PLKN's CNY break :D

19:46

Assalamualaikum :D

okayy. its chinese new yearrr ! hoyeah hoyeah boleh cutii . ihihii :D
act, I was supposed to be home on thursday but, once nak ke dewan makan time hari rabu, trkejut den tengok umi dgn abi tcegat duduk dkat dpn bilik gerakan.

' aik? bukan ke balik esok ? '

aku kluar baris n pgi dkt bilik gerakan. rupa rupanye, ayah long koma,duk dlm ICU dkt HKL. so, umi abi datang amik awal sebab nak pi KL.
then, abi suruh pi kemas barang. aku pn rushed into my dorm, pack barang. capai je mana yg ada, tak sempat nak fikir dah. then, tules surat sket nk info dkt kawan kawan.

p/s : sorry teman teman KN9, aku tak sempat nak join modul kenegaraan bersama korang sampai habis. aktiviti pagi tu awesome gilaa and I really enjoyed it. best apa berlarian cari perisai zaman, and perasaan bessu bila dengar kawan segroup bagi sorakan semangat utk aku n fahmi. ohh ye fahmi, sorry lah. bab bab lari ni aku lemah siket. aku dah cakap aku nak jadi yg kena gadai tapi nadiah dgn fang tetap nak aku  stay dgn fahmi. last skali, drp 45 org dlm kumpulan, tinggal aku dgn fahmi je yg tak kena gadai. haih. once kena gadai dah takleh join aktiviti. so utk aktiviti kemuncak cuma tinggal aku dgn fahmi yg struggle utk menang. wahai encik fahmi, kau pecut laju gila nak mati. but thanks sebab sudi tunggu aku dekat guard post n berjalan dgn aku pegi dewan makan utk sama sama submit tugasan akhir perisai zaman. semangat sepasukan kau memang pergh! ^^

okayy smbung balik. aku tukar baju kelas n blah. (mmg syarat nak balik kne pakai baju kelas). lepas amik ic n phone dgn cikgu, kami menuju ke kereta.
on our way, dapat tengok scene wira berlarian dekat padang kawad. umi dgn abi pelik n tanya ;

- bakpo tu, kak long?
- oh. biasa lah tu, kena denda sebab lewat. budak laki memang selalu kne denda. lambat mengalahkan perempuan.
- ohh..

haih. aku pun tak paham ape ke jadah diorang buat sampai setiap masa lambat. kadang kadang tu sampai wirawati terduduk dekat padang kawad, menanti kehadiran wira. sampai ada yang mengempeks n mengayim cakap wira lambat sebab nak make up dulu, nak tepek bedak, blusher lagi, eyeshadow pulak. ahaha. nak cakap letak minyak rambut pun, rambut takde. ahahha. then, once wira sampai dekat pdg kawad, kami wirawati ni bagi tepukan gemuruh buat wira. hadoii~

okayy sambung balik perjalanan tadi. sampai dekat kereta, aku terkejut tengok bonet penuh n adik2 semua ada.

- laa. kita nak gi KL straight ko?
- yo lah.
- ohh my -.-"

can u imagine me, wearing plkn class uniform travel pi KL ? ohsem gila. then we off to KL. kitorang bergerak dlm pukul 3 gitu n selamat sampai dkat HKL pukul 9 malam.
and as I expected, mata mata manusia fokus dekat aku. ohh tidak. awkward gilaaa ! sampai dkt ward, jumpa mak long. for the first time dia sambut kitorg tanpa senyuman. mata bengkak, hidung merah, muka pucat, badan lemah.

seriously dalam ramai ramai mak sedara sblah ayah aku paling suka mak long sebab dia terlalu baik n sporting n so on. dia slalu akan peluk aku bila jumpa n nak berpisah, bagi nasihat berguna. but this time, dia terlalu sedih. ayah long mmg koma dlm icu. aku n mc wa masuk n sdekahkan yaasin. then, kitorg balik ke rumah mak long. stay kat situ for a few day. nada dgn muhammad blum sampai lagi. diorg turun dr mesir pagi tadi. adam ckp, muhammad boleh terima tapi nada terkejut. yo lah, first time berjauhan dgn family jadi mcm ni. ntahlah. petang ni kott baru diorang sampai.

kadang kadang aku terfikir, kalau aku berada di tmpat diorang, mampukah aku menghadapi semua ni? ntahlah. terlalu berat. haih.
so for now, keep berdoa. bc yaasin. solat hajat. semoga ayah long akan bangun drp koma n ingatannya pulih spt sediakala.. insyaAllah.. amiin!

okayy lah. pray fr us straight A SPM n every single thing runs smoothly, insyaAllah amiin! :)

You Might Also Like

0 awesome homosapiens ^^

Pop your unspoken nice words here!

SUBSCRIBE

Flickr Images