keberkatan dan keredhaan itu penting..

07:30

Assalamualaikum (:

       eisy . blog ni berrhabukk gilaa kott. lame tak update . yo lah, busy kan . cehh, konon.. takdela.. just malas . btw, rindu laa nk post blog..

       ok . fyi, aku brsyukur gile sbb dah dpt pegi tusyen balek.. ALHAMDULILLAH :)

and for now, add math je dulu . haa, meh sini nak kempen . pergilah Math Q ye , nescaya anda dpt A+.. insyaallah . cara cikgu tu ajar best gile kott . mmg confirm paham lah . selame ni , mmg aku paham ape yg cikgu tu ajar..EXCEPT tadi . pergh, mmg pening gilaa otak aku . padahal aku dah belajar kat skolah ..time kat sekolah , aku macam ..ceh,senang gilee kott tajuk ni . and then tadi, jadi brbelit pulak . heran jugak lah . padahal kan , aku dah siap buat revision sket sblum g tusyen tuu .

        lepas tu kan , aku pelik sgt2 sbb biasenye lepas cikgu suruh jwb soalan , cikgu akan pergi dekat meja aku n tengok jawapan aku . tp tadi, jarang . ye, pegi jugak tp boleh dibilang dgn jari woo . kepala aku yg mmg dah pening , laagi brtambah tambah bila aku duk pikir knape cikgu behave like that .

       mase cikgu ajar tu , spt biase dia ada selit pasal ngayim org yg tak bayar yuran lagi . yo lah , cikgu kn mmg fanatic dgn chicken . especially chicken chop . favourite tuu.. jgn main main . and memandangkan harga chicken tu dah melambung naik sekarang , so he needs money for that . u got it? ok .

        and.. bila dah habis class.. mcm org lain,  aku kemas lah brg2 aku . then, terkejut beruk lah aku bila cikgu sound name aku . 'Amirah..awk kea?'  smbil tunjuk kat aku . cehh, cikgu dah kenal aku beb! setahu aku , aku sorang je yg name Amirah dlm class tu . tau tak cikgu ckp ape???  ''awk tak bayar lg yuran kn??''  aku pun mcm..what ?? terkejut wehh.. dgn muka kalutnya aku jwb aku dah bayar . betuul..tak tipu! mmg aku tak dpt resit lagi. tapi aku dah bayar . then, bila cikgu check tu, rupa rupanya cikgu tanda yuran aku dekat borang.. see? aku tak tipu okayy :D

      then , otak aku intepret... patutla susah sgt nak faham tajuk ni.. cikgu tak brape nak bagi ilmu kat aku.. yo lah , hari ni kan last day tusyen bln 11 . next week dah masuk bulan baru . haila.. tak pasal pasal aku kena revision lebih tajuk tu . takpelah.. biase lah manusia . taklepas drp kesalahan.. kan.

       so, kesimpulannya.. memang lah keredhaan cikgu tu penting sgt2 . buktinya, mcm kes aku tadi lah .

kita mesti jaga hati dan perasaan cikgu kita sebaik mungkin..utk mendapatkn keredhaan dan keberkatan ilmu drp mereka..:)


    ehm , agak panjanglah post ni. gee..lama tak post . beginilah jadinya..HAHA. ok lah.. sampai sini je, till then.take care! daa~

You Might Also Like

0 awesome homosapiens ^^

Pop your unspoken nice words here!

SUBSCRIBE

Flickr Images