blabbering >.<

01:00

Assalamualaikum. hai hai semuaa XD

alhamdulillah.
im still breathing.
still, the fresh air can fill my thoraxic cavity.
even result hari tu teruk, aku still hidup smpai hari ni. ^^

wokeh. forsure skrg ni smua spm 2012 candidate tgh pening nak apply apa. yg dpt tinggi pening nak pilih biasiswa mana. yg tak berapa nak tinggi tu pening nak apply uni mana. and so with me.
aku tak ketinggalan untuk sama sama pening. kihkih XD

and petang tadi, aku terkejut bila abi ckp suh surf internet pasal amik medic or dentistry dkt mesir.

me : kalau mara tu xleh apply dh, kak long x cukup syarat. at least A- subjek sains, kak long dpt B.
abi : dok eh, bukei yg mara. yg sndiri punya. biasanye thn prtama tu tanggung sndiri, tp thn kdua tu akn dpt biasiswa kalau result cmrlang.

OMG. abi umi nak tanggung ke? even setahun pun, still mahal kott. and biasiswa tu, kalau cemerlang. kalau tak? buat naya jeh.
aku ni memang anak yg mnyusahkan lahh. maafkan anakmu ini umi abi. bila laa boleh jd anak yg dibanggakan? asyik asyik menyusahkan ajo. haih.

mmg tak dinafikan, umi student yg cerdik pandai. sejarah hidup umi mesmerised me.
dr skolah rndah best student.
then pmr jadi best student smka naim.
then pegi KIK ( now known as KISAS ) .
result spm? steret A of course. lps spm, fly overseas. biasiswa JPA. course pharmacy dkt John Moores University, Liverpool, UK.
lps tu smbung master dkt USM penang.
see? knapa anak beliau tidak sprti beliau? hmmph -.-"

and abi, like other boys, nakal.
then nenek aku story mori dkt aku, turning point abi utk berubah lps arwah datuk aku mninggal, yakni slps spm. abi mcm sedar pasal peri pentingnya blaja brsungguh2. then abi struggle utk STAM. then he got flying colours. lps tu abi smbung dkt Al-azhar, mesir dlm bidg syariah. tp bukan biasiswa lhaa. FAMA punya; pintis father mother. ehhee.

parents blaja overseas. tapi anak? naah. tak tau hala ke mana lagi.
tapi kan, mana tau struggle betul2 dkt matrik dpt offer gi overseas ke nanti. rezeki & takdir kita tak tau, kan. hmm. maybe.

ekceli kann. aku bolehh je apply dkt mesir bhgian agama. sbb aku ada sijil SMU. kahkah. tapi im not suit the 'ustazah' title. tengok lahh. kalau takdir haku jadi ustazah jadikk jugak. bhahaha XD

okayy lah. may Allah ease every single thing. aminn :)

 

You Might Also Like

0 awesome homosapiens ^^

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images