finally :D

04:14

Assalamualaikum..

    okayy . nak story mori about my day . can i??

pagi pagi lagi aku dah step my foot dkat skolah . ada kkd for orientasi next year . awal awal lagi dah sibuk . *sigh . then , lepak dgn sunbfd . dekat BOSS sbab asfi kne bertugas . pasal result , tak nervous langsung . not at all . haha . aku pn puas fikir dah kenapa tak nervous .

then , kitorang pegi kantin .. lepak kat sana . dengar lagu , berbual.. kan tahun depan dah sibuk . takut dah tak de masa nak buat semua ni .

dalam pukul satu gitu..cikgu tak habis meeting lagi . so , kitorang decide nak pergi solat dulu . ambil berkat . haha . then , baru naik dewan .

masuk je , dewan memang dah crowded . nasib baik ada tempat kosong . so , kitorang duduk satu row . tak nervous lagi . bila mudir masuk , dah start . tapi sikit je lah .

then , mudir berucap . alhamdulillah , MMP merupakan sekolah ketiga terbaik keseluruhan . pelajar yg berjaya mendapat pangkat mumtaz seramai 287 orang . imtiyaz ( 10 Mumtaz ) seramai 61 orang . and , Nur Dini Ahmad Zawawi merupakan pelajar perempuan terbaik keseluruhan peringkat YIK . kawan aku tuu . * bangga sket. haha

bila mudir habis berucap , hormon adrenaline dah start dirembeskan . haha . baru nervouse . then , teacher rohaiza umumkan nama yg dapat 10 mumtaz . naik pentas pulak tu . and aku bisik dekat cik yah ;
aku      : cik yah , nak naik pentas ..
cik yah : gi lah naik . haha
teacher rohaiza start umum nama . first , nama dini . next , AMIRAH BT RUSHDAN .
aku macam.. what ?? haha . tak caye weh . so , aku orang first yang jejak kaki atas pentas tu . gilaa! perasaan aku? dah macam nasi kerabu . bercampul gaul semua . turun dari pentas , terus pergi dekat sunbfd . and u know what , suddenly a tear trickled down my cheek . i'm burst into tears ! PMR pn tak macam ni . maybe sebab aku terlalu lalu tak sangka . sebab trial aku just 4 mumtaz .oh, parents aku tak pergi . haha:D

 okayy . aku dah kata semalam , aku tak target pun . and , aku akan terima dengan apa yg aku dapat . haha . alhamdulillah . aku naik je atas kereta , abi tanya . aku senyap je sambil hulur result . and abi senyum melebar and terus call umi . oh , impianku jadi kenyataan . parents aku happy .

akhir tahun ?? haha . alhamdulillah , satu je B . biologi . tu sebab tak sempat nak ulangkaji daa . memang jawab ikut yg ada dalam dada je . and thanks to kak zaf and anis insyirah sebab tolong aku cover sket dalam masa setengah jam tu . bayang lah , aku tak bukak lgsung bio sblum tu . stengah jam nak masuk dewan baru bukak . kira okayy lah kan , dapat B .

aku mmg ingat result aku menyedih kan dua dua . ( SMU n akhir thn ) . tp, alhamdulillah.. dua dua tu makes me in cloud nine lah :D

and aku harap , aku dapat naik pentas lagi . bau kejayaan itu . aku nak hidu lagi untuk SPM . pentas itu . aku nak naik lagi . march 2013 , aku akan naik lagi .. insyaallah .. amiin ! peeps , do pray for me . 11A+ SPM :D


terima kasih ya Allah sebab bagi aku peluang untuk bahagiakn umi dgn abi :)
 tak salah kan kalau aku ingin mengecapi manisnya kejayaan sekali lagi ?
      11A+ SPM 2012  insyaallah..amiin ! :)

You Might Also Like

2 awesome homosapiens ^^

Pop your unspoken nice words here!

SUBSCRIBE

Flickr Images