result.again

18:40

Assalamualaikum. hai earthlings :)

again. bout my result. my beloved grandma frust with my result. sorry ma, Im not doing my best. she had promised me. kalau result bagus, dia nk bwk aku pegi umrah. but now? result aku TERsangat bagus. ohh mann.
padan muka amirah, main main lagi. :P

tapi kan, aku bersyukur kott bio dpt B. aku expect dpt C tuu. hahha. comel je subject science, berjujuk sehati sejiwa. tiga2 dpt grade yg sama, B. lama aku tenung slip result. bajet ada kuasa psikik boleh tuka pkataan B tu jadi A. bhahaha gila.

smalam, my parents belanja ikan bakar, celebrate my result.

me : dpt rndah pun nk celebrate jugak ke? takyah la.
abi : kne celebrate la. 8 tu banyak dah

and time otw ke kedai, umi abi sibuk duk brcakap psl result sorg budak maahad saniah ni ( skolah abi ). that guy got straight A, budak bijak skolah tu. ohh my, aku rasa rendaaaah sgt2 time tu.

abi : bijak2 mcm tu, spatutnya dia amik kelas sains. rugi je amik kelas sastera.
umi : mungkin dia dpt rndah time pmr dulu kott.
aku : eleh. kak long hok masuk kelas sains pun, tak leh leh A subjek sains. buat rugi jah. baik dia.
abi : eh, dpt B tu kira okey dah tu. bukannye fail. org yg amik sains ni jauh beza dgn kelas sastera. lebih baik laa. kalau nk masuk U tu, byk bidang boleh pilih. lps tu kalau ada saingan gapo2, yg amik sains ni ada peluang jauh lebih tinggi eh.

siyes eh. umi abi always support me. aku tak dpt full, ingatkn diorg akn frust mcm aku dpt 4A upsr dulu. but noooo. they calm me down. moral support lah lebih kurang. at least, they can accept my result. aku kan kurang berusaha hari tu. padan muka padan muka padan muka XP

patut lah aku tak mimpi pun pasal result. tak dpt full rupanye. kalau sblum2 ni, mmg wajib aku mimpi psl result, aku dpt brapa.
started with PMRU. aku mimpi aku dpt 10A. alhamdulillah dpt.
then, PMR. aku mimpi dpt 9A. alhamdulillah jd knyataan.
and SMU. aku mimpi dpt 10 mumtaz. alhamdulillah jd realiti.
dah mmg skolah maahad ada exam besar tiap2 tahun, nak buat mcmana. kita harung je lahh. kan kan? hee :D

now, bisik to diri sndiri. ada hikmah di sebalik semua ni. ada sebab kenapa aku takleh straight A.
Allah knows the best. trust Him.

lgpun, kau dah dpt 1A yg GCE-O tu, cik amirah. ramai nak gred 1A tu. bersyukur lahh. act, aku igt ive lost my chance nk dpt A+ BI, sbb tc ckp yg x buat fakta dpt rndah. aku suka brangan angan, so aku buat cerita. nak screaming pun ada bila dpt A+.alhamdulillah! and add math pun. first aku dpt result, mata aku cari add math dulu. and alhamdulillah, ive got A+, mcm yg aku target. tak sia sia aku peram kau, add math. and tak sia sia kau jd subject favourite aku. kihkih >.<

nasib baik 8A ke atas dpt naik pntas. so, merasa naik pntas lah jugak, kan? hehhe. still memujuk diri ini supaya terima dgn tenang. ;)

okayy lah. do pray fr me every single thing runs smoothly, insyaAllah.. amiinn ! :)

You Might Also Like

0 awesome homosapiens ^^

Pop your unspoken nice words here!

SUBSCRIBE

Flickr Images