le karnival :)

19:06

Assalamualaikum. hai semuaa ^^

okayy im back to myself todayy !
nak brkabung tu, sehari is enough lhaa. hahha. lain lah kalau aku x dpt A langsung. tu wajib 40 hari 40 mlm brkabung. kihkih XD

well, bila aku kata im back to myself, means memang aku jadi diri aku sendiri balik :

- pakaian kbgsaan aku kalau keluar; yg sememangnya selekeh ( tshirt labuh + sluar slack + tudung di-pin-kan straight je n im tak kesah langsung kalau serabai dkt bhgian muka )
-perangai gila gila yg tak terkawal n whatnof .

kihkih. nasib baik pegi plkn ada pakaian seragam yg kemas. takde lah nmpak sgt yg aku ni serabai, kan?
kalau nk nmpak pun time ada majlis je lhaa. tapi tu pun, aku tak mnyerlah mano. duduk je dkt mana2 ceruk. malas aku nak menyibukkan diri dlm crowd. nanti nanti lahh. aku akn ubah. but now
tak sampai masa lagi nak jaga appearance smua tu. blaja dulu. takut takde pakwe? jauh skali. istilah pakwe tak penah ada dalam kamus hidup & perancangan hidup aku. no no no. hati aku provided khas utk yg halal je eah. buat apa bazirkan perasaan suka dkt yg belum tentu jadi hak milik yg sah. kan kan? bak kata kak deena, "taknak curang dgn bakal suami." hee peace XD

and today pegi uitm, ada karnival selangkah ke uitm. dgn lenggang nye aku datang. hatta slip spm pun tak bawak. kihkih blame on me.
after print yg imascu punya, pegi dkt khidmat kaunseling. there, ada lah girl duk sblah aku ni. ayu je dia. while me? takleh duk diam. since turn aku lambat lagi, aku intai lah result girl tu. bila tengok nm skolah, OMG. satu skolah dgn aku. okeh, itu normal bagi budak mmp. rasanye tak pnah nampak kott. hee. calon spm saja dah 400++ . aku cuit dia since kebosanan melanda diriku. well aku kan takleh duk diam. wakaka XD

me : eh, skolah maahad pue ea?
that girl : ye. awk skolah situ jgk kn? nk tnye dh tadi.
me : hee. ye, sy pn skolah situ. klas mana?
that girl : 5 akaun 3

no wonder lah aku tak kenal. budak akaun.
tapi dia kenal aku? wiwiwi~

hahha. after brbual kejap, turn dia smpai. dia pnye giliran 24. while me 44. ugh, bosan lagi. -..-"
lps dia pegi, aku cuit makcik sblah kanan aku pulak. tnye nombo giliran anak beliau. 46. dekat dekat dh dgn nombo haku. hee. then, the conversation started. aku dah cakap aku takleh duk diam. kitorg borak till smpai my turn. time to dgr kaunseling. :3

kak tu tunjuk tmpat yg aku perlu duduk. okey, calon sblum aku tak habis lagi brtanya. lama pulak tuh. bosan aku duk tunggu sblah dia. nak mnyampuk kang, tak brapa nak elok. so, aku tengok org tu, tgk org ni and smtimes dengo apa yg lecturer tu kaunseling budak tu. memang kebosanan aku mncapai tahap giga dah bila that girl angkat punggung. haih. so, sesi kaunseling started. once lecturer tu scan krtas imascu aku, he said :

"hoh.. awk ni buleh blako nih. takyoh mai dgr kaunseling takpo."

aku sengih je lahh. al masalah nyo, aku nak amik asasi sains, tapi yg aku nak itu lah yg ditanda pangkah.
satu satu nye course yg ditanda pangkah dlm byk2 course yg ditawarkan. sobsob :'(

dia nak at least dua drp subjek berikut dpt A- :

bio
chemist
physics
add math

while aku? add math je A+, yg lain B. hwaaa T.T

lps dgr kaunseling drp beliau, aku nmpak jalan matrik je skrg ni utk mngejar title dentist. eheh.

ats kereta, umi abi nasihat aku supaya struggle molek dkt matrik, jgn main main. situ je chance kalau nk jd dentist.

umi : matrik kn ada 4 subjek je, struggle molek lahh
aku : insyaAllah bolehh.

slama ni duk main dgn byk subjek boleh je aku score, takkan 4 takleh kott.
#yakin bolehhh!!

form 1 : 21 subjek
form 2 : 20 subjek + PMRU
form 3 : 14 subjek + PMR
form 4 : 24 subjek + SMU
form 5 : 15 subjek + SPM

*err yg form 6 tu aku tak sure brapa subjek diorg blaja, tapi yg sure nya nak kne kejar 10 mumtaz*

see? takde pun under 10. atas blako. dah mnjadi kbiasaan budak maahad blajar byk subjek.
amirah boleh amirah boleh amirah boleeh!!

abi : kak long boleh punye. sbnarnye kita tengok dkt add math, kalau yg tu boleh gi maksudnye yg lain tu terrsangat boleh. cuma atas usaha jah. malas ko rajin. tu je beza. nnti kne struggle molek lahh

okeh abi. kak long pegang your words. ohh ye. lagi satu benda abi jadikan pnyebab aku takleh straight A. jawatan. kihkih. padan muka. sape suruh pegang jawatan banyak banyak. dah diri ini tidak mampu nak balance-kan semua tu, knapa pegang jugak? hadoiyy. itu pn silap aku. tapi aku dah try tolak, okayy. tapi tak boleh. ustazah still suh aku.

"alaa. stakat ketua asrama bukan byk pun keje. lain lah ketua plajar"

tapi kann. still, aku rasa keje nya banyak.

-ketua asrama
-setiausaha shoutul maahad
-bendahari redaksi

tiga benda je punn aku pegang. tapi,
salah aku jugak, tak pandai nk bahagi masa -.-"
takmau pegang any jawatan dh lps ni. #tobat dh

time abi ngepeks pasal jwtn;

aku : abi lahh ni. letak nama 'Amirah' sangat.
abi : eh eh, nyabit kokghe pulok.

#hee. peace XD

okayy lah. may everything runs smoothly and mncapai mardhatillah. insyaAllah.. aminn! ;)

terima kasih daun keladi, lain kali singgah lagi utk baca bnda yg aku merapu XD

You Might Also Like

2 awesome homosapiens ^^

  1. mira...pegi uitm x ajak !!! hesh.,..nak kne bom nie... em...mira, pegi laa ngn matrik....awk boleh punye..just, study hard but smart... kat matrik nie memang kne compete ar...x boleh maen2...mmg 4 subjek je..tp mslh nye kne dpt compete ngn org lain..but inysaAllah, u can do it..
    jwtn byk bukan penyebab laa syg oii...
    maybe care awk bhgikan mase..tp x pe.. benda dah lepas, x gune mention skrg...it should be mentioned mse awk dpt result trial lagi... well,benda dah lepas...shhh......:D
    ke mana pon awk selepas nie...inysaAllah, Allah sentiasa bersama kite.. :)

    gambatei yer awk...

    ReplyDelete
  2. ehm yelah cik kak.
    btw plan nak pegi uitm tu pun malam before pegi. malam malam buta pulak tu. tak expect pun. just abi yg beria ia suh gi.. hee. so sorry. kalau plan awal mmg i ajak u lhaa. siyes eh. SORRY! ^^

    ReplyDelete

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images