Kolej MARA Kulim

PLKN

21:23

Assalamualaikum :D

okayy tengok title pun dah gerun . theeee~

so , aku dah check . the result ?

Tahniah! Anda terpilih menyertai Program Latihan Khidmat Negara Siri 10/2013.
  NAMA : AMIRAH BINTI RUSHDAN
  NO. KP : ************
Penempatan pelatih akan dimaklumkan kemudian. Terima kasih.



HAKCIPTA TERPELIHARA © 2012 JABATAN LATIHAN KHIDMAT NEGARA 
 
 
bila keluar macam tu , aku ternganga depan komputer . what ?? ohh tidak , sesungguhnya aku tak suka PLKN . dan aku tak nak pergi . tak naak ! hwaa  why me T.T
 
idah dgn asfi tak dapat . tak aciii ! aku , maiyah , fiena dgn atilia dapat . mintak2 dapat tmpat yg sama ye , amiin ! yg lain tak tau lagi .

and , for those batch 95 yg nk check , tekan sini . share lah result nye yeah :D
 
 
okayy fyi , ini bas PLKN ah , was in my dream before this . just know that this is PLKN's bus just now . ohh itu satu petanda yg aku memang terrpilih utk ke PLKN . scaryy ^^
 
okayy peeps , do pray for me 11A+ SPM okayy . amiin! :D

ramadhan ;)

07:37

Assalamualaikum :D





yeahh . alhamdulillah , all praises to Allah for giving me this golden opportunity , for giving me the chance to meet with this month of barakah . and , i was too delighted . 

may this Ramadhan is better than before , insyaAllah..amiin ! :D


and peeps , pray for me 11A+ SPM , insyaAllah , amiin:D

cool day

06:45

Assalamualaikum :D

okayy . today is a cool day . ohh , why ?? 
because every single thing that happened today was totally cool + awesome !

act , our cool day ( me and fiena ) was on Saturday . sebab , lepas tusyen Math Q kitorang akan pergi beli cool blog . dah jadi macam kewajipan . my favourite : cappucino + black pearl :D
and last Saturday was our last day sebab this week dah start puasa . tapi , next Saturday tetap cool sebab kitorang akan panjat tangga bangunan setinggi 5 tingkat utk menimba ilmu . Isn't that cool ?? tehee ~

tapi kann . since hari ni hari last sekolah before puasa , kitorang pergi beli cool blog . me , lyla , asfi and kak zaf . yeah , fr the last time lah katekaann . kihkih . 

but , something yg laagi cool happened . aku jumpa Spanish yoww .

okayy . Aisyah ada ajak kitorang pegi rumah dia sbb dia ada tetamu dr Spanyol . mak dia punya kawan . dekat seminggu lah spanish tu menetap dekat rumah dia . menarik , kann ?

then tadi , masa balik . aisyah tergesa gesa masuk kelas lepas dia pegi dekat kereta dia , and she said ; 

'' wehh , marilah nak jumpa spanish tu . dia ikut skali ni . ''

and kitorang macam -- whatt ? okayy maka berkejaranlah kami . kihkih .

aku dgn anis bessu gilaa nak gi jumpa . lyla lollypop bessu jugak tp separuh jalan sebab maluu . 
kihkih lyla malu . menyorok belakang tiang , kepala je tersembul keluar . hadoiih .

and , bila sampai dekat kereta aisyah , aisyah bukak pintu kereta and said :

'' someone want to see you ''

OMG , dia keluarr dr kereta and we was agape in front of her . she was super duper georgeous !
and here some our conversation:

spanish      : oh , hai . ouh , it's quite torrid out here (sambil tarik sunglasses yg trletak cantiik atas kepala dia and sengih)

and guess what ? kitorang shake shake hand naa . kihkih . siap tunduk cium tgn lagi . maaf , dah terbiasa buat mcm tu kalau jumpa dgn older . hee :D
aku & anis : oh , hai . yeah . *sambil angguk2 kepala and sengih mcm  
                     kerang busuk
spanish       : nice to meet you . so , how was your school day ? is everything 
                     okay ?
aku & anis : em , yeah . everything was fine . thank you .
spanish      : so , what we're gonna do ? 
aku            : oh , nothing . we just want to see you .
anis           : yeah , excited ! 
spanish      : thank you . oh , adiba . you have a really nice friends . *smbil 
                    pusing ke arah aisyah
aisyah        : yeah , and she's smart too . very smart .
aku            : ehh . no , i'm not . she's the smart one .
she            : emm . so , you are smart as she .

(okayy dia tunjuk ke arah aku and aisyah , buat conclusion . kitorang pun sengih)

aku            : was today is your birthday ? *aisyah dah inform masa dlm kelas . 
                    hihi .
spanish       : yeah , my birthday .
aku            : so , happy birthday and have a nice day !
spanish       : thank you very much . oh , I'm so sorry . we've got to go .
 
aku & anis  : oh ,okayy . nice to meet you . bye :D
spanish       : okayy bye .

so , kitorang babai sampai kereta dia pegi . then , kitorang pusing belakang . lyla melompat keluar drp kepompong dia and terkam ke arah kitorang . RAAR .and her words ;

'' wehh , comei jettak oghe tu . takdi tengok dio atah keto napok comei doh . tp bila dio tubik tu , lagi comei . gilaaa comei ''

okayy  i admit it . mmg spanish tu comei :D

and , maybe some peeps will says ; 
'' eleh dia ni . shake shake hand dgn org kafir siap cium tgn lagi . senyum dah lah . kita kan orang Islam , mana boleh rendahkan martabat cium tangan orang kafir ''

tapi bagi aku , itu bukan merendahkan tapi meninggikan martabat Islam . kita mesti berbudi pekerti bersopan santun . tunjuk hemah yg baik . itu imej Islam lah bro . mana tahu kot laa lembut hati and tertarik nak masuk Islam sebab tu , kan . insyaAllah . okayy ?

and the other thing is , i is against my own rule ! bhaha . time rehat tadi makan nasik kak za . koko krunch ? tak terrbukak . hehe peace :D  atilia bwk mihun , so basmah . tp basmah buat suprise . dia bawak kitorg (aku , lyla , anis , zahiah , na , atilia and aisyah ) punye favourite , kek batik . maka kami melompat lompat lah dalam kelas . kihkih . hari ni kan last day sekolah before puasa , so makan besar lah sikit . tehee~






and peeps , do pray fr my successful inthis world and hereafter , inshaAllah , amiin! :)
oh yea , trial is just one week left . my heart skipped a beat . hee kinda scary . 

pray for me 11A+ SPM , inshaAllah..amiin !

i'm back :D

08:19

Assalamualaikum :) 

Hoyeah ! It had been awhile I did't online . Okayy , recently abi tak bayar internet kott . balik rumah this week baru boleh bukak . Alhamdulillah . yeah , fb pun tak buka jgk . almost four month , ok . take not . so , for anyone who missed me , raise up yr hand pleasee . kihkih . ohh blog ni berrhabuk gilaa . fuhh fuhh * tiup habuk . ehemm . and oh - oh too many things happened in those period . since i can't blogging , i just expressed all my feels on my beloved diary :D  okayy bukan tak boleh nak blogging . boleh sangat , just malas sebab kalau melalui phone , kecik sangat . tak best . 

teehee .

and new things about me ; just realise that my weight was deteriorated ! I was more like --''
oh , how can . must returned it back into the normal one before the Eid . yeah , absolutely must . nak pakai baju rayaa *takot tak muat . and aku terharu once aku mengadu dekat roommate pasal ni , diorang besu nak tolong . semua put on effort for this , especially lyla . huh , gaya macam manager pun ada . dia tolong sendukkan nasi utk aku ; '' mirah takleh makan banyak yea , ni dah cukup . '' sekali tengok macam satu senduk pun tak sampai . tapi bila jeling nasi dia , fulamak kalah Gunung Kinabalu kott . oh , can you imagine that ?? 

grr ://

and mengadu dekat kawan sekolah , diorang pun support . utailia , busaimah , uzaimatul , unais n zuhaiyah .  pagi pagi , aku breakfast makan koko krunch . then , bawak bekal koko krunch *for rehat . and classmate tolong habiskan jugak . kihkih . then lunch pun dgn koko krunch . petang baru boleh merasa nasi . tak pun , kalau lunch dgn nasi , petang koko krunch . muka pun macam koko krunch dah . bhaha . and hasilnya , turunlah sekilo *fr this week . kiranya ada jugaklah hasilnya tuu , kan . hee:D  tp when mengadu dekat abi , his respond ; '' alaa , balik rumah ni naik pulak ..'' aku macam -- hwaaa T.T  and that's my abi . itu cara dia bagi support . sebab dia tahu yg aku akan rasa trcabar bila dia cakap mcm tu . hee :D

so , peeps , do pray fr me for istiqamah on doing this ! insyaAllah ^^
hooyeah , go koko krunch !!




okayy peeps , do pray fr me 11A+ SPM , insyaAllah .. Aamiin:D





Flickr Images