M 16

02:36

Assalamulaikum :D

orait. apekah M 16 ?? wira wirawati sekalian absolutely tau. ahahha. sila google ye tuan tuan dan puan puan ;)

M 16 is senjata yaww. berat bendalah ni dalam 2.95 kg gitu. and aku dah pegang hatta tarik picu nye skali. perasaan time tu? sangat sangat ohsemm! meh aku story flow dia. ehee~

pagi pagi buta lagi dah kne bangun, mandi n bersiap sebab kitorg naik bas pegi ke padang sasar *tmpat mnembak* and kena pakai full loreng. alaa baju yg macam askar tuu. pakai kasut spike boot saje dah 10 minit ye tuan tuan dan puan puan. so kitorg pegi surau utk solat subuh dgn full loreng except kasut. pukul 6.30 makan n 6.45 brbaris di padang kawad. seriously, aku eksaited gilaa nak menembak. auw auww :3

tayar bas bergolek dalam pukul 7.15 gitu and sampai ke destinasi dalam pukul 8 lebih. sejam duk dalam bas bohh. haih.

once sampai, dia bagi taklimat and askar2 buat demonstration menembak. then, sesi menembak started with detail 1. setiap detail ada 10 target. setiap target seorang pelatih. and aku? target 7 detail 17 ye bohh.. sekian terima kasih. and dlm detail aku, aku kenal fahmi je wira. yg lain tak kenal. maap lah ye. and semua detail ada 18. so, confirm lahh aku punya turn tengahari. and yes, memang aku menembak dekat dekat pukul 2.

terrsangat lah boring time menunggu saat aku menembak. nasib baik pinjam novel dgn yana. ohh ye, sape yg dah bace novel 'cinta high class' by fatimah syarha? sape? sape? raise ur hands up! ahahha. cerita dia mmg superb lahh. sape yg belum baca sila baca lahh ye :D

okayy. bila tiba saat yg dinanti, aku tak brhenti2 berzikir n selawat. seriously, nervous feeling cannot be shattered on that time. lastly, bismillahi tawakkaltu alallahi laa haulawala quwwata illaa billaahil aliyyil aziim. once amik kedudukan, bila dia bagi isyarat je aku pun tembak. bang bang bang n bang. habis sepuluh peluru percubaan, askar pengasuh ckp dkt aku; "nnti yg betul2 punya awk tembak mcm tadi. bagus awk menembak. " aku? biaq betui kak nih. wiwiwi *flyiing*

then, kitorang dbenarkan pegi tengok papan target and kira berapa peluru kena dekat papan target. err ada lhaa tiga empat peluru yg kena dkt bulatan yg paling tengah. yg dpt full marks. yg lain tu duduk dkt yg markah rndah sket. alhamdulillah sbb sket je yg tersasar. and I cant believe my eyes. eheh. tp itu trial baru. so, after that kena balik ke kedudukan tadi and get ready utk yg real punya. here, kitorg diberi 20 peluru.

so, its started. tapi aku agak tak selesa and smthing wrong somewhere time menembak. kyaag nak nanges rasa. but aku keep tembak. redha je lhaa markah brape pun. aku rasa tmbakan trial jauh lebih baik drp yg betul betul punya. sobsob T.T . lps habis peluru, kne stay dlm keadaan meniarap, tunggu biar smua dlm detail siap. then ada lhaa sorg ni yg tak habis habis lagi peluru. aku pun jenguk lah sape and guess who? its FAHMI. okayy concentrate gilaa pacik nih. dia lepaskan satu satu tmbakan slowly. fuhh kalah aku. aku punyalah kalut menembak since aku start plg lambat. yo lahh, takut pegi tembak papan target org sebelah. rugi lah markah aku. ehhee.

then, habis. since aku punya turn lewat, org lain dh start lunch time aku menembak. so aku straight pegi bawah khemah and makann. once nampak cikgu pi tules markah dkt papan knyataan, terus hilang selera aku. and my heart thumping fastly then before. kyaaag. brapa markah akuuu?

nasik konfem tak abih. aku pn pegi dkt papan knyataan. mata pun scan papan knyataan tu. then.. what?

Detail 17, target 7. Amirah bt Rushdan. 80 markah.

perasaan aku? ohh my. ini je yg aku mampu buat? tapi takpe, still lagi bersyukur even I know im not doing my best. yg penting, markah aku paling tinggi antara 10 org dlm detail 17. ehehee. fahmi pun kalah dgn aku. ahahha *evil lough*

markah tertinggi keseluruhan, 98. hebat gilaaa. nama dia Ali Imran. budak delta. #proud to be Deltanian! # . then, kitorg pun tertanya tanya lahh siapa empunya nama itu. cari punya cari, lastly aku jumpa jugakk. fahmi yg bgtau. ehh, jgn salah faham eah. dah alang alang bercakap dgn dia time kitorg bukak kedai pajak gadai, aku tanya. rupenye Ali Imran tu Imran yg sekumpulan dgn aku time modul 1 n modul KN. kahkah. bongok gilaa rasa. cari punya cari, rerupanya dpn mata je. ohoii.

okayy lah. pray fr us straight A spm, and everything runs smoothly..insyaAllah.. amiin! :)

You Might Also Like

0 awesome homosapiens ^^

Pop your unspoken nice words here!

SUBSCRIBE

Flickr Images