sunbfd

12:32

-->

Assalamualaikum:)

hello and gud morning earthlings ! its 12.12.12 today :D

okayy. baru je sehari berpisah. I already miss my friends like crazy! aku pernah tulis pasal kawan kawan aku. here . and now, meh aku describe sorang sorang :D

first and foremost, kak zaf . Zafirah Lina Zakaria .


for sure, she is totally happening. ceria gilaa . her exam result absolutely gempak . she is genius! but unlike those nerdy,  kalau lepak dgn dia sure tak bosan punya . ada je benda yg kelakar . so kak zaf, please keep your image okay :) nnti dont forget me yea !

next, asfi . Asfihani Zainal Abidin .



this girl is tinggi lampai punya . badan mcm model . and, she is ulat buku okayy . sampai buku teks math pun dia baca, kau tahu apa . kihkih . and kalau part belanja, anyone yg asfi bermurah hati nak belanja dia, they are the lucky one sebab she is a very berjimat cermat one . dah family dia train dia adik beradik macam tu okayy . so asfi, thanks sebab sudi befriend with me, and be apart of my life history . hope you will success one day . teruskan dgn ulat buku awk tu, yea :D

next, idah . Nurul Aziidah Hilmi .



the most interesting about her is, the way she talk . anyone yg baru kenal dgn dia mmg takleh detect apa yg dia nak cakap . LAJU tahap giga ! tapi kalau yg dah biasa dgr dia ckp, mcm kitorg ni boleh la catch up dia nk cakap apa . hehhe . she is a dawn girl, you know . she lost her mother on 13years old. the last day of Ramadhan, and she haven't met her mother about 3 month. If I was her, I dont know what im gonna do. she have quite smart brain also. tapi tak mengaku . hee . so idah, if bercakap tu, try perlahan sikit . and teruskan usaha gigih nk jd doctor tu okayy . best of luck, my twin :)

next, fieyna . Nur Afiena Nabilla Mat Rafi .



this girl is a happy-go-lucky one . ada je lawaknya . selalu gaduh gaduh manja dgn fatin . mesti ada hal yg nak dikecohkan . hadeih bab ni ponat siket . tp at last pergi outing sekali jugakk . kalau bab senget boleh masuk lah dgn dia . so fiena, truskan perangai gila gila tu yea ! susah nk cari kawan mcm fiena :D

next, cik yah . Sumaiyah Che Zahari .



she is rock yaww but minat pink . nampak luaran je lembut . hehhe . kawan yg paling baik utk mendengar . just tell her everything, she always be by your side . cuma kadang kadang, bila ada something yg ganggu mood dia, akan berbunyi lah dentuman pintu or locker or balingan benda benda yg bernasib malang . dia mengamuk, bohh . hehhe . so cik yah, nnti control sikit your anger tu . kitorg dah takde nak cool down your mood :) and, thanks for every single things, cik yah! i love befriend with you :)


next, cik tyn . Fatin Nur Amirah Mohd Sabri .



dalam ramai ramai, dia paling manja + ayu . teman gaduh dgn fiena . because of mnja, dia selalu jadi mangsa buli dlm bilik kitorang . hehhe . mianhae, chinggu :) so tyn, be strong . nnti masuk U, dont let others bully you . juast kitorang yg boleh buli tyn, okayy :D


next, masirah . Masirah Mohd Amin.

dr kiri : masirah and cik yah


she is gorgeous, you ! thats why kalau jalan mesti tunduk . orang berkopiah pun pandang dua kali bila selisih . i aint lying, okayy . that is a fact . she is champa . thats why she has a natural beauty . budak pandai pulak tu . but masirah, be brave . nnti kitorg dah takde nak teman pergi tandas malam malam . kalau gelap, kitorang dah takde by yourside . nanti cari kawan yg baik baik, yeah :D


next, Na . Nur Azimatul Fitrina Nordin .

fr left : na, idah


na, muka dia manis kan? yeah, hari tu belum SPM lagi dah ada org mai tengok . see? ramai yg menunggu ni . hihhi :D  she is a kind hearted friend . saangat baik . na, nanti cari kawan yg baik baik yea . dont you ever dare forget me !

next, lyla lollypop. Nur Dalila Ab Rahim



she is super duper awesome friend . sangat caring . kalau sakit kepala, dia tolong picit . thats why aku bagi dia ajk TTK asrama. kihkih . but lyla, nnti jgn lupa sy yea . jgn buat stone face selalu, nanti takde orang nak kawan . hee:D  btw, Arshad remembered you . "kwn kak long yg khenak ore hari tu"  hehhe


next, fadhilah .

she was in pink!


kuat membebel . kalah mak nenek , tapi tu dulu . sekarang dia dah normal, sejak keluar asrama . hehhe . love to befriend with you! thanks sebab sudi menghiasi my life :D smoga berjaya dunia dan akhirat, kawaan!


next, peah . Sofea Nadiyah Shaimi.



she is the cute one, right? even tahun ni dgn tahun lepas kita duduk unit yg berbeza, thats not end our friendship, kan . im sorry for all my wrong doings towards you sepanjang kita kenal . gud luck in your life, kawaan! :)


last but not least, fatini. Nur Fatini Amalin Sulwadi.

she was in red:D


ini klon Elfira Loy ! kihkih . elfira versi bertudung :D sangat happening orangnye . kalau dah mengadap buku, memang tak ingat dunia . makan pun boleh skip . so, kena paksa dia makan dulu before dia bukak buku . hehhe . so fatini, cari kawan yg berguna tau . kalau tak, lagi cekeding lah kamu . hee :D



so friendss , dont you ever forget me yeah :D i shall never forget all of you yg dah mewarna warnikan my life history, untill im senile ^^


peeps, pray fr me 11A+ SPM.. insyaAllah..amiin!

that feeling

06:43

Assalamualaikum and hello peeps:D

okayy. just now, i had discovered something that cut me into pieces.
oh yes. actually, aku dah agak this gonna happen . dari awal lagi.



but, im try to be cool. alah, benda kecik macam ni pun dah takleh nak handle ke?
oh, come on. chill lahh!think positively.

kalau nak diikutkan, dah banyak kali this thingy happened. Singapore, Kemboja, Tambun and so on. tp aku yakin mesti ada hikmah disebalik semua yg berlaku. kan kan kan?

ye lahh.. mn tau tup tup dapat result flying colours, then ma bwk pergi Mekah ke..(she promised me this. aku tak mintak pun. tp ye lah, if dpt result cemerlang. thats why lahh i love u, nenekku).

so peeps, do pray fr me strive straight A in SPM.. amiin!


feelings :)

06:32



Assalamualaikum and hello earthlings ^^

hoyeah hoyeah ! just 2 papers in line :D

#Bahasa Arab
#Pendidikan al-Quran dan asSunnah (PQS)


yeah , it was undeniable if i said i was happy . nobody can doubt that . SPM was going to leave me, just in a week . but i do still have the other feels right in the deep of my heart - sadness .


the eerie circumstances in the exam hall , those sporting invigilators , the calmness , the havoc .


 ohh how i'm gonna miss all these one day . and i will exactly miss my appearance in the school uniform - yeah i knew i was just that type; selekeh  ( my sister told me this and she always thought that she was the prettiest one :P ) but does that matter ? nope . i love the way i am :)

and friends . i do have lots of kind hearted and awesome friends . classmates, desk mates, roommates, hostel mates . i strongly believe that i will miss uolls much one day . and i know that the day will come soon .





 and my bestie SUNBFD , i hope our friendship will never comes to the end . the whole 5 years we befriend , spending time together was the most precious moment i ever had in my entire life . thank you for ever-single-thing , friends (':




thus, i will benefit the rest one week .


and peeps, pray for me 11A+ SPM , insyaAllah..amiiin !

new thingy~

07:41

Assalamualaikum :)


okayy . tak lama lagi aku dah CUTI . *freedom after SPM* .  tewhee~

and, macam SPM candidate yg lain, aku list-kan benda yg aku nak buat lepas SPM . antaranya, aku decide nak join segment ni :




ehhehehe . finee ni first time aku join bendalah macam ni . so, wish me luck!  ^___^
for those yang berminat , click here . jom join ramai ramai !
okayylah . till then :)




pray fr me 11A+ SPM, amiin!

SPM :)

01:36

Assalamualaikum :)


ohh ohh . lama tak online.. tewhee~

okayy. mesti pelik kan, sekarang SPM tapi aku boleh lagi online ?? ohh come on, chill lah . straight pegang buku buat aku stress lahh . relax sekejap, okayy :D


and tinggal 4 paper je lagi .

#CHEMISTRY
# BIOLOGY
#BAHASA ARAB
#PQS

 ohh betapa tak sabarnya nak tunggu saat itu . tepat 4.30 pm hari rabu, 5 disember 2012.

the word FREEDOM !

7 papers had passed . so far, alhamdulillah . except physics . ohh pelis , aku minat physics lebih drp bio and chemi ! 

okayy , that day . paper 2 . aku kecewa tahap tak ingat . section last, lepas tulis characteristic benda yg kita pilih, kita kena buat kesimpulan, kan ? then, aku just ingat benda tu time masa dah tamat . once aku letak je mata pen atas kertas untuk tulis kesimpulan, pengawas datang rebut kertas aku . REBUT okayy . aku tak tau lah terconteng ke tak atas buku jawapan aku tu . proper sikit boleh tak, pengawas ?? aku tergamam and terus pekup muka aku atas meja . tau tak maksud FRUST tu apa ?? free free je 2 markah hilang =.='



but i still believe that ada hikmah disebalik semua yang berlaku . 

then, add math . Alhamdulillah, sebab aku tenang dalam dewan . so, otak boleh hadam soalan . and suprisingly, aku sempat siap paper 2 sebelum habis masa  .so, aku sempat check . Thanks God :)

next is biology . aku tak tau macam mana aku nak jawab soalan nanti . in fact, biology is always the winner- markah yg paling rendah dalam banyak banyak subjek . hee^^ . akhir tahun last year, bio je aku dapat B . ohh menn! harap harap dapat jawab dgn baik nanti.. amiin!

#p/s: aku tengok balik  post ni utk up-kan balik semangat aku . yeahh, fightiiiing!


okayy peeps, pray fr me 11A+ SPM.. amiin!

enchanted

03:46

assalamualaikum :)
hee . currently online guna phone . and fr the first time, I blogging yaww . hee saja nak menggedik .

and now, im otw to kbmall . only me, abi and umi . yg lain, stay dkat rumah dbawah pngawasan mc wa . hee rasa mcm anak tunggal . hoyeah!

okayy lah, dah nak smpai . till then, thanks!

pray fr me 11A+ SPM :)

ohh yeah!

09:19


Assalamualaikum :)

okayy . i know . i admit . that dah lama sgt sgt tak online and finally tonight--- ^^

as usual, abi tak bayar broadband . so aku takleh online . satu langkah yg bijak untuk parents yg ada anak yg exam BESAR . tewhee~

actually , sbulan sebelum SPM , aku tak balik rumah pn . yeah, i was breaking my own record . and that was totally cool . and i did it !

oh oh . and, perjalanan SPM ?? tersangatlah awesome . especially sejarah . oh, malas nak ingat balik -.-"

hari yg paling aku suka : today .
sebab hari ni subject math . agak ramai org keluar awal time paper 2 . and for sure im not one of them . kihkih . ohh bukan lah sebab aku takleh jawab or what-so-ever . hello, aku siap sebelum pukul 12 lagi okayy . siap sempat check + kira balik SEMUA soalan 2 kali . ye la, 2 kali je tp at least sempat check kan? boleh je aku nak keluar awal tapi aku takut aku akan menyesal . so, better duduk situ , relax and check smpai puas hati . and now, aku puas hati :D

so, 4 subject had passed . agak agak dah manage 4A ke ?? hmm~

okayy lah . its time fr ulangkaji . ^^ 


pray fr me 11A plus SPM , insyaAllah..amiin !


biasiswa story ;)

22:45

Assalamualaikum ! :D


okayy . semalam , dekat kampung ada majlis doa selamat for my gorgeous cousin , Nada . well, she'll  further her study in dentistry at Mesir . for sure , she got that scholarship . MARA punyaa . yeah , JPA kan tak hantar dah kalau medic and yg berkaitan dengannya nih . hohho so meriah and she got moneyss you know . kaya lah dia :D


so , aku pn laagi bersemangat nak grab the biasiswa . eheh ^^ .


since umi dengan abi pn further study overseas dulu , aku pn usha usha lahh . mlm tu , aku masuk bilik umi n abi tanya depa :


AR :   umi , umi gi UK dulu biasiswa gapo ?
umi :  JPA .
AR :   ohh..wow . nak jugakk ! *sambil sengih sengih*
umi :   blaja ssungguh lah . *smiling*
AR :    *angguk2*


then , mengensot gi dekat abi .


AR :   abi , abi gi Mesir dulu biasiswa gapo ?
abi  :   FAMA ,
AR :    uiks ?


ohsem . mesti kau terrbayang tulisan FAMA yg dekat payung pasar malam tu , kan ? hence , itu lah yg terrbayang dalam kepala otak aku . kihkih .


abi :   *sengih sengih*
AR :  FAMA hok dio tulis dekat payung pasar malam tu ko ? gapo tuh ?
abi :  *burst into laughter*
AR :  *pening . berkerut kerut kening aku .*
abi  :  FAMA tu father n mother lahh .
AR :   lahh.. ada pulak . *burst into laughter too bila sedar dah terkena*


so , kitorang gelak habis habisan  malam tu . ada ke patut ?? echeh . memang aku kena kaww punya lah --'





so peeps , do pray fr me 11A+ SPM , inshaAllah..ameen ! :D
 









rayaa ;D

10:16

assalamualaikum ! :D





hoyeah hoyeah . it's rayaaa ! okayy peeps , hows yr raya..is everything okayy ? hope so :D

well , mine ?? every single thing was cool and we're having a blast day on the first day . everything runs smoothly . *duit rayaa* . since i'm growing up and turning into a big girl , the chance to get duit raya is decreasing maa ! tapi kalau sekali dapat , angka dekat duit tu mesti lebih drp orang lain..kihkih :D


 i like . nombor yg paling best aku dpt tahun ni , 20 . yeah , thats mean aku dah ada sekeping duit RM 20 yg baru ^^ aku ada , kau ada ?? 


siblingsss ! kak long do heart all of you ;)





my super duper hero and heroin - abi + umi :)


okayy . my first raya was totally awesome ! and the second one ?? iz vice versa with the first one.. --'


everything started with the moment that i woke from my tight sleep . okayy aku terrbabas subuh . could you imagine betapa kalutnya solat subuh pukul 7 pagi ?? yg mana bila selak langsir je dah nampak batang hidung matahari ? ohh , rasa macam fail gilaa --'

then , kekalutan melanda . baju n tudung belum gosok and we're going to visit kubur arwah datuk . dah lambat , apa lagi.. kena marah laa T.T 

on our way , berbakul bakul kerepek aku telan . ohh my ! and once nak sampai ke kubur , just realise one thing ; sandal raya ! ohh my God , can you imagine bila pakai cantik cantik then  tengok bawah , selipar jepun jekk ? --' nak menangis pn ada .. last last , aku buat muka selamba . sukati lah org nak mengata pun . ada aku kisah ? kau mengata kau dapat dosa and aku dapat pahala . aku jugakk untung . hahha :D


next , time nak balik . once nak sampai rumah , just realise another thing , BAG ! okayy dalam beg tu ada duit raya , perfume , vaseline , and and the utmost important is , PHONE . ohh tidak ! rasa macam nak pengsan pun , ada . bila bagitau umi , umi call cik ja dan yang sewaktu dengannya untuk jejak beg bertuah aku . hadoii kena makan kerepek lagi . bukan setakat bakul dah , tapi tahap lori . aku telan je . alahai nasib..sabo je lhaa --


last last , beg aku dah sampai kat tangan - ALHAMDULILLAH . but , not phone . gyakk ! kinda cuak . nak meroyan pun ada *______* sampai aku list semua benda yang berlaku and aku fikir ; okayy what's next ? -.-


after usha sini sana , at last found out that my phone was with my aunt , Su . my phone tertinggal atas kereta dia . okayy that's absolutely my fault . tewhee ~  fuhh , legaa ;D  alhamdulillah !


so , agenda raya in line . and i'm hoping tomorrow is a good day fr me . ameen !


and counting fr SPM , 78 days-to-go . am I ready enough ? *sigh*
inshaAllah i'll ready :)



so peeps , do pray fr me 11A+ SPM , insyaAllah , ameen !

Freedom ^_______^

07:33

assalamualaikum ! :D






so , the trial had passed . saat genting dah berlalu . *cheeh* . alhamdulillah . aku dgn lyla siap nyanyi lagu freedom *maher zain's* time keluar dewan . eheh . kinda being enchanted !


and masa last paper tadi (physics paper 3) , tgh syok menjawab tu , tiba tiba dengar lagu raya . kihkih . pasaraya mana lah yg pasang kuat sangat lagu . tp takpe , sebab aku jadi lebih semangat nak jawab physics . and tak sabar nak balik too ! tewhee~


babbling about balik , aku punggah 3 beg buku . nahh , amik kau . semangat menelaah buku membara . fuhh . especially bio and sejarah . dua subject ni aku target lepas raya dah masyi ^^ . okayy hands up ! aku mengaku yang aku agak kurengg minat . ohh hello excuse meee , itu subjek fakta okayy . FAKTA . and aku malas nak menghafal . OMG , every line itu must be memorised kott . haihh penat . aku lebih minat smthing yg perlukan kefahaman and aplikasi , not memorising throughout the book . and bila paper bio dengan add math digabung dalam sehari , habis aku menyumpah dekat pembuat jadual . excuse me , subject fav gabung dgn --" . of course lah bio di-anak-tirikan ! 


result ? so far , aku dah tau dua subject . PQS and add math paper 2 . yeahh , add math . the first one . PQS baru tahu tadi . alhamdulillah , i got A .


okayy . aku exam add math paper 2 hari ahad , hari isnin aku dah tahu markah aku . ohh why ?? because datin yg awesome besu mark paper aku . kihkih--'  


masa tgh syok jawab bio paper 2 , datin datang dekat meja aku . tanya psl smthing .*brkait dgn add math . then , dia suruh aku jumpa dia after exam . then i did . masa tu datin tunjuk paper aku - yg markahnya dah ditulis comel dekat bucu kanan sebelah atas paper . eheh :D


and so far.. alhamdulillah , higher than mid year's . aku dah bersyukur . buat masa ni , aku doa markah paper 1 aku higher lah drp paper 2 . ameen! datin nak bagi hadiah for top ten add math's mark okayy . benda macam ni tak boleh dilepaskan , must grab ! yeah . pray fr me yeah :D


ihikk . and and hari isnin lepas , kak nik and kak ba *senior* datang melawat asrama and they spent a night ; in my beloved room . yeah , they are siblings . and doctor-to-be . waah , mesti sejuk perut mak diorang kan . dua dua anak dia doktor . 


kak nik belajar dekat USIM and kak ba dekat Mesir , dgn biasiswa JPA . wowowow ! aku apa lagi , peluang depan mata . habis aku selidik pasal temuduga JPA . eheh , rasa mcm FBI pun ada . tapi diorang sabo je layan aku .

then , dari situ aku dapat semangat - inspirasi - tekad untuk grab the biasiswa . and aku cakap dekat adik adik aku ;
 
'' doakan kak long dapat result tinggi , lepas tu dapat biasiswa ke overseas . nanti kak long kumpul duit daripada duit biasiswa tu , then book tiket flight untuk semua datang melawat kak long masa musim sejuk . boleh main salji ''

eheh . adik adik aku semua bulat mata . ternganga . nak pergi ! so , pray fr me yea , adik adik tercinta :D


okay peeps , bunch of thanks fr reading ! do pray fr me 11A+ SPM yeah :D



exam fever --'

23:45

Assalaualaikum :)

okayy . as you know , i'm facing trial now . *tp sempat lg online . tewhee ~ just fr relaxation and shattering my stress . 

so , 4 papers had passed , 7 in line . most stress : SEJARAH .

why sejarah ?? it was because of lack of preparation , of course . and that night , i burnt the midnight oil untill there is no more oil to be burnt . eheh . dasyat kan . once masuk dewan , blank . ngeee scary bila ingat balik . hopefully , I still have the chance to get A . ameen !

and and . sorry cikgu , sorry umi abi , sorry semua orang . amirah was not done her best . *mood menyesal*  I'll put so much effort on the real exam , i promise . InshaAllah . 




and peeps , pray fr me 11A+ SPM , insyaAllah..amiin! :D

Kolej MARA Kulim

PLKN

21:23

Assalamualaikum :D

okayy tengok title pun dah gerun . theeee~

so , aku dah check . the result ?

Tahniah! Anda terpilih menyertai Program Latihan Khidmat Negara Siri 10/2013.
  NAMA : AMIRAH BINTI RUSHDAN
  NO. KP : ************
Penempatan pelatih akan dimaklumkan kemudian. Terima kasih.



HAKCIPTA TERPELIHARA © 2012 JABATAN LATIHAN KHIDMAT NEGARA 
 
 
bila keluar macam tu , aku ternganga depan komputer . what ?? ohh tidak , sesungguhnya aku tak suka PLKN . dan aku tak nak pergi . tak naak ! hwaa  why me T.T
 
idah dgn asfi tak dapat . tak aciii ! aku , maiyah , fiena dgn atilia dapat . mintak2 dapat tmpat yg sama ye , amiin ! yg lain tak tau lagi .

and , for those batch 95 yg nk check , tekan sini . share lah result nye yeah :D
 
 
okayy fyi , ini bas PLKN ah , was in my dream before this . just know that this is PLKN's bus just now . ohh itu satu petanda yg aku memang terrpilih utk ke PLKN . scaryy ^^
 
okayy peeps , do pray for me 11A+ SPM okayy . amiin! :D

ramadhan ;)

07:37

Assalamualaikum :D





yeahh . alhamdulillah , all praises to Allah for giving me this golden opportunity , for giving me the chance to meet with this month of barakah . and , i was too delighted . 

may this Ramadhan is better than before , insyaAllah..amiin ! :D


and peeps , pray for me 11A+ SPM , insyaAllah , amiin:D

cool day

06:45

Assalamualaikum :D

okayy . today is a cool day . ohh , why ?? 
because every single thing that happened today was totally cool + awesome !

act , our cool day ( me and fiena ) was on Saturday . sebab , lepas tusyen Math Q kitorang akan pergi beli cool blog . dah jadi macam kewajipan . my favourite : cappucino + black pearl :D
and last Saturday was our last day sebab this week dah start puasa . tapi , next Saturday tetap cool sebab kitorang akan panjat tangga bangunan setinggi 5 tingkat utk menimba ilmu . Isn't that cool ?? tehee ~

tapi kann . since hari ni hari last sekolah before puasa , kitorang pergi beli cool blog . me , lyla , asfi and kak zaf . yeah , fr the last time lah katekaann . kihkih . 

but , something yg laagi cool happened . aku jumpa Spanish yoww .

okayy . Aisyah ada ajak kitorang pegi rumah dia sbb dia ada tetamu dr Spanyol . mak dia punya kawan . dekat seminggu lah spanish tu menetap dekat rumah dia . menarik , kann ?

then tadi , masa balik . aisyah tergesa gesa masuk kelas lepas dia pegi dekat kereta dia , and she said ; 

'' wehh , marilah nak jumpa spanish tu . dia ikut skali ni . ''

and kitorang macam -- whatt ? okayy maka berkejaranlah kami . kihkih .

aku dgn anis bessu gilaa nak gi jumpa . lyla lollypop bessu jugak tp separuh jalan sebab maluu . 
kihkih lyla malu . menyorok belakang tiang , kepala je tersembul keluar . hadoiih .

and , bila sampai dekat kereta aisyah , aisyah bukak pintu kereta and said :

'' someone want to see you ''

OMG , dia keluarr dr kereta and we was agape in front of her . she was super duper georgeous !
and here some our conversation:

spanish      : oh , hai . ouh , it's quite torrid out here (sambil tarik sunglasses yg trletak cantiik atas kepala dia and sengih)

and guess what ? kitorang shake shake hand naa . kihkih . siap tunduk cium tgn lagi . maaf , dah terbiasa buat mcm tu kalau jumpa dgn older . hee :D
aku & anis : oh , hai . yeah . *sambil angguk2 kepala and sengih mcm  
                     kerang busuk
spanish       : nice to meet you . so , how was your school day ? is everything 
                     okay ?
aku & anis : em , yeah . everything was fine . thank you .
spanish      : so , what we're gonna do ? 
aku            : oh , nothing . we just want to see you .
anis           : yeah , excited ! 
spanish      : thank you . oh , adiba . you have a really nice friends . *smbil 
                    pusing ke arah aisyah
aisyah        : yeah , and she's smart too . very smart .
aku            : ehh . no , i'm not . she's the smart one .
she            : emm . so , you are smart as she .

(okayy dia tunjuk ke arah aku and aisyah , buat conclusion . kitorang pun sengih)

aku            : was today is your birthday ? *aisyah dah inform masa dlm kelas . 
                    hihi .
spanish       : yeah , my birthday .
aku            : so , happy birthday and have a nice day !
spanish       : thank you very much . oh , I'm so sorry . we've got to go .
 
aku & anis  : oh ,okayy . nice to meet you . bye :D
spanish       : okayy bye .

so , kitorang babai sampai kereta dia pegi . then , kitorang pusing belakang . lyla melompat keluar drp kepompong dia and terkam ke arah kitorang . RAAR .and her words ;

'' wehh , comei jettak oghe tu . takdi tengok dio atah keto napok comei doh . tp bila dio tubik tu , lagi comei . gilaaa comei ''

okayy  i admit it . mmg spanish tu comei :D

and , maybe some peeps will says ; 
'' eleh dia ni . shake shake hand dgn org kafir siap cium tgn lagi . senyum dah lah . kita kan orang Islam , mana boleh rendahkan martabat cium tangan orang kafir ''

tapi bagi aku , itu bukan merendahkan tapi meninggikan martabat Islam . kita mesti berbudi pekerti bersopan santun . tunjuk hemah yg baik . itu imej Islam lah bro . mana tahu kot laa lembut hati and tertarik nak masuk Islam sebab tu , kan . insyaAllah . okayy ?

and the other thing is , i is against my own rule ! bhaha . time rehat tadi makan nasik kak za . koko krunch ? tak terrbukak . hehe peace :D  atilia bwk mihun , so basmah . tp basmah buat suprise . dia bawak kitorg (aku , lyla , anis , zahiah , na , atilia and aisyah ) punye favourite , kek batik . maka kami melompat lompat lah dalam kelas . kihkih . hari ni kan last day sekolah before puasa , so makan besar lah sikit . tehee~






and peeps , do pray fr my successful inthis world and hereafter , inshaAllah , amiin! :)
oh yea , trial is just one week left . my heart skipped a beat . hee kinda scary . 

pray for me 11A+ SPM , inshaAllah..amiin !

i'm back :D

08:19

Assalamualaikum :) 

Hoyeah ! It had been awhile I did't online . Okayy , recently abi tak bayar internet kott . balik rumah this week baru boleh bukak . Alhamdulillah . yeah , fb pun tak buka jgk . almost four month , ok . take not . so , for anyone who missed me , raise up yr hand pleasee . kihkih . ohh blog ni berrhabuk gilaa . fuhh fuhh * tiup habuk . ehemm . and oh - oh too many things happened in those period . since i can't blogging , i just expressed all my feels on my beloved diary :D  okayy bukan tak boleh nak blogging . boleh sangat , just malas sebab kalau melalui phone , kecik sangat . tak best . 

teehee .

and new things about me ; just realise that my weight was deteriorated ! I was more like --''
oh , how can . must returned it back into the normal one before the Eid . yeah , absolutely must . nak pakai baju rayaa *takot tak muat . and aku terharu once aku mengadu dekat roommate pasal ni , diorang besu nak tolong . semua put on effort for this , especially lyla . huh , gaya macam manager pun ada . dia tolong sendukkan nasi utk aku ; '' mirah takleh makan banyak yea , ni dah cukup . '' sekali tengok macam satu senduk pun tak sampai . tapi bila jeling nasi dia , fulamak kalah Gunung Kinabalu kott . oh , can you imagine that ?? 

grr ://

and mengadu dekat kawan sekolah , diorang pun support . utailia , busaimah , uzaimatul , unais n zuhaiyah .  pagi pagi , aku breakfast makan koko krunch . then , bawak bekal koko krunch *for rehat . and classmate tolong habiskan jugak . kihkih . then lunch pun dgn koko krunch . petang baru boleh merasa nasi . tak pun , kalau lunch dgn nasi , petang koko krunch . muka pun macam koko krunch dah . bhaha . and hasilnya , turunlah sekilo *fr this week . kiranya ada jugaklah hasilnya tuu , kan . hee:D  tp when mengadu dekat abi , his respond ; '' alaa , balik rumah ni naik pulak ..'' aku macam -- hwaaa T.T  and that's my abi . itu cara dia bagi support . sebab dia tahu yg aku akan rasa trcabar bila dia cakap mcm tu . hee :D

so , peeps , do pray fr me for istiqamah on doing this ! insyaAllah ^^
hooyeah , go koko krunch !!




okayy peeps , do pray fr me 11A+ SPM , insyaAllah .. Aamiin:D





that day :D

22:15

Assalamualaikum :D

okayy . nak story mori pasal hari watikah perlantikan . ohh , finee ! aku tau lah cerita tu dah basi tapi do I care ?? nak jugak nak jugak . okayy stop . straight to the point peeps:D

hari tu hari yang paling penting dalam hidup aku . * fr now lah . sebab hari tu secara rasminya aku terima amanah yang sangat berat dalam hidup aku . nervous tak yah cakap lah . tahap tak ingat --'

aku berdiri dekat sbelah kiri sekali --

muka lenguh kaki--'


start hari tu , aku set dalam otak aku ; aku kena pegang betul betul amanah ni . kinda scary lah . nak SPM lagi . Nabi kata , pemimpin ni kakinya sebelah di syurga dan sebelah lagi di neraka . silap sikit , tergelincir terus . nauzubillah . see that ?? can u imagine berat mana amanah tu ??




muka nervouse terima amanah . tangan ketar woo :D

ikrar time ! hayati betul betul , babe~

asrama crew . heart them (:

okayy . memang lah kalau ada jawatan orang akan kata hebat awesome bagai tapi ada fikir tak macamana orang yang ada jawatan tu nak jawab seksok depan Tuhan kalau tak jalankan amanah betul betul ?? bukan senang , tahu .

so peeps , do pray for me 11A+ SPM and pegang amanah dgn sebaik mungkin , insyaAllah , amiin :D

the best damn things :)

03:10

Assalamualaikum .

                oh oh . dah lama tak bukak blog . fuhh fuhh *tiup habuk sambil libas tangan

                                   dah dah , meh focus balek . wiwiwi~

act , baaanyak gilaa nak story mori . tapi internet yang bagai kura kura ini menghalang..hewhew:'(
so , nak story satu benda je lah . KAK DILAH'S WED.

you know , sekarang kan CUTI . aww aww best nye:D tapi , bukak sekolah je terus ada kelas tambahan . okayy , that's spoil my mood :(  have to face that , no matter what happen ~

*ehem ehem . okayy , hari first cuti (Jumaat) , hari tu jugak kitorang bergerak ke Kuantan for the wed as the wedding was on the next day . so , we exactly having an enjoyable trip naa . dalam pukul 6 lebih baru sampai ke destinasi . Alhamdulillah:)

that night , majlis akad nikah brlangsung . alhamdulillah , everything runs smoothly .
esoknya , majlis perkahwinan . ramai datang . best best . okayy aku speechless sekarang . muehehe:P



part yg paling best , dapat jumpa dgn relatives yang duduk jauh jauh . and and kat sana aku berkepit dgn nada , my cousin . Nada , gud luck result tu . all the best :D

talk about her , nih Nada's blog 
do visit okayy . I adore her languange :D wiwiwi~

 okayy , then kitorang balik hari Ahad . alhamdulillah , semua selamat :)

for sure , tu holiday last bagi aku untuk tahun ni . of course lah , kan nak SPM .
peeps , do pray fr me . 11A+ SPM . insyaallah , amiin:)


Rabiul Awal 1433H

07:41

Assalamualaikum..

   ohh dah lama tak update . have no time lah . sejak jadi SPM candidate ni sibuk sangat . haha , bajet .

okayy , tengok title pun dah tau nak update pasal apa kan . marilah kita selawat banyak2 kepada junjungan besar Nabi Muhammad SAW di samping menyuburkan kecintaan kepada Baginda SAW .

tadi , ada majlis sambutan Maulidur Rasul dekat sekolah . pergh , best gilaa kott . siap ada pertandingan perarakan lagi . tak pernah dibuat dalam sejarah . and of course , aku join . mane boleh tak join , ni kan tahun last dah jadi budak sekolah . must ada sweet memory , kan . memang banyak student yg menyertai . ye lah , dah ada berapa banyak persatuan dekat maahad . semua join . aku join Shoutul Maahad punya . yeah , even tak menang , tetap happy . to kelab KARISMA , congrats . korang memang hebatt . 
ohh , here some of pictures taken by mc wa .
okayy , ini kitorng punya perarakan . THE CREW OF SHOUTUL MAAHAD .

tadaa ~ chantek kan radio tu . exclusive tuu:D

after perarakan . yg pegang mic pink tu pengerusi kitorang , kak zaf .

chah and aida as pemegang bunga manggar . and yang pegang speaker tu , razan .


memang best jiddan jiddan . tahun depan dah tak merasa ni semua . so , enjoy !

okayy , missed one thing . semalam , pergi tolong menolong dekat sekolah . best woo . ustaz ustazah semua bawak anak2 diorang . cuteee ! so , kitorang tolong potong daging , kupas bawang and so on lah . tapi part yg paling best , dapat makan puyuh bakar .. wiwiwi~

nice kan radio , speaker dgn mic tu . hasil tangan nur afiena nabilla mat rafi . highlight sikit . hehe . cuty-pie mic tu kak zaf yg buat . BIG APPLOUSE guys:D

 tapi most of sunbfd join bm punya prsatuan . dah diorg persatuan tu . lgpun , fatin kan setiausaha . girls , korg punya pun meletup lahh:D 


haha. next week dah start busy balek . peeps , pray for me . 11A+ SPM , insyaAllah , aamiin!

selawat around the universe!:D

goodbye :'(

20:18

assalamualaikum.

   hehe. okayy. since esok sekolah dah start , hari ni kena pergi asrama dah . kena start serious , no more play play . ohh , i'm facing major exam this year , SPM . okayy , still lagi tak percaya yg aku ni dah besa rupanya . bukan tua ye , besa . take note!

  so , assalamualaikum buku buku rujukan , 11 subject , new class , new teacher *maybe . haha . honestly , dah tak sabar nak start belaja benda baru . new life . better life . insyaallah!

  and for ex-deskmate , hopefully dapat duduk skali dgn korang lagi this year . thanks sebab sabar melayan kerenah aku . thanks sebab sudi study sekali dgn aku . nasib baik otak kita sejenis , suka study group . hopefully kita boleh study sekali lagi tahun ni :) 

                          

                                       from left :  zahiah , na , bb , aku *ignore muka buruk tu* , lyla ( geng study )

     thanks for all those sweet memories . i love u guys . alhamdulillah , kitorang dapat 10 mumtaz . 

zahiah , bb and aku dpt 10 mumtaz. lyla dgn na tak amik lagi . insyaAllah korang boleh . amiin! oh , lupa. 'bb' tu short form bagi 'bendahari basmah' :)

   insyaallah kita boleh buat yg terbaik for SPM . 11A+ , amiin!

Flickr Images