rayaa ;D

10:16

assalamualaikum ! :D





hoyeah hoyeah . it's rayaaa ! okayy peeps , hows yr raya..is everything okayy ? hope so :D

well , mine ?? every single thing was cool and we're having a blast day on the first day . everything runs smoothly . *duit rayaa* . since i'm growing up and turning into a big girl , the chance to get duit raya is decreasing maa ! tapi kalau sekali dapat , angka dekat duit tu mesti lebih drp orang lain..kihkih :D


 i like . nombor yg paling best aku dpt tahun ni , 20 . yeah , thats mean aku dah ada sekeping duit RM 20 yg baru ^^ aku ada , kau ada ?? 


siblingsss ! kak long do heart all of you ;)





my super duper hero and heroin - abi + umi :)


okayy . my first raya was totally awesome ! and the second one ?? iz vice versa with the first one.. --'


everything started with the moment that i woke from my tight sleep . okayy aku terrbabas subuh . could you imagine betapa kalutnya solat subuh pukul 7 pagi ?? yg mana bila selak langsir je dah nampak batang hidung matahari ? ohh , rasa macam fail gilaa --'

then , kekalutan melanda . baju n tudung belum gosok and we're going to visit kubur arwah datuk . dah lambat , apa lagi.. kena marah laa T.T 

on our way , berbakul bakul kerepek aku telan . ohh my ! and once nak sampai ke kubur , just realise one thing ; sandal raya ! ohh my God , can you imagine bila pakai cantik cantik then  tengok bawah , selipar jepun jekk ? --' nak menangis pn ada .. last last , aku buat muka selamba . sukati lah org nak mengata pun . ada aku kisah ? kau mengata kau dapat dosa and aku dapat pahala . aku jugakk untung . hahha :D


next , time nak balik . once nak sampai rumah , just realise another thing , BAG ! okayy dalam beg tu ada duit raya , perfume , vaseline , and and the utmost important is , PHONE . ohh tidak ! rasa macam nak pengsan pun , ada . bila bagitau umi , umi call cik ja dan yang sewaktu dengannya untuk jejak beg bertuah aku . hadoii kena makan kerepek lagi . bukan setakat bakul dah , tapi tahap lori . aku telan je . alahai nasib..sabo je lhaa --


last last , beg aku dah sampai kat tangan - ALHAMDULILLAH . but , not phone . gyakk ! kinda cuak . nak meroyan pun ada *______* sampai aku list semua benda yang berlaku and aku fikir ; okayy what's next ? -.-


after usha sini sana , at last found out that my phone was with my aunt , Su . my phone tertinggal atas kereta dia . okayy that's absolutely my fault . tewhee ~  fuhh , legaa ;D  alhamdulillah !


so , agenda raya in line . and i'm hoping tomorrow is a good day fr me . ameen !


and counting fr SPM , 78 days-to-go . am I ready enough ? *sigh*
inshaAllah i'll ready :)



so peeps , do pray fr me 11A+ SPM , insyaAllah , ameen !

You Might Also Like

0 awesome homosapiens ^^

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images