esok -.-"

21:01

Assalamualaikum. hai peeps :)

esok.
hari penentu.
hari terbukti segala usaha aku berhempas pulas blaja slama 14 tahun.
berbaloi or not, we'll see tomorrow.

seriously, aku pelik. why aku tak se-nervous spm candidate yg lain.
hello amirah, esok result. kau tak sedar sedar lagi ke? bangun daripada mimpi lah. banguuun!

me : abi, bakpo k long x ddeba eh? pelik lahh. ore laen semo duk sebut psl nervous. esok dh result padahal. k long tak normal eah?
abi : kalu expect dpt bagus, takpe.
me : masalah nyo tak lahh. bio hr tu takleh jawab. -.-"

maybe sbb aku dah mindset, aku akn redha & terima je brapa pun aku dapat. so, aku just tenang n tak nervous. maybe. Allah knows the best. ada hikmah aku dpt tinggi ke tidak.

tapi kann, kenapa mesti semua org expect aku akn dpt tinggi?
every time jumpa dgn friends, msg, fb or whatsoever, msti org akn ckp;

"oloh dio takpo lah.. msti buleh doh."

aku aminkan je lah. kan kata kata itu doa.
even trial aku pun tak tinggi mano. knapa expect aku like thatt? T.T

fr spm, aku target A+ fr sbject BI, PQS n add math . but since BI tu, candidate yg x buat fakta kurg chance utk dpt marks, aku target A je.
PQS && add math, tolong jgn hampakan aku >.<

but but. still, aku dihimpit sedikit stress. tolong lah jgn expect aku mcm tu. kalau utk exam yg lps, takpe lah. pmru, pmr & smu. the results were unexpected. siyes eh, aku tak expect aku akn dpt 10 mumtaz utk SMU. tapi ini SPM lah pakcik makcik. lain.

agak agak, kalau aku tak dpt mcm yg diorg expect (nauzubillah) , mcmana eh?

aku terlalu takut utk mngharap straight A. sbb aku tak nak frust. tapi still, aku nak straight A. sape tak nak, kan? ntahlah.

what I can do now, keep calm. esok, terima result dgn hati terbuka, brlapang dada. aku tahu aku akn mnangis esok. and im hoping yg tangisan itu tangisan kejayaan, bukan kegagalan.

to all SPM 2012 candidate yg bakal amik result esok, best of luck.
and TAHNIAH! whatever the result is; straight ke, belok ke, terima dgn lafaz syukur.
trust Allah. He knows the best :)

okayy peeps, do pray fr us straight A spm, and every single thing runs smoothly.. insyaAllah.. amiin! c:

You Might Also Like

0 awesome homosapiens ^^

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images