why lhaa faris takmau mngaji dgn aku.

okei itu pendahuluan. mehmeh XD

the main point is, the thing happens after that. lepas siap mengaji, faris pegi main dkt kaki umi. he tickles 'em.

"umi, bakpo umi tak geli?"
"mesti laa. umi kan hebat. ada syurga tu dkt situ"
"mana? dkt tapak kaki umi ko?"
"ho laa. acu tengok molek"

*tengok dgn teliti. budak ni memang laa. lurus. haha*

"umi, takdok pung"
"aih tengok molekk. nok masuk syurga gano kalu tok nmpak. faris nok masuk syurga dok?"
"nok."
"kne banyak tolong umi laa"

*nodded his head*

aku gelak, cover air mata dah nak meleleh.
terasa zuppp dalam hati. aku ni dah la pemalas. banyak buat umi sakit hati. perangai buruk tu toksah duk cakap laa memang berjebok. sobs T.T

umi, kak long mintak maaf. sorry for every single thing :')

boleh pulak ptg td aku khatam kan entah kali ke berapa buku 'rooftop rant' by hlovate. pasal manusia yg kurang kasih sayang.
makes me realise, betapa aku kaya dgn kasih sayang yg dicurahkan oleh umi abi, siblings and family. Alhamdulillah :)

act, time plkn hari tu ada sesi menulis surat penghargaan. so aku tulis untuk umi abi. memang meleleh habis. air mata tu siap menitik atas surat lagi. hahha. *dramatik molekk*
segala yg terbuku dalam hati aku, diluahkan.
siap mintak maaf kalau result spm rendah lagi. hahha. first time menulis surat untuk umi abi.

time lps cuti raya cina, pegi plkn balik. semua org kecoh yg surat diorg dah smpai. surat akuu? takde berita pun lagi.
and it kept mystery until now. taktau smpai ke tak. or, dah smpai tapi umi abi simpan. ehehhe. ntah. nak tanye kang, buat malu je. biaq pi laa. hee :D

okaylah. may Allah ease every single thing.

#kak long saaaaayang umi !! <3 <3 <3

You Might Also Like

2 awesome homosapiens ^^

  1. k.long musti khatam 'versus' plk...berubah ke arah leebih baik...best sgt:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hee. thanks cik mah :D
      kne cepat2 balik bachok nk amik versus dgn su, rooftop rant tu banyok kali dh khatam.. hehe boring dooh XD

      Delete

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images