relief:)

12:50

salam:)

yeah, trial dah tamat! forsure, tak target pun dpt 10 mumtaz. in opposite, aku brcita cita nak masuk kelas an-nusrah bhai..kan suci lagi murni citacita aku tuu..:P


gila penat je pegi skolah pagi pagi buta td. sampai je kat dpn bilik radio-kunci lagi lah. so,dgn ayunye aku trcegat kat dpn pintu tuh. anak kunci bilik biasenye budak asrama dlm pegang..and aku : asrama luar. partner aku yg asrama dalam tu, kak izhani.and she's not coming yet. so,menunggu lah jawabnye. dalam lima belas minit gitu, sampai ustazah rahimah. oh God, kena ngepek

then, lps aku explain yg aku BUKAN budak asrama dalam, ustazah terus senyap. nasib baik pg tadi ada solat sunat tasbih, so tak byk yg kena baca.lps 5 minit aku trcongok dlm tu, kak myna dtg.dlm hati aku : oh,thankGodness! she said that kak izhani dah balik KL. cheh, patutla aku je godeng godeng kat situ.tp, lega gila ms kak myna dtg tu. thanks yea kak myna:)


and and..bulan Ramadhan dah nak berlalu..rase berat nk lepas. alhamdulillah, ramadhan thn ni lbih baik drp thn thn sblum ni. sometimes, aku ada trfikir yg smpat ke aku brtemu dgn ramadhan next year? well, takdir di tgn Tuhan,kan. so, ni lah mase utk aku kutip semua kelebihan kelebihan ramadhan. takut dah tak smpat. manfaatkn betul betul hari yg brbaki ni.


malam raya. syahdu dgr umat Islam brtakbir raya.aku tringat kata kata mudir td ; di saat umat Islam melaungkn takbir kemenangan dlm melawan nafsu selama sebulan, syaitan syaitan akan brteriak krn kekalahan mrk. TAKBIR!



hari raya. kita disunatkan brgembira di hari raya.and, aku rase semua org happy bila hari raya..kan kan:)
hari raya ke-3, rumah aku buat open house.sile lah datang ye, jgn malu malu.kedatangan anda amat dialu alukan.

so, i'll stop here. till then, take care. daa~




   

goodbye rumah lama , welcome rumah baru:)

10:54

assalamualaikum  ^__^

ouh..unbeliavable.. sebulan tak update!
ok.so, that means ; blog ni brhabuk gile kott --"
soo sorry.just takde mood nak update:)

well,jom refer dekat tajuk kat atas tu.hmm,that means aku dah pindah masuk rumah baru..yeay!

act, dah dekat sbulan pndah tp skarg br tehegeh hegeh nak tules.tehee~ erk..never mindlah.

macam macam perasaan ada .happy, excited, teruja, sebak, sedih.smuanye brcampul gaul daa. part yg sedihnye tu, my beloved bed. abi dah bagi dekat pakcik yg angkut barang..sobsob T.T

tapi takpe, dah dapat katil baru:)  boleh dikatakan hampir smua perabot abi bagi dkat pakcik tu . almari tv , almari baju , rak kasut , sofa n byk lg.rase rasenye yg angkut mai rumah baru ni, just katil amjad, mesin basuh, refrigerator n tv je . kan sebok tu .

ok, so kitorg makan pun just dekat meja bulat yg kaki dia buleh lipat lipat uh .keciik gile . so, imagine lah my family ade 7 org.. mkn mmg brhimpit himpit . aku tolak kau , kau siku aku . mmg bisiing jiddan jiddan babe . 

tp tu lah kenangan.. 6t dah besar smua msti gelak gelak bile igt balek time nih . hee:) but , meja baru dah punn sampai hari rabu hr tu . oh,BAHAGIA . tp,rase mcm meja tu trlebih besa bhai . kitorg guna separuh meja je . dulu tramat kecik and skarang trlebih besar . kihkih . takpelah, asal ade meja utk makan je .



and for tv , abi baru je pasang astro kt rumah last week . punyelah mengadap kitorg nih . mase duk kat asrama pun duk ingat kat tv d rumah je . mase nak cuti hari tu , punyelah smangat nk balek.. sbb nk tengok tv . tup tup tv tu rosak sbb ada masalah technical wiring.. hari sabtu ni baru boleh repair balek .aku nih macam what the--''
tp sabo je lah.raye 6t tv tu ak punye tahu . grr ://

ok. rasenye post ni dah trlebih panjang .
gtg, daa~

Flickr Images