PLKN. Last day :')

01:46

Assalamualaikum and hello world. ^^

ehemm. esok dah nak balik. I cant believe myself dah nak tamat latihan plkn. seriously. I did it. yeaay. hooray. *big clap fr myself*  :)
melange of feelings . bercampur gaul macam nasi kerabu dah. but mostly , forsure lhaa rasa sedih. sobsob :'( . 3 month is not enough lhaa. kalau lanjutkan latihan lagi 3 bulan pn aku sanggup. seriously.

kenangan bohh. bila dah kamceng je, kne seperate daa. but hopefully tak putus hubungan. keep update thru fb and so on. well ini kan zaman dunia tanpa sempadan. ehehhe.

and for terima sijil, dia susun kdudukan dlm dewan ikut susunan abjad nama and tarikh datang. since aku datang hari first and nama aku setat dgn huruf A, of course lah tmpat aku dkt depan. can u imagine, dr nombor 1 hingga 8 smua wira then nombor 10 till seterusnya wira and aku tercongok wirawati sorg2 nombor 9 in the middle of wira? hatta blakang aku pun wira duduk. geeez, AWKWARD. and once majlis nak setat, aku pegi lhaa dkt tmpat aku. time tu, smua wira dkt kawasan tmpat duduk aku dah duduk. tinggal kerusi aku je kosong.
bila aku smpai je, diorg pun betulkan kerusi aku. 'weh, dia mari dh weh' .
and me? -.-"
tak perlu lahh kott betul kan kerusi segala. aku bleh betul kan sndiri. ohh nak tunjuk gentleman lah kot. once aku story mori dkt farah, she said ;

" ni best jadi the only puteri "

banyak lah best. scary, tahu? tak tenang aku duduk situ. nak pegi tandas pun susah. takkan nak ajak wira teman? keje gila namanye tu. then bisik to diri sndiri. stay cool, amirah. ohh inner peace, come to me. tarik nafas, stop, hembus. okeh.
tenang. for a while. then, wira sblah kiri tak duduk diam since beliau pegang DSLR. kesot sini, kesot sana. mak aih buas siket lagi lahh. geram betul. muka serabut + tak selesa aku dpt didetect oleh cikgu. then, cikgu said ;

"kesian sy tengok awk kne apit dgn lelaki. awk sorg je prmpuan dkt sini."

then, aku sengih. yo lah cikgu oii. tolonglah daku. hwaaa T.T
and once majlis tamat, I was more like.. (^¤^) . alhamdulillah. yeaaaay! im free. hikhok XD
lps majlis tamat, ada announcement pasal ajk surau kne ke surau. lepas hi hi bye bye dgn teman teman aku pun blah la seorang diri ke surau.
on my way, selisih dgn haikal. dia tengok aku. aku tengok dia balik dgn muka pelik.
apesal dia nih tteleng ppalo tengok aku. then dia sengih. lagi kedut seribu atas dahi aku. dia ni demam eh? gila. aku nak blah je, dia panggil. then dia cakap,

" nnti lpas result nk gi mkn kfc dkt blakg mmp "

#aku dah terrbayang kedai kfc dkt blakang skolah aku.
okayy. so, apa kne mngena dgn aku? pelik lah dia ni. aku pn truskn lgkah n dia follow. so, kami beriringan. then, guess what? dia ajak aku join. gilaaa!
tapi bukan dia sorg, ada laa bbrapa org wira lagi yg pi kfc tu.
tapi hell_o . so sorry okayy. aku tak pnah klua mcm tu.
biasanya aku hang out dgn girls je kott.
once aku nak jawab, terdengar lah satu suara yg menyampuk ;

" yg dua org tu kira jadi dah lps ni eah, jalan pun beriringan dah tu"

spontaniously, mata aku cari punca sound wave itu and guess what? its cikgu disiplin!
bila kitorg tengok, cikgu tu pn sengih. OMG ! ya Allah.
aku mengucap panjang. biar dok pung dgn mamat tu. takmau den.

then baru haikal blah. ya Allah malu siket lagi lhaa. dahlah dpn surau tu berjebok dah ajk surau wira. maluuu!! aku buat muka blur time lalu dpn surau. there, aku nmpak smone. and muka dia berubah. ohh my. please. jgn salah faham okayy. takde pape pun.
after this, ada jamuan kompeni DELTA. and tonight, malam kebudayaan brtemakan 'lambaian desa' . and tomorrow, pukul 7.30 tayar bas dah bergolek. gudbai uolls. pnjang umur jumpa lagi. ada jodoh jumpa lagi. in shaa Allah :') 

and do pray fr us straight A SPM, insyaAllah.. amiin! ;)

You Might Also Like

0 awesome homosapiens ^^

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images