new year :D

06:54

Assalamualaikum..



    yeah . hari ni hari last 2011 . alhamdulillah , aku diberi kesempatan untuk menghirup udara sehingga penghujung tahun ini . and tomorrow , aku sndiri tak jamin samada aku masih diberi peluang untuk menjejakkan diri di tahun baru . 

  2011 , tahun yang paling best dalam sejarah hidup aku ; for now lah . who knows tahun tahun yg akan datang tu lagi best , kan :D and thanks for every single things to korang yang datang mewarnai hidup aku tahun ni .

  and , macam orang lain . setiap awal tahun mesti ada azam , right . aku pun ada laah . tapi , segala azam aku tu dalam diary lah ye . hehe . yg pastinya , nak 11A+ SPM tu ada . memang wajib lah tu .

  okayy . apa yg aku harap , tahun 2012 ini akan lebih baik dari tahun tahun sebelum ni ,dan  akan menjadi tahun yang paling bermakna dalam hidup aku . insyaAllah.. ye lah .. SPM candidate tahun ni .almaklumlah . haha . nak 11A+ !

peeps , do pray for me 11A+ SPM , insyaallah..amiin!

selamat tahun baru . welcome 2012 :)

finally :D

04:14

Assalamualaikum..

    okayy . nak story mori about my day . can i??

pagi pagi lagi aku dah step my foot dkat skolah . ada kkd for orientasi next year . awal awal lagi dah sibuk . *sigh . then , lepak dgn sunbfd . dekat BOSS sbab asfi kne bertugas . pasal result , tak nervous langsung . not at all . haha . aku pn puas fikir dah kenapa tak nervous .

then , kitorang pegi kantin .. lepak kat sana . dengar lagu , berbual.. kan tahun depan dah sibuk . takut dah tak de masa nak buat semua ni .

dalam pukul satu gitu..cikgu tak habis meeting lagi . so , kitorang decide nak pergi solat dulu . ambil berkat . haha . then , baru naik dewan .

masuk je , dewan memang dah crowded . nasib baik ada tempat kosong . so , kitorang duduk satu row . tak nervous lagi . bila mudir masuk , dah start . tapi sikit je lah .

then , mudir berucap . alhamdulillah , MMP merupakan sekolah ketiga terbaik keseluruhan . pelajar yg berjaya mendapat pangkat mumtaz seramai 287 orang . imtiyaz ( 10 Mumtaz ) seramai 61 orang . and , Nur Dini Ahmad Zawawi merupakan pelajar perempuan terbaik keseluruhan peringkat YIK . kawan aku tuu . * bangga sket. haha

bila mudir habis berucap , hormon adrenaline dah start dirembeskan . haha . baru nervouse . then , teacher rohaiza umumkan nama yg dapat 10 mumtaz . naik pentas pulak tu . and aku bisik dekat cik yah ;
aku      : cik yah , nak naik pentas ..
cik yah : gi lah naik . haha
teacher rohaiza start umum nama . first , nama dini . next , AMIRAH BT RUSHDAN .
aku macam.. what ?? haha . tak caye weh . so , aku orang first yang jejak kaki atas pentas tu . gilaa! perasaan aku? dah macam nasi kerabu . bercampul gaul semua . turun dari pentas , terus pergi dekat sunbfd . and u know what , suddenly a tear trickled down my cheek . i'm burst into tears ! PMR pn tak macam ni . maybe sebab aku terlalu lalu tak sangka . sebab trial aku just 4 mumtaz .oh, parents aku tak pergi . haha:D

 okayy . aku dah kata semalam , aku tak target pun . and , aku akan terima dengan apa yg aku dapat . haha . alhamdulillah . aku naik je atas kereta , abi tanya . aku senyap je sambil hulur result . and abi senyum melebar and terus call umi . oh , impianku jadi kenyataan . parents aku happy .

akhir tahun ?? haha . alhamdulillah , satu je B . biologi . tu sebab tak sempat nak ulangkaji daa . memang jawab ikut yg ada dalam dada je . and thanks to kak zaf and anis insyirah sebab tolong aku cover sket dalam masa setengah jam tu . bayang lah , aku tak bukak lgsung bio sblum tu . stengah jam nak masuk dewan baru bukak . kira okayy lah kan , dapat B .

aku mmg ingat result aku menyedih kan dua dua . ( SMU n akhir thn ) . tp, alhamdulillah.. dua dua tu makes me in cloud nine lah :D

and aku harap , aku dapat naik pentas lagi . bau kejayaan itu . aku nak hidu lagi untuk SPM . pentas itu . aku nak naik lagi . march 2013 , aku akan naik lagi .. insyaallah .. amiin ! peeps , do pray for me . 11A+ SPM :D


terima kasih ya Allah sebab bagi aku peluang untuk bahagiakn umi dgn abi :)
 tak salah kan kalau aku ingin mengecapi manisnya kejayaan sekali lagi ?
      11A+ SPM 2012  insyaallah..amiin ! :)

result :)

07:45

Assalamualaikum..

     okayy . blogwalking sudah . and , like them ,  aku nak coret psl SMU result. yeah , esok hari penentu , hasil penat lelah aku sebagai form 4 . tp kan , i'm not nervous at all . ntah la.. tp aku rasa aku boleh terima apa jua yg aku bakal hadapi esok.. insyaallah . jauh di sudut hati aku , aku nak 10 mumtaz . nak buat parents aku happy . nak buat parents aku bangga . peeps , pray for me . 10 mumtaz SMU..insyaallah . amiin!! 

         10 MUMTAZ SMU :)

 

Masa depan --"

01:05

Assalamualaikum.

    okayy. what the hell dgn masa depan tu??  okayy.. ni nak habaq mai. fyi , nenek aku cakap ; nanti tahun bila ntah , orang yg mempunyai berat badan yang berlebihan dan mempunyai ketinggian yg kurang daripada yang ditetapkan tak boleh kerja . skali lagi ye.. tak boleh kerja. aku macam.. what??  yes, i know lah aku ni memang daripada spesis cute miut tu.. 


     aku yakin nanti mesti ada pertubuhan orang berat badan berlebihan semalaysia akan tertubuh untuk membantah cadangan kerajaan tuh. yo lah.. tak boleh kerja kan.. takkan lah nak tanam anggur tepi rumah seumur hidup, kan?? tapi aku rasa.. betul jgk kerajaan nak buat macam tu . sekaligus, obesiti dapat dikawal, kan?? mesti rakyat malaysia semua berusaha nak jaga badan sebab nak kerja.. tak gitu??

     kalau pasal berat badan berlebihan tu aku tak kisah.. tapi yang pasal tak cukup tinggi tu aku rasa macam nak sepak kucing jiran sebelah je. sensitif lah wei main bab tinggi ni. dah nak buat macamana.. bukan kita yg tentukan ketinggian kita. dah Allah cipta kita macam tu..nak buat mcm mana, kan. ketinggian ni something yg tak leh nak ubah dah. tambah lagi , dah besar gedebak macam ni.

      so, kanak kanak ribena sekalian , makan lah calcium banyak banyak kalau nak kerja besar sek sok. okayy??



cinta hati :)

23:16

Assalamualaikum ^__^

       cinta hati?? oit. jgn fikir bukan bukan lah. cinta hati tu refer kepada insan-insan yg telah banyak membawa perubahan dalam hidup aku. cheh..bunyi mcm jahat sgt aku dulu. tapi bila fikir balek, memang aku dalam kategori jahat jugak lah. imagine la..masa kat tadika aku dah jadi gangster. satu geng dgn Sarah Sabri. HAHA. Sarah, tak sangka jumpa pulak kita dekat maahad ye. bekas geng dulu. dekat tadika tu memang kitorang bermaharajalela. adeih, kecik-kecik dah jadi jahat. see?

       okayy. siapa cinta hati tu?? haa..meh sini nak habaq. sape lagi kalau bukan SHUT.UP.N.B.FRENZ a.k.a sunbfd . thanks guys, sebab calit kan warna-warni kehidupan dalam hidup aku. aku saaaayang korang sgt2. tau tak, aku bersyukur sangat sekolah kita buat kelas tambahan dalam cuti. sebab dapat jumpa korang. tak de lah menderita macam tahun-tahun lepas. kalau tak, alamatnya tiap-tiap malam aku tidur dgn gambar korang. haih. eh, jap. bukan ke aku patut tulis semua ni tahun depan ke?? hee. takpelah, kita tangguh ke tahun depan. peace :D






       kalau nak tau, kitorang ada blog trsendiri. sebagai pnghubung kalau masing masing dah jauh nnti. hehe. nak tengok?? tekan sini . tapi kan.. alang alang tengok tu..follow lah ye. tapi tak paksa punn.

      nanti aku describe sorang sorang diorang nih. tp, next time lah ye. haha. till then, take care:)

keberkatan dan keredhaan itu penting..

07:30

Assalamualaikum (:

       eisy . blog ni berrhabukk gilaa kott. lame tak update . yo lah, busy kan . cehh, konon.. takdela.. just malas . btw, rindu laa nk post blog..

       ok . fyi, aku brsyukur gile sbb dah dpt pegi tusyen balek.. ALHAMDULILLAH :)

and for now, add math je dulu . haa, meh sini nak kempen . pergilah Math Q ye , nescaya anda dpt A+.. insyaallah . cara cikgu tu ajar best gile kott . mmg confirm paham lah . selame ni , mmg aku paham ape yg cikgu tu ajar..EXCEPT tadi . pergh, mmg pening gilaa otak aku . padahal aku dah belajar kat skolah ..time kat sekolah , aku macam ..ceh,senang gilee kott tajuk ni . and then tadi, jadi brbelit pulak . heran jugak lah . padahal kan , aku dah siap buat revision sket sblum g tusyen tuu .

        lepas tu kan , aku pelik sgt2 sbb biasenye lepas cikgu suruh jwb soalan , cikgu akan pergi dekat meja aku n tengok jawapan aku . tp tadi, jarang . ye, pegi jugak tp boleh dibilang dgn jari woo . kepala aku yg mmg dah pening , laagi brtambah tambah bila aku duk pikir knape cikgu behave like that .

       mase cikgu ajar tu , spt biase dia ada selit pasal ngayim org yg tak bayar yuran lagi . yo lah , cikgu kn mmg fanatic dgn chicken . especially chicken chop . favourite tuu.. jgn main main . and memandangkan harga chicken tu dah melambung naik sekarang , so he needs money for that . u got it? ok .

        and.. bila dah habis class.. mcm org lain,  aku kemas lah brg2 aku . then, terkejut beruk lah aku bila cikgu sound name aku . 'Amirah..awk kea?'  smbil tunjuk kat aku . cehh, cikgu dah kenal aku beb! setahu aku , aku sorang je yg name Amirah dlm class tu . tau tak cikgu ckp ape???  ''awk tak bayar lg yuran kn??''  aku pun mcm..what ?? terkejut wehh.. dgn muka kalutnya aku jwb aku dah bayar . betuul..tak tipu! mmg aku tak dpt resit lagi. tapi aku dah bayar . then, bila cikgu check tu, rupa rupanya cikgu tanda yuran aku dekat borang.. see? aku tak tipu okayy :D

      then , otak aku intepret... patutla susah sgt nak faham tajuk ni.. cikgu tak brape nak bagi ilmu kat aku.. yo lah , hari ni kan last day tusyen bln 11 . next week dah masuk bulan baru . haila.. tak pasal pasal aku kena revision lebih tajuk tu . takpelah.. biase lah manusia . taklepas drp kesalahan.. kan.

       so, kesimpulannya.. memang lah keredhaan cikgu tu penting sgt2 . buktinya, mcm kes aku tadi lah .

kita mesti jaga hati dan perasaan cikgu kita sebaik mungkin..utk mendapatkn keredhaan dan keberkatan ilmu drp mereka..:)


    ehm , agak panjanglah post ni. gee..lama tak post . beginilah jadinya..HAHA. ok lah.. sampai sini je, till then.take care! daa~

relief:)

12:50

salam:)

yeah, trial dah tamat! forsure, tak target pun dpt 10 mumtaz. in opposite, aku brcita cita nak masuk kelas an-nusrah bhai..kan suci lagi murni citacita aku tuu..:P


gila penat je pegi skolah pagi pagi buta td. sampai je kat dpn bilik radio-kunci lagi lah. so,dgn ayunye aku trcegat kat dpn pintu tuh. anak kunci bilik biasenye budak asrama dlm pegang..and aku : asrama luar. partner aku yg asrama dalam tu, kak izhani.and she's not coming yet. so,menunggu lah jawabnye. dalam lima belas minit gitu, sampai ustazah rahimah. oh God, kena ngepek

then, lps aku explain yg aku BUKAN budak asrama dalam, ustazah terus senyap. nasib baik pg tadi ada solat sunat tasbih, so tak byk yg kena baca.lps 5 minit aku trcongok dlm tu, kak myna dtg.dlm hati aku : oh,thankGodness! she said that kak izhani dah balik KL. cheh, patutla aku je godeng godeng kat situ.tp, lega gila ms kak myna dtg tu. thanks yea kak myna:)


and and..bulan Ramadhan dah nak berlalu..rase berat nk lepas. alhamdulillah, ramadhan thn ni lbih baik drp thn thn sblum ni. sometimes, aku ada trfikir yg smpat ke aku brtemu dgn ramadhan next year? well, takdir di tgn Tuhan,kan. so, ni lah mase utk aku kutip semua kelebihan kelebihan ramadhan. takut dah tak smpat. manfaatkn betul betul hari yg brbaki ni.


malam raya. syahdu dgr umat Islam brtakbir raya.aku tringat kata kata mudir td ; di saat umat Islam melaungkn takbir kemenangan dlm melawan nafsu selama sebulan, syaitan syaitan akan brteriak krn kekalahan mrk. TAKBIR!



hari raya. kita disunatkan brgembira di hari raya.and, aku rase semua org happy bila hari raya..kan kan:)
hari raya ke-3, rumah aku buat open house.sile lah datang ye, jgn malu malu.kedatangan anda amat dialu alukan.

so, i'll stop here. till then, take care. daa~




   

goodbye rumah lama , welcome rumah baru:)

10:54

assalamualaikum  ^__^

ouh..unbeliavable.. sebulan tak update!
ok.so, that means ; blog ni brhabuk gile kott --"
soo sorry.just takde mood nak update:)

well,jom refer dekat tajuk kat atas tu.hmm,that means aku dah pindah masuk rumah baru..yeay!

act, dah dekat sbulan pndah tp skarg br tehegeh hegeh nak tules.tehee~ erk..never mindlah.

macam macam perasaan ada .happy, excited, teruja, sebak, sedih.smuanye brcampul gaul daa. part yg sedihnye tu, my beloved bed. abi dah bagi dekat pakcik yg angkut barang..sobsob T.T

tapi takpe, dah dapat katil baru:)  boleh dikatakan hampir smua perabot abi bagi dkat pakcik tu . almari tv , almari baju , rak kasut , sofa n byk lg.rase rasenye yg angkut mai rumah baru ni, just katil amjad, mesin basuh, refrigerator n tv je . kan sebok tu .

ok, so kitorg makan pun just dekat meja bulat yg kaki dia buleh lipat lipat uh .keciik gile . so, imagine lah my family ade 7 org.. mkn mmg brhimpit himpit . aku tolak kau , kau siku aku . mmg bisiing jiddan jiddan babe . 

tp tu lah kenangan.. 6t dah besar smua msti gelak gelak bile igt balek time nih . hee:) but , meja baru dah punn sampai hari rabu hr tu . oh,BAHAGIA . tp,rase mcm meja tu trlebih besa bhai . kitorg guna separuh meja je . dulu tramat kecik and skarang trlebih besar . kihkih . takpelah, asal ade meja utk makan je .



and for tv , abi baru je pasang astro kt rumah last week . punyelah mengadap kitorg nih . mase duk kat asrama pun duk ingat kat tv d rumah je . mase nak cuti hari tu , punyelah smangat nk balek.. sbb nk tengok tv . tup tup tv tu rosak sbb ada masalah technical wiring.. hari sabtu ni baru boleh repair balek .aku nih macam what the--''
tp sabo je lah.raye 6t tv tu ak punye tahu . grr ://

ok. rasenye post ni dah trlebih panjang .
gtg, daa~

result oh result- -''

01:34

   grr.blog walking sudah. sana sini semua tules pasal result exam mid year hari tu . result aku?

                                              DOWN.

result awal tahun hari tu punn punyelah frust menonggeng.grr grr ://



    overall,aku dpt 16a out of 23 subject mase awal thn hari tuu.dan kedudukan dlm tingkatan pun agak tak selesa..54 out of 400 lebih...hwaa~ tapi kalau tengok dari segi kelas aku tu mmg dh ok lah dpt nombor tu.aku kaan kelas kedua je.tak layak kita nk masuk kelas first..and aku bersyukur la sebab aku punye nombor tu lagi tinggi drp ada sorang tu..act,dia taktau punn aku bersaing dgn dia..kira dalam diam la ni..
        
        and..untuk mid year..C berderet deret.grr.salah aku jugak..malas study.tp mmg aku ni sejak form 1 lagii result mid year down,then lepas tu baru naek.emang graf exam aku style mcm tuh.tapi yg peliknye , nombor naek..hmm..maybe org laen pun down jugak kott..wiwiwi~

        ok,so far aku paaling happy dgn markah add math aku.dpt A+..tapi bukan top dlm kelas lah..yg top nye tengku fatnin alyaa-99. lagi satu je nak dpt 100.aku pun ada citacita nak dpt seratus jugak..pray for me ea:)
so far,markah add math aku tu naik la drp exam awal thn..biarlah naik satu markah je tapi at least menigkat.kan kan kan.

       oh..subject yg killer semua dh dapat..praise be to Allah..takde D..setakat C je la..and aku harap sangatsangat next subject yg bakal dapat ni semua A..insyaAllah..Aamiin! :)

wecomeJUNE

22:54



hehe.hari ni dah 3 haribulan.aku baru nak tkedekkedek tulis welcome june.dah internet buat hal..takleh nk tulislaa.so,sekarang baru ada peluang.HAHA:)

    day-to-day..dah 6 bulan..so fast la..aku tak sanggup kena dera bace buku lg taon depan.wuu~

 takpe2..kite enjoy dulu 6 bulan brbaki neh..HAHA:)

    aku suke campur byk benda dlm satusatu post tahu.bia la..ni blog aku kann..sukati lah.kan kan.

ok..setelah berpenatlelah cuci tandas kt rumah baru..baru je rase nak mandi..then,semua nak balik dah..haiyoo..time aku ade mood nk mandila semua orang nak balik.tapi takpe..aku 'peram' dulu..6t lpas abi balik smayg jumaat,kitorg gi sane balik..haa,time tuu lah aku mandi..hee:D

      okelah..adik aku dh mengamuk nk bukak dia punye blog plak..see u then,tata~


thankgodness:)

22:51

    okay..this post ade kena mengena dgn title yg dberikn di ats..HEHE.mcmlah yg lain tu tak pernah brkait..well,u know me..aku knn..manela reti baba2 letak title ni..btw,lets jump to the main point..

     kisahnye begini..kn pnah aku crite psl ade sorg kak ni dh tak tego aku..ade ann?? ann??
 and yg tbaru ni..dia tego aku,beb! wuhoo..tak surprise mane tuh..biasebiase jeh~

     scr detailnye,like this:-

    pd suatu hr mase lpas habis exam paper last for that day..paper ape n hari ape aku dh tak igt.. yg pnting esoknye tu exam subject favourite aku,ADD MATH .time tu aku duk jln2 atas pdg dgn asfi n hanun.. tyme to tgh heading towards pintu pagar dekat musolla..nk g outings ke mydin dgn hanun..then,tsrempakla dgn kak tu..aku tak nmpak pun muka kak tu act,tp aku ni mmg dh jd my style la kalau jumpa manusia,aku senyum except lelaki mudamudi lah..6t kang dtuduh gelenya..tak sanggup aku..so,aku senyum..mmg aku tak expect lgsung yg that girl yg aku senyum tuh that kak.. WAHAHA!

   mase die past through dpn aku br aku prasan yg tu tu that kak..cheh ,byklah aku punye'tu'..lpas tu dia bls balik aku punye senyuman menawan td..tyme tu aku mmg teruja tahap tak ingat daa..then dia tetiba tanye aku,'esok exam ape' mmg tkaku la aku kat situ..after a few sec,br aku tsdar drp kekakuan aku td..HEHE.

then aku punn jwbla yg esok exam add math..then,habis. satu ayat je punn kire tego gak la kann..bia lahh..yg pnting..esoknya tuh..fuhh..bleh jwb add math..clear terus sgala masalah-mashaqqah yg aku hdpi before this..gyla..satu ayat punn dh mujarab gilee beb! HAHA:D


   k,cite aku-dah-tamat. see u next time..daa~

there's a relief:)

03:35

totally,after each difficulties..there's a relief..


    honestly i say, i'll be like crazy if i'm in their shoes..the gone of our beloved one is too hard to be accepted by anybody but,always remember that The Most Merciful is always be there..

    fadhilah n hanun dear, i know that losing a mother is not as easy as a pea..it is like loosing everything..but i know u guys are not feeble..u guys are strong and dawn..and,each His creature will back to Him no matter how long it will be going. ade hikmah di sbalik smua yg tjadi..don't worry..and the utmost important is..Allah lg syg kt mak korg..ok:)

    

     


 bersabarlah di atas segala ujianNya , ada hikmah disebalik segala yg berlaku
   

missing doe~

04:03

  owh..hard to believe naa..umi had fly to KL this morning..hr ahad br balek..ngee! rindu kt umi wei..takTIPU! swear..and hari2 without umi..rase mcm nothing,KOSONGand boring jiddan jiddan tahap x igt!hr nie..tido mcm x igt dunia dh..mcm xde keje laen..kalau xtido..i keep to and foe..HUHU. i'm pity to arshad..bkak je pntu rumah keta umi trsadai kt dpn tu and he says "umiBALIK"..biarpun dia pi jgk airport pg td hntar umi..haila~ mmg la umi biase balek time ni..tp kn,takkanla dia dh lupe dia pgi hntar jgk pg td..ok-ok-fine! hes just a kid and i can't blame on him..huh~

  br  aku mengerti perasaan org yg takde mak ; yg mak n ayah dye skali busy 24-7 smpai x sempat jmpe punn diorg..mmg sare lonely tahap tak ingat!ni kire bsyukurla umi g just 3 days..ALHAMDULILLAH..thankgodness..

  waduh..bkak TV plak cite adik2ku boleh..duk cite psl ibu yaww..ni rase nk meleleh habes idung mata n mulut..hukhuk:( abi n amjad g kt rumahBARU..kitorg nie dtinggalkn cause tido..ngehehe..



  esok..nk g asrama dh..brg2 xhabis packing lg..haila~  rase mcm xnak g la plak..hmm! umi balik ptg ahad..nk ikut!! ceh,mcm bdk''..lbih drp arshad plop..ngee! biarla..aku punn anak umi jgk kn..haa xleh halang..tp takut abi mls amik je..waa..nkGIjugak..sobsob T_T

  BTW,hr isnin ni my dirthday..tak kesah punn diorg nk bg hadiah ke tak..yg pnting..diorg tu still lg my friends..right??

  okaylah..arshad dh merengek nk susu..i've got to go now..kn umi takde..kn kn kn~
k,daaa..see u then! :)

Flickr Images