Matrik.

00:24

Assalamualaikum. hello earthlings sekaliann :D

As we all knows, result kemasukan matrik keluar hari ni, 25 April 2013.
And aku salah seorang yang bessu terlampau untuk check aku dapat dekat mana. hahha.

okei. semalam, dalam pukul 12 lebih, aku try laa nak check matrik. tetiba dia tulis error ape ntah. takleh nak bukak laman web kpm. frustrated?
absolutely em -..-"

then aku fikir, yg maybe dia tengah proceed. so, nak tunggu laa. maybe dlm pukul 1 lebih dah boleh check kott. so, sementara tunggu pukul 1 tu, aku surf pasal matrik yg aku apply;

first choice : Kolej Mara Kulim, Kedah
second choice : Kolej Matrikulasi Kedah (dkt Changlung)
third choice : Kolej Matrikulasi Perak (dkt Gopeng)

surf gambar, and blogwalking blog2 pelajar dekat situ.
some peeps asked me, kenapa pilih kedah?
my answer is, sebab cikgu cikgi n majoriti cakap yg dkt kedah is the best.
betul ke tak, let we see :D

orait, smbung. once pukul satu lebih, aku try check tp still, jadi mcm tadi.
langsung takleh masuk laman web kpm. ohh suck.
then aku decided nak tunggu jugak.
blogwalking lagiii ! smpai trjumpa blog info ape ntah, dia tulis yg boleh check matrik ni start pukul 4.30 petang.
and I was more like -.-"
huaaaaaarghhh! *hantuk kepala dekat dinding*

so, I offline, and went to the dreamland.

then, tengahari tadi online fb. wall fb penuh dah dgn result matrik org lain.
aku pelik daaa. bukan ke semalam dia tulis pukul 4.30 petang baru boleh check? how can?
then aku try nak check, tp still jadi mcm smalam. ohh my -___-"
so aku text kak zaf, tanya beliau. and she gave me the link. baghu menjadik. then check. the result?
tadaaaaa :

Amirah Bt Rushdan
Kolej MARA Kulim, Kedah

homaigoddd my first choice kot!
melompat haku. then nak call umi, nak inform menda ni. baghu je nk tekan butang call, ada call masuk. and that was UMI. ka-ching, jimat kredit. muehehe XD
and umi pun nk tnye mnda yg sama. kihkih. instinct :D

and since aku ingat ic Idah, my twin. aku check lah yg dia skali. her result :

Nurul Aziidah Bt Hilmi
Kolej MARA Kulim, Kedah

yeayyyy Idaaaaah, kita sama!
*double jump*
Alhamdulillah ;)

bila tengok dkt fb, ramai dpt skali.
sunBFD :

Aku : Kolej MARA Kulim
Idah : Kolej MARA Kulim
Teyn : Kolej MARA Kulim
Fatini : Kolej MARA Kulim
Na : Kolej MARA Kulim
Peah : Kolej MARA Kulim
Lyla : Kolej MARA Kulim
Kak Zaf : Matrik dkt Selangor
Asfi : Matrik dekat Penang
Fiena : Matrik dkt Melaka
Masirah : Tak apply
Cik Yah : xtau *xleh nk msg, hnset aku ada problemo*

can u see that? bejebok sunBFD dpt tmpat yg sama dgn aku.
tu tak campur dgn yg satu skolah n satu plkn lagii.
ohh ye. Kei, my buddy dkt PLKN pun dpt dekat situ jugakk! gig yada yada ^^

so, my answer? kita tunggu UPU punya result dulu.
if aku dapat USIM @ UIA, mmg gudbye matrik.
if not, matrik je jalan aku. kuikui :3
but for now, Alhamdulillah. lega teramat bila dpt tawaran matrik, sebab at least ada dah tmpat utk smbung blaja kalau takleh U. kan aku tak masuk form 6.
well aaa, my school, kalau nk amik STAM tu kne daftar awl tahun lagi. kalau tak, sorry to say.
and me? berhoney moon dekat PLKN. -..-"
so, tidak dinafikan agak cuak laa kalau takleh matrik.
result SPM aku bukan gempak pun. bukan straight pun.
but still, all praises to Him :)

everything happens for a reason, kan?
Ada hikmah disebalik segalanyaa *cheih*

May Allah ease every single thing, inshaAllah, aminn! :)

You Might Also Like

4 awesome homosapiens ^^

  1. kulim jugak cik mirae kite nie....
    tahniah laa kamu...:) eh, our other deskmate dapat kat mane ea ?? rasenye mcm dah lame x texting ngn dia..:)

    ReplyDelete
  2. wehehe. tahniah laaa dapat dkt penang :D
    btw BB tu, i pun tktau jugak. my henset ada problem, so tkleh nak text. Fb pulakk,cik kak tu tak online -___-"

    ReplyDelete

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images