kepeningan -.-"

06:14

Assalamualaikum and helloO homosapiens sekalian XD

okeh. bajet nak apply biasiswa *dulu laa*. but then, bila result ntahpape ni, tak layak kott nk dpt biasiswa -.-"

my cita cita? DENTIST. kott. tu pun umi yg suggest. kalau ikut kan aku, nak jd engineer. tapi abi tak kasi. beliau cakap, nnti suami lari sbb trlalu busy.
bhahaha. tp kan, rasa mcm tak layak je jadi dentist bila result subjek sains semua B.
dulu, brangan nak pi overseas. AUSTRALIA. but now? dah terbang jauh jauh. kihkih blame on me. malas sangat.

lps amik result, ats kreta;
abi : umi kata kak long boleh amik bhgian gini sbb kak long suka ngapa.
me : kak long suka ngapa? kihkih. rasanya kak long malas adalah.

siyes eh. kalau aku suka bab bab mnghafal ni msti aku dah score subjek sains. bukan aku takleh, tapi malas. hahha. act, kalau aku paksa, boleh je. tapi aku suka bab bab yg mmrlukan aplikasi && bukan fakta. contohnye, add math && math. once faham, boleh jawab. nasib baik dpt A+ dua dua tu. takde lah rasa down sgt kan? kihkih >.<

masirah : mya tanak amik TESL ke, mya kn pndai BI ?

hahha. yes, mmg aku minat BI. minat sgt2. and nasib baik dpt A+. TESL pun masuk dlm list aku. penah kak zaf suggest aku jadi pakar bahasa. bhahaha.

umi : kalau amik TESL msti k long jadi cikgu. takyah laa..

hadeih. umi ckp, kalu nak jd cikgu baik jadi ustazah. err aku ? jadi ustazah ? kahkah mmg tidok lee.. tak sesuai. kalau ciri ciri ustazah tu mstilah ayu, baik, penyayang n soO on. but me ? ganas ada lahh. kahkah. kalau jadi pun, ustazah brutal. eii gilaa. bia dok pung. -..-"

umi : result kak long tu comei dh kalu nk gi jordan, amik bhgian agama.
abi : boleh jugak. nnti boleh abi gi jln2 dkt sana
aku : ??

hehhe. kita tengok dulu ye.. hehhe.

tadi pegi lah check imascu. nak apply uia, asasi pergigian. tapi tak layak. so, mybe apply sains hayat je lahh kot. hehhe. tapi usim still terima utk tamhidi pergigian. then, uitm n unimas. apply je byk2, mn tau ada rezeki. kan kan? tapi, kalau takde rezeki, aku masuk matrik je lahh. score dkt sana, then grab biasiswa. at least still have the chance to grab scholarship, kan? :)

ohh ye. utk physics, aku frust. sbb kamu itu subjek feveret aku jugakk. trial elok je dpt A knapa spm dapat B? hwaa. kau merajuk dgn aku ke, physics T.T . cikgu suh check.. tp taktau lahh. tengok lah dulu. sobsob :'(

okenglahh. pray fr us everything runs smoothly.. insyaAllah.. amiin! :)

#tahniah macik asfihani n lyla lollipop sbb dpt straight A. im proud of u. bangga jadi kawan korangg XD

You Might Also Like

1 awesome homosapiens ^^

  1. mira....sy rase awk memang sesuai jadi engineer.. sbb awk pye addmath n fizik oke... eh eh.. fizik bukan cikgu tmbah markah ke >> keh keh keh....
    gurau je yunk.. :D
    aiming for the scholarship.. ..me too..
    eh..tesl is a gud point too.. :)
    gambatei kawan...

    ReplyDelete

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images