Additional Mathematics.

06:40

Assalamualaikum. hello world ^^'

okayy. skema gilaa tajuk. =,='
Additional Mathematics.
in short form, add math.
or, also famous as 'killer subject'.
kan kan?

memperkenalkan; itu subject feveret aku. one of.
lagi satu, BI. tapi add math menang laa, BI tu feveret nombo dua. muehehe XD

apa motip niii?
okei okei. meh nak share story how I crush with add math.
tu diaaa! hikhok >.<

orait. dari kecik smpai darjah 6, aku tatau pun kewujudan mendalah ni.
time form 1 form 2, aku still tatau pun amenda add math bagai ni. yg aku dengo, senior senior asyik sebut their 'troumatism' dgn add math.

naik form 3, aku start curious.
amenda nih? kenapa semua org cakap mendalah ni susah tahap giga?
kenapa org macam trauma dgn add math? sebut je add math, muka brubah jd annoying. ngaaa.

"kalau dpt markah 10 tu dah kira ohsem tahu?"
ohh apekah ini? :O

then bila curious, aku usha lahh. usha punya usha, terdetik lah dalam kepala otak haku; aku nak buktikan yg this thingy is a simple matter. aku nak buktikan yg aku boleh. aku nak jadi terrer. aku nak A+ add math masa SPM nanti. nahh kau, belum PMR lagi dah berangan result SPM. muehehe XD
since math merupakn one of my feveret time pmr, aku pikiaq mesti add math aku boleh punyaa.

"alaa org yang terrer math gila gila pun fail je when it turns to add math"

:O  OMG.

semakin bersemangat haku. aku boleh aku boleh aku boleeeh!
tepiskan segala hasutan tu. mindset yg add math senang, Amirah.

form 4. then I hai hai dgn add math.
mindset add math senang. blip bliip!

"hai add math, jom jadik best friend?" bling bling ^^

then, memang add math jadi best friend haku. ke hulu ke hilir asyik kepit buku add math.
sweet tak sweet tak? hikhok gedikss >.<

but im not la macam others yang bijok gila gila tuu. im just an ordinary girl, who try to love add math.
my marks? biase biase je. tak se-ohsem budak kelas K1.

first exam, markah add math lah yg paling aku nantikan.
Alhamdulillah sebab aku dapat A. 89. even tak A+, aku dah bersyukur.
same goes to mid year exam. tapi alhamdulillah dapat A+, even atas pagar je, 90.
tapi setakat 90 tu takde sape heran pun. berjebok budak skolah aku dpt full marks kott, 100.
then, final exam. even dapat 80 je, aku bersyukur dah. sebab tak ramai dpt A time tu. Alhamdulillah.

then, naik form 5.
form 5, aku dah tak seakrab dulu dgn add math. sebab aku try fokus on subjek yg aku lemah.
and resultnya? alhamdulillah first exam aku dpt A, but zaman kegemilangan aku stakat tu je. when it turns to mid year, aku dapat C.
marratan ukhra, C. its C okei.
menangis tak berlagu aku lepas tu.

then, bertekad. Amirah, u wanna prove to urself n other that add math is not as killer as they think.
Mesti rapat balik dgn add math!

"add math, mianhae. aku abaikan kau semenjak dua menjak ni. jom jadi best friend balikk?"

then trial. i've got B bcause all my stupido carelesness. cikgu pun geleng kepala dgn aku.
sigh. -.-''
and add math still merajuk lagi dengan haku. :'(

so, I struggle hard *kott* . to prove yg aku still lagi nak kawan dgn add math & rasa bersalah sebab abaikan add math.

and the real SPM. memang aku worry gila gila! sebab ada satu soalan paper 1 tu, aku dh buat jawapan yg betul. then bila check balik aku dpt jawapan lain. so aku padam jawapan asal. and jawapan asal itu the act answer. hwaaa nak mnangis masa tu. I told cikgu, Datin Hariza. then she calmed me down. thanks cikguu!
time amik slip pung, atas pntas lagi aku tilik add math. yes, mata aku cari add math dulu.
Yeayy add math dah maafkan aku!
Alhamdulillah i've got A+ add math ^^

#and we are officially best friend again, till forever inshaAllah :D

tipu kalau aku cakap semangat aku tak penah down. kata kata manusia, siapa yang tak pernah terasa, kan?
and yg saaangat aku sedih, one of my bestie yg penah buat aku sakit hati pasal add math. doh la malam before exam add math SPM.

meh nak tanya. penah ke aku cakap aku pro gila gila add math? penah aku cakap, ehh kesian kau tak pandai add math && hina kau bagai? penah ke?
tak. sebab? aku tak sanggup nak tengok kau nanges. kau kawan aku, lahh. kau tau tak, penah smpai satu tahap aku fikir, buat apa aku kena jaga feeling dia ni? lepas je lahh. sebab kau lepas. tapi aku tahan, okei.

fine. aku tau lah aku bukan cerdik pun. trial aku B je. then kau remeh kan aku. kau tahu tak yg kata kata semangat tu penting kott disaat exam. esoknye paper add math kott. leklek ah nak downkan orang punn.
semalaman aku menangis. senyap senyap je lhaa tapi. aku kan duk asrama, mana boleh nak menangis kuat kuat. nnti timbul kontroversi pulok. hahha.
tapi thanks lah wei, aku amik your words as cabaran untuk aku buktikan yg aku bukan mcm yg kau sangka.
and at last, aku berjaya buktikan.
Alhamdulillah.
#kau puas hati dah skang? ://

ohh la dida. emo lahh pulok.
meh kita turn feeling. benda dah lepas pun, kan. ahaha. i've tried to erase that moment from my memory tapi kau guna gam cap gajah. so, dia melekat gila gila. sorry eh. :)

okei. so, to all student yg bakal && sedang blaja add math, set lah minda uolls yg add math senang, okei? nescaya akan senang. ketepikan semua rungutan rungutan yg add math susah. uolls boleehh! iolls dah buat eksperimen dah. semua ni brkait dgn psychology :]

barisan cikgu add math aku yg berjasa besa :
¤ cikgu Tasnim (form 4)
¤ cikgu Datin Hariza (form 5)
¤ cikgu Naser (Math Q)
¤ cikgu tusyen minda & dinamis

jasamu tak terbalas, cikgu! TERIMA KASIH CIKGU :)

maka sekian kesah aku dgn add math. hope do enjoyy XD

# im currently posting this entry by phone, so takde gamba gamba yg ohsem diselitkan. mianhae !!

may Allah ease every single thing, aminn! :)

You Might Also Like

5 awesome homosapiens ^^

  1. memang best friend lah mya ngan addmath,, sapa lunyai x napok rupo buku addmath mya... *kekaguman*

    ReplyDelete
  2. hahha. smpai kulit buku pun tercabut. dasyat lhaa. kuikui XD

    ReplyDelete
  3. makin terbakar semangat beta nk study addmath xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Earthlings Shiners;

      Ahaaaa selamat study & goodluck!! :D

      Delete
  4. Addmath bermai dgn byk huruf..huhu

    ReplyDelete

Pop your unspoken nice words here!

SUBSCRIBE

Flickr Images