Freedom ^_______^

07:33

assalamualaikum ! :D






so , the trial had passed . saat genting dah berlalu . *cheeh* . alhamdulillah . aku dgn lyla siap nyanyi lagu freedom *maher zain's* time keluar dewan . eheh . kinda being enchanted !


and masa last paper tadi (physics paper 3) , tgh syok menjawab tu , tiba tiba dengar lagu raya . kihkih . pasaraya mana lah yg pasang kuat sangat lagu . tp takpe , sebab aku jadi lebih semangat nak jawab physics . and tak sabar nak balik too ! tewhee~


babbling about balik , aku punggah 3 beg buku . nahh , amik kau . semangat menelaah buku membara . fuhh . especially bio and sejarah . dua subject ni aku target lepas raya dah masyi ^^ . okayy hands up ! aku mengaku yang aku agak kurengg minat . ohh hello excuse meee , itu subjek fakta okayy . FAKTA . and aku malas nak menghafal . OMG , every line itu must be memorised kott . haihh penat . aku lebih minat smthing yg perlukan kefahaman and aplikasi , not memorising throughout the book . and bila paper bio dengan add math digabung dalam sehari , habis aku menyumpah dekat pembuat jadual . excuse me , subject fav gabung dgn --" . of course lah bio di-anak-tirikan ! 


result ? so far , aku dah tau dua subject . PQS and add math paper 2 . yeahh , add math . the first one . PQS baru tahu tadi . alhamdulillah , i got A .


okayy . aku exam add math paper 2 hari ahad , hari isnin aku dah tahu markah aku . ohh why ?? because datin yg awesome besu mark paper aku . kihkih--'  


masa tgh syok jawab bio paper 2 , datin datang dekat meja aku . tanya psl smthing .*brkait dgn add math . then , dia suruh aku jumpa dia after exam . then i did . masa tu datin tunjuk paper aku - yg markahnya dah ditulis comel dekat bucu kanan sebelah atas paper . eheh :D


and so far.. alhamdulillah , higher than mid year's . aku dah bersyukur . buat masa ni , aku doa markah paper 1 aku higher lah drp paper 2 . ameen! datin nak bagi hadiah for top ten add math's mark okayy . benda macam ni tak boleh dilepaskan , must grab ! yeah . pray fr me yeah :D


ihikk . and and hari isnin lepas , kak nik and kak ba *senior* datang melawat asrama and they spent a night ; in my beloved room . yeah , they are siblings . and doctor-to-be . waah , mesti sejuk perut mak diorang kan . dua dua anak dia doktor . 


kak nik belajar dekat USIM and kak ba dekat Mesir , dgn biasiswa JPA . wowowow ! aku apa lagi , peluang depan mata . habis aku selidik pasal temuduga JPA . eheh , rasa mcm FBI pun ada . tapi diorang sabo je layan aku .

then , dari situ aku dapat semangat - inspirasi - tekad untuk grab the biasiswa . and aku cakap dekat adik adik aku ;
 
'' doakan kak long dapat result tinggi , lepas tu dapat biasiswa ke overseas . nanti kak long kumpul duit daripada duit biasiswa tu , then book tiket flight untuk semua datang melawat kak long masa musim sejuk . boleh main salji ''

eheh . adik adik aku semua bulat mata . ternganga . nak pergi ! so , pray fr me yea , adik adik tercinta :D


okay peeps , bunch of thanks fr reading ! do pray fr me 11A+ SPM yeah :D



You Might Also Like

0 awesome homosapiens ^^

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images