at last.

17:52

Assalamualaikum. hai hai ^^

finally, they arrived home safely.
Alhamdulillah :)

btw just find smthing yang really calmed me down, and brought some peace into my mind.

"yang tak cmrlang SPM rilek je score 4.00 asasi sains, while yang cemerlang SPM fail je dkt asasi."

ohho aku macam, muehehe.

see? yang tak brapa cmrlang still boleh score. sebab? kegagalan itu mengajar mereka untuk terus berdiri drp kepahitan dan terus mengejar kejayaan.

while yang cemerlang tu boleh jadi diorg leka dan alpa dgn kejayaan. tapi tak semua macam tu, certain je. most of them succeed je dkt asasi or uni or whatsoever ni. cuma nk nyatakn fakta yg ada je segolongan yg cmrlang SPM tapi fail dkt asasi. okeng?
so, kjayaan SPM tak brmakna akn brjaya straight. and kegagalan SPM tak brmakna gagal forever. kan kan?

yg dah brjaya, bersyukur lah. jgn bangga diri, riak and whatnof pulak ye.
and yg tak brapa nk brjaya, bangun. bangkit. berdiri. push-kan diri anda drp kegagalan itu dan ukirlah kejayaan! kita je yg mampu mngubahnya, dgn izin Allah :)

#apesal ayat haku mcm brbunga pelik je? =,='
err let it be. eheh.

okeslah, may Allah ease everything, aminn! :)

You Might Also Like

0 awesome homosapiens ^^

Pop your unspoken nice words here!

SUBSCRIBE

Flickr Images