biasiswa story ;)

22:45

Assalamualaikum ! :D


okayy . semalam , dekat kampung ada majlis doa selamat for my gorgeous cousin , Nada . well, she'll  further her study in dentistry at Mesir . for sure , she got that scholarship . MARA punyaa . yeah , JPA kan tak hantar dah kalau medic and yg berkaitan dengannya nih . hohho so meriah and she got moneyss you know . kaya lah dia :D


so , aku pn laagi bersemangat nak grab the biasiswa . eheh ^^ .


since umi dengan abi pn further study overseas dulu , aku pn usha usha lahh . mlm tu , aku masuk bilik umi n abi tanya depa :


AR :   umi , umi gi UK dulu biasiswa gapo ?
umi :  JPA .
AR :   ohh..wow . nak jugakk ! *sambil sengih sengih*
umi :   blaja ssungguh lah . *smiling*
AR :    *angguk2*


then , mengensot gi dekat abi .


AR :   abi , abi gi Mesir dulu biasiswa gapo ?
abi  :   FAMA ,
AR :    uiks ?


ohsem . mesti kau terrbayang tulisan FAMA yg dekat payung pasar malam tu , kan ? hence , itu lah yg terrbayang dalam kepala otak aku . kihkih .


abi :   *sengih sengih*
AR :  FAMA hok dio tulis dekat payung pasar malam tu ko ? gapo tuh ?
abi :  *burst into laughter*
AR :  *pening . berkerut kerut kening aku .*
abi  :  FAMA tu father n mother lahh .
AR :   lahh.. ada pulak . *burst into laughter too bila sedar dah terkena*


so , kitorang gelak habis habisan  malam tu . ada ke patut ?? echeh . memang aku kena kaww punya lah --'





so peeps , do pray fr me 11A+ SPM , inshaAllah..ameen ! :D
 









rayaa ;D

10:16

assalamualaikum ! :D





hoyeah hoyeah . it's rayaaa ! okayy peeps , hows yr raya..is everything okayy ? hope so :D

well , mine ?? every single thing was cool and we're having a blast day on the first day . everything runs smoothly . *duit rayaa* . since i'm growing up and turning into a big girl , the chance to get duit raya is decreasing maa ! tapi kalau sekali dapat , angka dekat duit tu mesti lebih drp orang lain..kihkih :D


 i like . nombor yg paling best aku dpt tahun ni , 20 . yeah , thats mean aku dah ada sekeping duit RM 20 yg baru ^^ aku ada , kau ada ?? 


siblingsss ! kak long do heart all of you ;)





my super duper hero and heroin - abi + umi :)


okayy . my first raya was totally awesome ! and the second one ?? iz vice versa with the first one.. --'


everything started with the moment that i woke from my tight sleep . okayy aku terrbabas subuh . could you imagine betapa kalutnya solat subuh pukul 7 pagi ?? yg mana bila selak langsir je dah nampak batang hidung matahari ? ohh , rasa macam fail gilaa --'

then , kekalutan melanda . baju n tudung belum gosok and we're going to visit kubur arwah datuk . dah lambat , apa lagi.. kena marah laa T.T 

on our way , berbakul bakul kerepek aku telan . ohh my ! and once nak sampai ke kubur , just realise one thing ; sandal raya ! ohh my God , can you imagine bila pakai cantik cantik then  tengok bawah , selipar jepun jekk ? --' nak menangis pn ada .. last last , aku buat muka selamba . sukati lah org nak mengata pun . ada aku kisah ? kau mengata kau dapat dosa and aku dapat pahala . aku jugakk untung . hahha :D


next , time nak balik . once nak sampai rumah , just realise another thing , BAG ! okayy dalam beg tu ada duit raya , perfume , vaseline , and and the utmost important is , PHONE . ohh tidak ! rasa macam nak pengsan pun , ada . bila bagitau umi , umi call cik ja dan yang sewaktu dengannya untuk jejak beg bertuah aku . hadoii kena makan kerepek lagi . bukan setakat bakul dah , tapi tahap lori . aku telan je . alahai nasib..sabo je lhaa --


last last , beg aku dah sampai kat tangan - ALHAMDULILLAH . but , not phone . gyakk ! kinda cuak . nak meroyan pun ada *______* sampai aku list semua benda yang berlaku and aku fikir ; okayy what's next ? -.-


after usha sini sana , at last found out that my phone was with my aunt , Su . my phone tertinggal atas kereta dia . okayy that's absolutely my fault . tewhee ~  fuhh , legaa ;D  alhamdulillah !


so , agenda raya in line . and i'm hoping tomorrow is a good day fr me . ameen !


and counting fr SPM , 78 days-to-go . am I ready enough ? *sigh*
inshaAllah i'll ready :)



so peeps , do pray fr me 11A+ SPM , insyaAllah , ameen !

Freedom ^_______^

07:33

assalamualaikum ! :D






so , the trial had passed . saat genting dah berlalu . *cheeh* . alhamdulillah . aku dgn lyla siap nyanyi lagu freedom *maher zain's* time keluar dewan . eheh . kinda being enchanted !


and masa last paper tadi (physics paper 3) , tgh syok menjawab tu , tiba tiba dengar lagu raya . kihkih . pasaraya mana lah yg pasang kuat sangat lagu . tp takpe , sebab aku jadi lebih semangat nak jawab physics . and tak sabar nak balik too ! tewhee~


babbling about balik , aku punggah 3 beg buku . nahh , amik kau . semangat menelaah buku membara . fuhh . especially bio and sejarah . dua subject ni aku target lepas raya dah masyi ^^ . okayy hands up ! aku mengaku yang aku agak kurengg minat . ohh hello excuse meee , itu subjek fakta okayy . FAKTA . and aku malas nak menghafal . OMG , every line itu must be memorised kott . haihh penat . aku lebih minat smthing yg perlukan kefahaman and aplikasi , not memorising throughout the book . and bila paper bio dengan add math digabung dalam sehari , habis aku menyumpah dekat pembuat jadual . excuse me , subject fav gabung dgn --" . of course lah bio di-anak-tirikan ! 


result ? so far , aku dah tau dua subject . PQS and add math paper 2 . yeahh , add math . the first one . PQS baru tahu tadi . alhamdulillah , i got A .


okayy . aku exam add math paper 2 hari ahad , hari isnin aku dah tahu markah aku . ohh why ?? because datin yg awesome besu mark paper aku . kihkih--'  


masa tgh syok jawab bio paper 2 , datin datang dekat meja aku . tanya psl smthing .*brkait dgn add math . then , dia suruh aku jumpa dia after exam . then i did . masa tu datin tunjuk paper aku - yg markahnya dah ditulis comel dekat bucu kanan sebelah atas paper . eheh :D


and so far.. alhamdulillah , higher than mid year's . aku dah bersyukur . buat masa ni , aku doa markah paper 1 aku higher lah drp paper 2 . ameen! datin nak bagi hadiah for top ten add math's mark okayy . benda macam ni tak boleh dilepaskan , must grab ! yeah . pray fr me yeah :D


ihikk . and and hari isnin lepas , kak nik and kak ba *senior* datang melawat asrama and they spent a night ; in my beloved room . yeah , they are siblings . and doctor-to-be . waah , mesti sejuk perut mak diorang kan . dua dua anak dia doktor . 


kak nik belajar dekat USIM and kak ba dekat Mesir , dgn biasiswa JPA . wowowow ! aku apa lagi , peluang depan mata . habis aku selidik pasal temuduga JPA . eheh , rasa mcm FBI pun ada . tapi diorang sabo je layan aku .

then , dari situ aku dapat semangat - inspirasi - tekad untuk grab the biasiswa . and aku cakap dekat adik adik aku ;
 
'' doakan kak long dapat result tinggi , lepas tu dapat biasiswa ke overseas . nanti kak long kumpul duit daripada duit biasiswa tu , then book tiket flight untuk semua datang melawat kak long masa musim sejuk . boleh main salji ''

eheh . adik adik aku semua bulat mata . ternganga . nak pergi ! so , pray fr me yea , adik adik tercinta :D


okay peeps , bunch of thanks fr reading ! do pray fr me 11A+ SPM yeah :D



exam fever --'

23:45

Assalaualaikum :)

okayy . as you know , i'm facing trial now . *tp sempat lg online . tewhee ~ just fr relaxation and shattering my stress . 

so , 4 papers had passed , 7 in line . most stress : SEJARAH .

why sejarah ?? it was because of lack of preparation , of course . and that night , i burnt the midnight oil untill there is no more oil to be burnt . eheh . dasyat kan . once masuk dewan , blank . ngeee scary bila ingat balik . hopefully , I still have the chance to get A . ameen !

and and . sorry cikgu , sorry umi abi , sorry semua orang . amirah was not done her best . *mood menyesal*  I'll put so much effort on the real exam , i promise . InshaAllah . 




and peeps , pray fr me 11A+ SPM , insyaAllah..amiin! :D

Flickr Images