cool day

06:45

Assalamualaikum :D

okayy . today is a cool day . ohh , why ?? 
because every single thing that happened today was totally cool + awesome !

act , our cool day ( me and fiena ) was on Saturday . sebab , lepas tusyen Math Q kitorang akan pergi beli cool blog . dah jadi macam kewajipan . my favourite : cappucino + black pearl :D
and last Saturday was our last day sebab this week dah start puasa . tapi , next Saturday tetap cool sebab kitorang akan panjat tangga bangunan setinggi 5 tingkat utk menimba ilmu . Isn't that cool ?? tehee ~

tapi kann . since hari ni hari last sekolah before puasa , kitorang pergi beli cool blog . me , lyla , asfi and kak zaf . yeah , fr the last time lah katekaann . kihkih . 

but , something yg laagi cool happened . aku jumpa Spanish yoww .

okayy . Aisyah ada ajak kitorang pegi rumah dia sbb dia ada tetamu dr Spanyol . mak dia punya kawan . dekat seminggu lah spanish tu menetap dekat rumah dia . menarik , kann ?

then tadi , masa balik . aisyah tergesa gesa masuk kelas lepas dia pegi dekat kereta dia , and she said ; 

'' wehh , marilah nak jumpa spanish tu . dia ikut skali ni . ''

and kitorang macam -- whatt ? okayy maka berkejaranlah kami . kihkih .

aku dgn anis bessu gilaa nak gi jumpa . lyla lollypop bessu jugak tp separuh jalan sebab maluu . 
kihkih lyla malu . menyorok belakang tiang , kepala je tersembul keluar . hadoiih .

and , bila sampai dekat kereta aisyah , aisyah bukak pintu kereta and said :

'' someone want to see you ''

OMG , dia keluarr dr kereta and we was agape in front of her . she was super duper georgeous !
and here some our conversation:

spanish      : oh , hai . ouh , it's quite torrid out here (sambil tarik sunglasses yg trletak cantiik atas kepala dia and sengih)

and guess what ? kitorang shake shake hand naa . kihkih . siap tunduk cium tgn lagi . maaf , dah terbiasa buat mcm tu kalau jumpa dgn older . hee :D
aku & anis : oh , hai . yeah . *sambil angguk2 kepala and sengih mcm  
                     kerang busuk
spanish       : nice to meet you . so , how was your school day ? is everything 
                     okay ?
aku & anis : em , yeah . everything was fine . thank you .
spanish      : so , what we're gonna do ? 
aku            : oh , nothing . we just want to see you .
anis           : yeah , excited ! 
spanish      : thank you . oh , adiba . you have a really nice friends . *smbil 
                    pusing ke arah aisyah
aisyah        : yeah , and she's smart too . very smart .
aku            : ehh . no , i'm not . she's the smart one .
she            : emm . so , you are smart as she .

(okayy dia tunjuk ke arah aku and aisyah , buat conclusion . kitorang pun sengih)

aku            : was today is your birthday ? *aisyah dah inform masa dlm kelas . 
                    hihi .
spanish       : yeah , my birthday .
aku            : so , happy birthday and have a nice day !
spanish       : thank you very much . oh , I'm so sorry . we've got to go .
 
aku & anis  : oh ,okayy . nice to meet you . bye :D
spanish       : okayy bye .

so , kitorang babai sampai kereta dia pegi . then , kitorang pusing belakang . lyla melompat keluar drp kepompong dia and terkam ke arah kitorang . RAAR .and her words ;

'' wehh , comei jettak oghe tu . takdi tengok dio atah keto napok comei doh . tp bila dio tubik tu , lagi comei . gilaaa comei ''

okayy  i admit it . mmg spanish tu comei :D

and , maybe some peeps will says ; 
'' eleh dia ni . shake shake hand dgn org kafir siap cium tgn lagi . senyum dah lah . kita kan orang Islam , mana boleh rendahkan martabat cium tangan orang kafir ''

tapi bagi aku , itu bukan merendahkan tapi meninggikan martabat Islam . kita mesti berbudi pekerti bersopan santun . tunjuk hemah yg baik . itu imej Islam lah bro . mana tahu kot laa lembut hati and tertarik nak masuk Islam sebab tu , kan . insyaAllah . okayy ?

and the other thing is , i is against my own rule ! bhaha . time rehat tadi makan nasik kak za . koko krunch ? tak terrbukak . hehe peace :D  atilia bwk mihun , so basmah . tp basmah buat suprise . dia bawak kitorg (aku , lyla , anis , zahiah , na , atilia and aisyah ) punye favourite , kek batik . maka kami melompat lompat lah dalam kelas . kihkih . hari ni kan last day sekolah before puasa , so makan besar lah sikit . tehee~






and peeps , do pray fr my successful inthis world and hereafter , inshaAllah , amiin! :)
oh yea , trial is just one week left . my heart skipped a beat . hee kinda scary . 

pray for me 11A+ SPM , inshaAllah..amiin !

You Might Also Like

0 awesome homosapiens ^^

assalamualaikum..
gerakkan jari jemari anda yang runcing lagi halus mulus itu and comment yea :D

Flickr Images